Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στην Praktiker Hellas. Να παρθούν πίσω οι απολύσεις τώρα

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι-σες,

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Praktiker, που προχωράει στις απολύσεις 17 συναδελφισσών από τα ταμεία, μετά από 10 και 15 χρόνια δουλειάς. Τη στιγμή που ανοίγει νέα καταστήματα, κάνει ανακατασκευές εκατομμυρίων ευρώ, απολύει τις συναδέλφισσες γιατί ‘κοστίζουν’ πολύ.

Απαιτούμε να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις

Η εργοδοσία από το 2010 προσπαθεί να απαλλαγεί από εργαζόμενους με δικαιώματα, εξαπολύοντας τότε ένα τεράστιο κύμα απολύσεων, ανάμεσα στις οποίες και οι 17 συναδέλφισσες, οι οποίες αποφάσισαν να παλέψουν για το δικαίωμά τους στη δουλειά και με προσφυγή στη ‘δικαιοσύνη’. Ενώ λοιπόν πρωτόδικα είχαν δικαιωθεί, η εργοδοσία άσκησε έφεση και το δικαστήριο συμφώνησε πως οι συναδέλφισσες δεν έχουν πλέον το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή.

Δεν αναγνωρίζουμε καμία τέτοια απόφαση της ‘δικαιοσύνης’

Δεν περιμένουμε τίποτα από μία ‘δικαιοσύνη’ που αποφασίζει κατά παραγγελία της κάθε εργοδοσίας, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας. Δίκαιο για μας είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά, με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δύναμή μας είναι η οργάνωση μας στο σωματείο

Κανείς να μην βρεθεί μόνος, φοβισμένος απέναντι στις πιέσεις της εργοδοσίας, αλλά και απέναντι στην παράταξη Ανεξάρτητοι Εργαζόμενοι Πράκτικερ, η οποία στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ 29/3/2019, ψήφισαν λευκό στο αίτημα να παρθούν πίσω οι απολύσεις, αδιαφορώντας για την τύχη των συναδελφισσών, καλλιεργώντας την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό.

Η απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει τώρα σε απολύσεις είναι ενδεικτική του πώς σχεδιάζουν την ανάπτυξη των κερδών τους. Παράλληλα, η εφαρμογή 9ωρης εργασίας στα κεντρικά γραφεία αποδεικνύει ότι οι εξελίξεις αυτές μας αφορούν όλους. Σήμερα είναι οι συναδέλφισσες ταμίες, αύριο μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε από εμάς.

Από τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, να μην λείψει κανείς.

Όλοι για έναν, ένας για όλους!

Προχωράμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα και σε περιοδείες σε κάθε κατάστημα.

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Για τη συνάντηση του Συλλόγου με τον Περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Πέμπτη 29-8-2024 αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Δ..Σ του ΣΥΠΑ (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας)...

Σωματεία Ν. Αττικής: Όλοι στην κινητοποίηση 3 Σεπτέμβρη στις 4μμ στο Υπ. Εργασίας

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑ Tα...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Περιοδείες του Συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας ενόψει της ΔΕΘ

Περιοδείες του συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας γάλακτος τροφίμων και ποτών σε εργοστάσια...