Ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Αττικής για την απόλυση στην εταιρεία RAINBOW

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσα, συνάδελφε στη Rainbow,

Φαίνεται πως η εργοδοσία της Rainbow μπροστά στο άγχος της να βγάζει όσο περισσότερα κέρδη γίνεται, προσπαθεί να επιβάλλει στο χώρο δουλειάς σιγή νεκροταφείου απολύοντας κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται και διεκδικεί το αυτονόητο, δηλαδή καλύτερη ζωή για την οικογένεια του, για τα παιδιά του.

Το συνδικάτο τροφίμων-ποτών καταγγέλλει την απόλυση του συναδέλφου στις 1/4/19. Η εργοδοσία παραδέχτηκε ότι προσέλαβε άλλο άτομο να κάνει τη δουλειά του συναδέλφου. Μάλιστα στέλεχος- προϊστάμενη του τμήματος σε παρέμβαση εκλεγμένης της διοίκησης του συνδικάτου παραδέχτηκε ότι η απόλυση είναι εκδικητική και στοχοποιημένη. Ανέφερε ότι φταίει η εκλεγμένη για την απόλυση και ότι θα πρέπει να έχει ενοχές! Επίσης, ότι απαγορεύεται να συζητάμε τέτοια πράγματα μέσα στο χώρο δουλειάς! Στο ίδιο μοτίβο της στήριξης των αφεντικών τους από κοντά και τα τσιράκια τους, οι Χρυσαυγίτες.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι στην εργοδοσία και στα τσιράκια της, δεν μας φοβίζουν οι εκβιασμοί και οι απειλές.

Επιβεβαιώνεται πως το κλαδικό συνδικάτο και κάθε συνάδελφος που διεκδικεί και αγωνίζεται, αντιμετωπίζεται από την εργοδοσία ως εχθρός και δε θέλει να υπάρχουν στο χώρο δουλειάς. Το ιδεολόγημα ότι «είμαστε μια οικογένεια» δε χωρά τα κέρδη των επιχειρήσεων και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Ο φόβος κάθε μεγαλοεργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς οι οργανωμένοι εργάτες. Ο φόβος τους είναι απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη αν το θελήσουν. Όπως έχει αποδειχτεί πολλές φορές στην ιστορία του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.

Δεν τσιμπάμε σε εκβιασμούς και στην τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει
μέρες τώρα η εργοδοσία και τα τσιράκια τους!

Καλούμε τους εργαζόμενους της Rainbow να βγάλουν συμπεράσματα. Πλέον είναι ξεκάθαρο ποιος θέλει το καλό των εργαζομένων και ποιος όχι.

Αυτή είναι η ανάπτυξη και η υγιής επιχειρηματικότητα που έχουν κάνει καραμέλα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Να απολύονται εργαζόμενοι, να μην υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να μη γίνονται αυξήσεις σε μισθούς, να παίρνονται πίσω δικαιώματα εργαζομένων που με αγώνες κατακτήθηκαν, να στηρίζουν τα τσιράκια των αφεντικών, τους Χρυσαυγίτες ότι πιο σάπιο γέννησε το σύστημά τους.

Για τη ΧΑ είναι γνωστό ότι εχθρός τους είναι όποιος αγωνίζεται, το έχουν αποδείξει με τις δολοφονικές τους επιθέσεις σε μετανάστες και Έλληνες εργάτες. Το έχουν αποδείξει στους χώρους δουλειάς που βρίσκονται, στις γειτονιές μας, ότι στηρίζουν τη μεγαλοεργοδοσία και τους εφοπλιστές.

Δε θα μας κάνει καμία εντύπωση οποιαδήποτε πρακτική και αν ακολουθήσει η Rainbow Waters για να απομονώσει τους εργαζόμενους από το συνδικάτο τους, δηλαδή την ένωση χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο τροφίμων και ποτών που παλεύουν οργανωμένα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής. Σε απειλές και προβοκάτσιες είναι έμπειρο το σωματείο.

Δε θα τους περάσει!

Συναδέλφισα, συνάδελφε που δεν έχεις γραφτεί ακόμη στο σωματείο μας σε καλούμε να έρθεις σε επαφή μαζί μας, να δείξεις εμπιστοσύνη στην πείρα της οργανωμένης πάλης! Οι εργοδότες έχουν τις δικές τους ενώσεις (ΣΕΒ), τα δικά τους στηρίγματα, εμείς έχουμε τη δική μας ένωση το συνδικάτο μας!

Κανείς μόνος του απέναντι στην εργοδοσία!

 

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...