Δελτίο Τύπου της Δ.Α.Σ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νέα κινητοποίηση ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων από την επιχείρηση «Marina Beach»

Δημοσιεύτηκε στις

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησε η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων έξω από το ξενοδοχείο Marina Beach στην περιοχή των Γουβών την πρώτη μέρα λειτουργίας του για τη φετινή σεζόν. Βασικά αιτήματα της παρέμβασης ήταν η ανάκληση των τριών εκδικητικών απολύσεων εργαζόμενων του ξενοδοχείου για συνδικαλιστικούς λόγους, αλλά και η εφαρμογή της Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

          Για άλλη μια φορά η εργοδοσία έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να μην έρθουν οι ταξικές δυνάμεις σε επαφή με τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, βάζοντας security στην είσοδο, κλειδώνοντας ακόμα και την κεντρική πύλη του ξενοδοχείου από όπου περνάνε οι πελάτες και απαγορεύοντας στον οδηγό του λεωφορείου που τους μετέφερε να σταματήσει για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι. Είναι ξεκάθαρο ότι η εργοδοσία θέλει να κρατήσει τους εργαζόμενους μακριά από κάθε ενημέρωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους γιατί φοβάται τον οργανωμένο αγώνα μέσα στο χώρο δουλειάς. Δεν τους πέρασε!

          Μετά τις απολύσεις και την προκλητική στάση της εργοδοσίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους απολυμένους συναδέλφους στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου δεν εμφανίστηκε εκπρόσωπος της εταιρίας, αλλά δικηγόρος για να δηλώσει ότι “δε συζητάει για επαναπροσλήψεις”, δε μας δίνουν άλλο περιθώριο. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, τις παρεμβάσεις, την ενημέρωση των συναδέλφων, δε θα κάνουμε πίσω!

          Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού το επόμενο διάστημα θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωση του αγώνα σε κάθε ξενοδοχείο, σε κάθε πόστο, για να πάρουμε πίσω αυτά που μας κλέβουν τόσα χρόνια. Καλούμε τους συναδέλφους να σπάσουν το φόβο και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα αυτό για την ικανοποίηση των πραγματικών μας αναγκών.

          Διεκδικούμε ακόμα πιο αποφασιστικά το επόμενο διάστημα:

  • Να παρθούν άμεσα πίσω οι τρεις εκδικητικές απολύσεις της εργοδοσίας του ξενοδοχείου Marina Beach.
  • Να εφαρμοστεί άμεσα η Εθνική Κλαδική Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας.
  • Να υπογραφεί Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για την οποία οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ έχουμε καταθέσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ολοκληρωμένη πρόταση, με βελτιωμένους όρους για τους εργαζόμενους που να καλύπτει τις απώλειες που είχαμε τα χρόνια της κρίσης σε εισόδημα και δικαιώματα.

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Για τη συνάντηση του Συλλόγου με τον Περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Πέμπτη 29-8-2024 αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Δ..Σ του ΣΥΠΑ (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας)...

Σωματεία Ν. Αττικής: Όλοι στην κινητοποίηση 3 Σεπτέμβρη στις 4μμ στο Υπ. Εργασίας

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑ Tα...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Περιοδείες του Συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας ενόψει της ΔΕΘ

Περιοδείες του συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας γάλακτος τροφίμων και ποτών σε εργοστάσια...