Διακήρυξη για τις εκλογές του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας στις 7 – 8 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές, άνεργοι, Έλληνες και μετανάστες. Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές του Σωματείου την ΚΥΡΙΑΚΗ 7 (10πμ – 6μμ) και τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8 (1μμ – 7μμ) του ΑΠΡΙΛΗ που θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ Ν.ΜΑΡΤΗΣ.

Οι αρχαιρεσίες του Σωματείου γίνονται σε μια περίοδο που προσπαθούν να μας πείσουν ότι πιάσανε τόπο οι θυσίες μας, ότι ξεμπερδέψαμε με τα μνημόνια και έχουν τεθεί οι βάσεις για μια «δίκαιη» ανάπτυξη που θα επαναφέρει την «κανονικότητα» στη ζωή, τους μισθούς και τα μεροκάματά μας. Ότι θα ανακουφίσουν τους άνεργους με ψίχουλα και επιδόματα τα οποία όμως προέρχονται από μεγάλες περικοπές και φόρους στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες. Ότι θα μας εξασφαλίσουν «απασχόληση» κι ένα σωρό παρόμοιες υποσχέσεις.

Όμως η ίδια η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά τους διαψεύδει. Τα περιστατικά με τα χαμηλά μεροκάματα, τις απλήρωτες υπερωρίες, την ανασφάλιστη εργασία και την κλοπή των ενσήμων, τα εργατικά ατυχήματα αυξάνονται. Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας μας αναγκάζουν μη έχοντας ούτε αυτή την ελάχιστη δυνατότητα επιδότησης, ή να διαλέξουμε το δρόμο της μετανάστευσης, ή να βρισκόμαστε στην αναμονή για να απασχοληθούμε για λίγους μήνες στα διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας που υλοποιούνται μέσω Δήμων και Περιφερειών. Η φοροληστεία, η υποβάθμιση της Υγείας, της Παιδείας κλπ, η επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, συνολικά η υποβάθμιση των όρων διαβίωσης των οικογενειών μας, συνεχώς μεγαλώνει.

Μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα συνάδελφοι  ότι ο κλάδος παρά τη μικρή αύξηση στην απασχόληση δεν έχει καμία ουσιαστική βελτίωση. Η οικοδομική δραστηριότητα δε θα επανέλθει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Τα ελάχιστα δημόσια έργα, οι ανακαινίσεις και τα προγράμματα «ενεργειακής αναβάθμισης» δεν αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της μακρόχρονης υποχώρησης του κλάδου, το πρόβλημα της ανεργίας και της σταθερής δουλειάς που αναζητούν χιλιάδες συνάδελφοι. Η ανάκαμψη όταν έρθει δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που έχουμε ανάγκη. Θα είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα και την έκταση που θα εξασφαλίζει κερδοφορία στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες του χώρου και τις τράπεζες.  Μια ανάπτυξη με διαλυμένα  τα δικά μας δικαιώματα και μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του λαού για έργα αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας, έργα αντισεισμικής θωράκισης, κατασκευή νέων σύγχρονων κτηρίων για την υγεία, την παιδεία, τον αθλητισμό και πολιτισμό, τη στέγαση, κα.

Συνάδελφοι, ως Διοίκηση τα 3 προηγούμενα χρόνια δε μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια. Παρά τις δυσκολίες, δε συμβιβαστήκαμε με την κατάσταση. Πήγαμε κόντρα στην κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους άλλους μηχανισμούς για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Κάναμε σοβαρές προσπάθειες και μπήκαμε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα για να πάρουμε πίσω ό,τι χάσαμε το προηγούμενο διάστημα, την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Με μπούσουλα το πλαίσιο της Ομοσπονδίας μας αναπτύξαμε δράση και θα συνεχίσουμε για να δυναμώσει ο αγώνας για το μεροκάματο, τη δουλειά με δικαιώματα, τη στήριξη των ανέργων.

  • Πήραμε πρωτοβουλίες για ζητήματα όπως την καταπολέμηση της ανεργίας, την ανασφάλιστη εργασία, τα μέτρα υγιεινής – ασφάλειας και τα μέσα ατομικής προστασίας στους χώρους δουλειάς.
  • Μπήκαμε μπροστά για να μην μείνει ούτε ένας συνάδελφος χωρίς ρεύμα, να βάλουμε φρένο στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.
  • Δείξαμε έμπρακτα την αλληλεγγύη σε εργαζόμενους από άλλους κλάδους.
  • Ήρθαμε σε ρήξη και ξεσκεπάσαμε τα τσιράκια των εργοδοτών στο συνδικαλιστικό κίνημα, που πήγαν κόντρα σε κάθε αγωνιστική – διεκδικητική διάθεση και προσπάθεια. Τα φαντάσματα του κινήματος που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την «εργασιακή ειρήνη», την «κοινωνική συνοχή», την «παραγωγική ανασυγκρότηση», για να συνεχίσει να κυριαρχεί η απογοήτευση και η μοιρολατρία μέσα στην εργατική τάξη.

Παλέψαμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε:

  • Για την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας και  την κατάργηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου.
  • Την κατάργηση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Την αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων.
  • Ενάντια στο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία.
  • Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές, που ξεκληρίζουν χώρες και λαούς, δημιουργούν καραβάνια προσφύγων, σπέρνουν το δηλητήριο της διχόνοιας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ – ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ – ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ

Συνάδελφοι, η πείρα και των τελευταίων χρόνων απέδειξε ότι όσο οι εργαζόμενοι περιμένουν λύσεις από την εναλλαγή των κυβερνήσεων ή αναζητούν ατομικές λύσεις, είναι μακριά από τα συνδικάτα, η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Η απαξίωση της συλλογικής οργάνωσης, της αλληλεγγύης και η ηττοπάθεια απέναντι σε αυτήν την κατάσταση είναι εχθροί των εργατών. Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε ανθρώπινα σαν εργαζόμενοι ή σαν συνταξιούχοι με μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις τέτοιες, που να ικανοποιούν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Αυτό σημαίνει συμμετοχή στους αγώνες, μαζική συμμετοχή στις εκλογές του σωματείου μας, στήριξη των ταξικών δυνάμεων για ένα σωματείο μαζικό, δυνατό, μαχητικό.

«Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες»                          

και όχι τα κέρδη των λίγων.

Σε καλούμε να συμβάλεις στη συσπείρωση των αγωνιστικών δυνάμεων του κλάδου μας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται κατ’ εντολή των μονοπωλίων. Με σύνθημα:  «Δυνατός εργάτης, είναι ο οργανωμένος εργάτης» να παλέψουμε μαζί για την ανάκτηση των απωλειών μας τα χρόνια της κρίσης. Να βάλουμε τις βάσεις  και να ανοίξουμε το δρόμο για μία  ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 (10πμ – 6μμ)  ΔΕΥΤΕΡΑ 8 (1μμ – 7μμ) του ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ «ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ»

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...