ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ: Οργανωτική σύσκεψη στις 16 Απρίλη στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, συνταξιούχοι, σπουδαστές,

Σχεδιάζουμε και οργανώνουμε την δράση με βάση τις εξελίξεις για τις δικές μας ανάγκες, συνεχίζουμε τον αγώνα για «Σωματεία Εργατών και όχι των εργοδοτών», ενάντια στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ) που επιχείρησαν να στήσουν ένα «συνέδριο» – παρωδία στη Καλαμάτα και την Ρόδο, με την συμμετοχή νόθων αντιπροσώπων και εργοδοτών.

Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, κάθε τίμιος συνδικαλιστής, είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν ότι ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός και ο οπορτουνισμός που αποτελούν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την ΠΝΟ, δεν  οργανώνει, δεν παλεύει, δεν μπαίνει μπροστά στην επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεων τους.

Η επιθετικότητα των εφοπλιστών, θα συνεχιστεί με βάση τα συμφωνηθέντα των 3 μνημονίων από Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ, που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, με συνεργάτες το ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, την κυβέρνηση τεχνοκρατών με πρωθυπουργό τον Παπαδήμα και τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, συνολικά η εργατική λαϊκή οικογένεια πρέπει να γυρίσουν την πλάτη  στις ψευτοαντιπαραθέσεις της προεκλογικής περιόδου που για άλλη μια φορά στήνονται  από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου για να καλλιεργήσουν συγχίσεις και αυταπάτες για το «λιγότερο κακό».

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της οργανωμένης – συλλογικής δράσης, για την αναπλήρωση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Αυτός ο αγώνας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος ενάντια στη συμμετοχή – εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών  συνεχίζει να αρνείται από το 2010 την ανανέωση της ΣΣΕ στα ποντοπόρα πλοία, αντίστοιχα δεν ανανεώνονται στα Μεσογειακά και Ακτοπλοϊκά Φ/Γ πλοία, ενώ στις άλλες κατηγορίες δεν εφαρμόζονται ούτε τα ελάχιστα των ΣΣΕ που έχουν συμφωνήσει εφοπλιστές με τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΠΝΟ.

Διαρκώς διευρύνεται η ανασφάλιστη εργασία, μειώνονται οι οργανικές συνθέσεις με εντατικοποίηση της δουλειάς, ανεργία, απλήρωτη εργασία, η διαρκή υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η πλειοψηφία των ναυτεργατών που έχουν καταθέσει για σύνταξη μετά τον ν.4387 (Κατρούγκαλου) τον Μάη του 2016, δεν τους καταβάλλεται οριστική  κύρια και επικουρική σύνταξη, εφάπαξ, παρά μόνο η προσωρινή σύνταξη, που διαμορφώνεται από 384 έως 768 ευρώ μικτά,  καθαρά 721 ευρώ!!!

Σχεδιάζουμε τις παρεμβάσεις μας για την 1η Μάη, είναι μέρα απεργίας της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες τους, που καθόρισαν το 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες μόρφωση, 8 ώρες ανάπαυση, επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, καθορίζουμε στόχους, με ανάπτυξη της ταξικής πάλης, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου.

Το Σάββατο 13 Απρίλη στις 11 το πρωί, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, συμμετέχουμε στη σύσκεψη που οργανώνουν Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...