Γραμματεία Θεσσαλονίκης ΠΑΜΕ : Όλοι στη συγκέντρωση – εκδήλωση για τα 20 χρόνια του ΠΑΜΕ το Σάββατο 20 Απρίλη στις 6.30 στο ΕΚΘ

Δημοσιεύτηκε στις

(ομιλία-προβολή βίντεο-θεατρικό-συναυλία)

Το ΠΑΜΕ στα 20 χρόνια ζωής του έχει δώσει σαφή και φανερά δείγματα για το χαρακτήρα του. Ξεπερνώντας απειλές, την τρομοκρατία και βρώμικες επιθέσεις, μπήκε μπροστά στην οργάνωση αγώνων και απεργιών, έδωσε κουράγιο, δύναμη και ενέπνευσε χιλιάδες εργάτες, καθυστέρησε μέτρα, ήταν παρόν σε κάθε εργατική διεκδίκηση. Τόσο στα χρόνια της καπιταλιστικής ανάπτυξης όσο και στα τελευταία δύσκολα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης δεν έβαλε νερό στο κρασί του, δεν μπήκε σε κοινωνικούς διαλόγους, δεν υιοθέτησε απόψεις και ιδεολογήματα του κοινωνικού εταιρισμού που έσκαβαν το λάκκο στους εργαζόμενους. Κανείς και ποτέ ως σήμερα, δε μπόρεσε να το βάλει στο χέρι.

Γι’ αυτό και σήμερα και από κάθε βήμα, καλούμε σε συμπόρευση, σε κοινό βηματισμό όλα εκείνα τα σωματεία, που παρά τις επιφυλάξεις τους προσβλέπουν στην ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος και κατανοούν τη σημασία δυνατού ταξικού πόλου. Απλώνουμε το χέρι σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους που δεν αντέχουν τη σαπίλα της συνδικαλιστικής μαφίας, προβληματίζονται, ψάχνουν το αποκούμπι τους.

Ανοίγουμε το δρόμο στην επόμενη μέρα, στο αύριο της εργατικής τάξης

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Για το δίκιο της τάξης μας, γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!

Ζήτω τα 20 χρόνια του ΠΑΜΕ.

 

Περισσότερα

Συλλυπητήρια στους συναδέλφους Σωτήρη και Ανδρέα Πουλικόγιαννη για την απώλεια της μητέρας τους

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον συνάδελφο Σωτήρη Πουλικόγιαννη, μέλος...

Να σταματήσει τώρα η νέα σφαγή στη Γάζα – Καμία στήριξη στο κράτος–δολοφόνο του Ισραήλ

Το κράτος–δολοφόνος του Ισραήλ κλιμακώνει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, εξαπολύοντας τη νέα επιθετική...

Όλοι στην Πανελλαδική Απεργία 1η Οκτώβρη – Στα σκουπίδια το νομοσχέδιο για το 13ωρο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 13ΩΡΟ ΔΕ...