Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων : Μάχη για συνέδριο εργατικό, απέναντι στις μαφιόζικες μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ

Δημοσιεύτηκε στις

H συνδικαλιστική μαφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, δίνει «τα ρέστα της» για να νομιμοποιήσει τα όργια νοθείας που οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα, καθώς και την απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα. Επιδιώκει μόνο να στήσει μια σικέ κάλπη με προαποφασισμένο αποτέλεσμα για να ενισχύσει τις θέσεις της, να παραμείνει «κατσικωμένη» στο σβέρκο των εργαζομένων, υπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Μπράβοι, απειλές, «φρούρια», αποκλεισμός δημοσιογράφων… για μια κάλπη σικέ

Ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο, καταστρατηγώντας κάθε διαδικασία του συνδικαλιστικού κινήματος, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ εντείνει τις μαφιόζικες μεθοδεύσεις:

  • Μετέτρεψε σε φρούριο, σφραγισμένο από παντού, το υπερπολυτελές ξενοδοχείο που έχει ορίσει για τη διεξαγωγή του συνεδρίου.
  • Μίσθωσε μπράβους της νύχτας, «φουσκωτούς», διαλεγμένα άτομα από σχολές πολεμικών τεχνών, άτομα δηλαδή παντελώς άσχετα με το συνδικαλιστικό κίνημα και τις διαδικασίες του, στα οποία έδωσε τη «δικαιοδοσία» να ελέγχουν τα στοιχεία των αντιπροσώπων.
  • Με τον παραπάνω «μισθωμένο» στρατό, οι εργατοπατέρες έχουν στήσει 4 σημεία ελέγχου (!) προκειμένου να μπορέσει να μπει ένας αντιπρόσωπος στο χώρο του ξενοδοχείου.
  • Το παραπάνω «σφράγισμα» του ξενοδοχείου, σε συνδυασμό με το όλο «face control» που έχει στηθεί, βάζει σε κίνδυνο τους εκατοντάδες εκλεγμένους αντιπροσώπους και τους επίσης εκατοντάδες εργαζόμενους του ξενοδοχείου, καθώς δεν υπάρχει ασφαλής διέξοδος αν συμβεί οτιδήποτε, παρά κάτι… χαραμάδες που με το ζόρι περνάει ένας άνθρωπος!
  • Πρωτοκλασάτα στελέχη της ηγεσίας της ΓΣΕΕ εκτοξεύουν απειλές ενάντια σε αντιπροσώπους των ταξικών δυνάμεων.
  • Απαγόρευσαν ακόμα και την παρουσία δημοσιογράφων στο συνέδριο, επιβεβαιώνοντας ότι έχουν πάρα πολλά να κρύψουν, ότι επιδιώκουν να μετατρέψουν σε μια στημένη διαδικασία, κεκλεισμένων των θυρών, με μπράβους, νόθους και εργοδότες, αυτό που θα έπρεπε να είναι μία από τις σημαντικές διαδικασίες για την οργάνωση της εργατικής τάξης και των αγώνων της.

Περισσότερα

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπ/λων Ν. Ξάνθης: Για την Black Friday και το εορταστικό ωράριο

Οι εργαζόμενοι έχουμε ζωή! Για άλλη μια χρονιά μπροστά στην Black Friday, την Cybermonday και...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ενώνει τη φωνή του με τις χιλιάδες γυναίκες εργαζόμενες του...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Όχι άλλος νεκρός στο βωμό του κέρδους του κράτους και της εργοδοσίας

Η Ομοσπονδία Φαρμάκου  καταγγέλλει το νέο εργατικό έγκλημα σήμερα το πρωί στο αμαξοστάσιο του...