Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής : Κάτω τα ξερά σας από αγωνιστές εργαζόμενους

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την στάση της διορισμένης από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκησης των ΕΛΤΑ  που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση με την τιμωρία του Καλαμίδα Ηλία, προέδρου του ΣΕΤΤΑ και για χρόνια μέλους του ΔΣ του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας. Αυτοί που φέρουν τεράστιες ευθύνες για τη μείωση του μόνιμου προσωπικού στον όμιλο, την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας (ενοικιαζόμενων-συμβασιούχων) και για την μη πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης και αφετέρου για την προώθηση της εντατικοποίησης της δουλειάς των εργαζομένων, τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας και την αύξηση των αρμοδιοτήτων και των τομέων του κάθε εργαζόμενου.

Ένα παράδειγμα τέτοιας ενέργειας, που προωθεί αυτή την λογική της εντατικοποίησης, του μοιράσματος της δουλειάς σε όλο και λιγότερους εργαζόμενους ήταν και η απαίτηση-εντολή των Διευθυντή και Προϊσταμένου στο κατάστημα στα Πατήσια, Αθήνας 11, με την οποία υποχρεώνει τους διανομείς να αναλάβουν ο καθένας από ένα κομμάτι του δρομολογίου συνταξιοδοτηθέντος διανομέα. Στο συγκεκριμένο κατάστημα δε, ο συνάδελφος Καλαμίδας δε δέχτηκε αυτή την προσπάθεια εντατικοποίησης της δουλειάς, στα πλαίσια μη πρόσληψης προσωπικού από τον όμιλο ΕΛΤΑ, και για αυτό του το <<παράπτωμα>> τιμωρήθηκε με στέρηση 5 ημερομισθίων. Διώκεται ουσιαστικά για την συνδικαλιστική του δράση διότι δεν δέχτηκε μια απόφαση η οποία θέλει τον κάθε ταχυδρόμο να καλύπτει το πρόσθετο αυτό κομμάτι μαζί με το υπόλοιπο δρομολόγιό του στον ήδη προκαθορισμένο εργάσιμο χρόνο, γεγονός το οποίο σημαίνει καθαρή εντατικοποίηση.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΤΑ διώκεται γιατί στην ουσία υλοποιεί τις αποφάσεις του σωματείου μας. Γιατί πρωτοστατεί και με το προσωπικό του παράδειγμα στην πάλη για πρόσληψη προσωπικού αορίστου χρόνου στον όμιλο ΕΛΤΑ, για άμεση πρόσληψη όλων των ενοικιαζόμενων στον όμιλο με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. Ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας.

Χωρίς να στεκόμαστε στο γεγονός αυτό καθεαυτό  και στο αν το κομμάτι που προστέθηκε στον τομέα είναι μικρό η μεγάλο, στο εάν χρειάζεται 10 λεπτά η 2 ώρες για να καλυφθεί, εμείς αναδεικνύουμε την ουσία του ζητήματος η οποία είναι η προώθηση της λογικής <<πάση θυσία να βγει η δουλειά με όσους έχουμε, μην βάλουμε λεφτά από την τσέπη του ΕΛΤΑ για προσλήψεις>>. Σήμερα ένας δρόμος, αύριο δύο, μεθαύριο μισός τομέας. Το ξέρουμε καλά αυτό γιατί έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια την σταδιακή μείωση των μισθών έως και το σημερινό επίπεδο, έχουμε ζήσει το κόψιμο των δώρων, τη συγχώνευση και το μεγάλωμα των τομέων κλπ… Καλούμε τους συναδέλφους να μην δεχτούν αυτή την κοροϊδία, να μην κάνουμε βήμα πίσω γιατί δεν θα έχει τέλος αυτή η επίθεση παρά μόνο εάν αντισταθούμε στα σχέδια εργοδοσίας – Κυβέρνησης. Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε γραφείο που θα κατέβει τέτοια πρόταση να την καταργήσουν στην πράξη. Να μην είναι κανείς μόνος του σε αυτή την μάχη, να γίνουν συνελεύσεις γραφείων, να συνεδριάσουν επιτροπές, να πάρουμε τα μέτρα μας, αφού είναι σίγουρο πως αυτοί έχουν πάρει τα δικά τους καιρό τώρα.

Καλούμε τους συναδέλφους στο Αθήνας 11 να μην το αφήσουν να περάσει έτσι, μέσα από συνέλευση του γραφείου να πάρουν πρώτα και κύρια απόφαση κατά αυτής της προσπάθειας εντατικοποίησης και προφανώς απόφαση για στήριξη του συναδέλφου, πρόεδρου του κλαδικού Συνδικάτου ο οποίος βρέθηκε με στέρηση 5 ημερομισθίων επειδή στην ουσία έχει συνδικαλιστική δράση.

Καλούμε την ΠΟΣΤ να πάρει θέση. Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματείου του κλάδου μας να καταγγείλουν την απαράδεκτη στάση της διοίκησης των ΕΛΤΑ. Καλούμε τους εργαζόμενους του ομίλου ΕΛΤΑ και του κλάδου να πυκνώσουν τις γραμμές του σωματείου μας του ΣΕΤΤΑ, που δεν υπολογίζει κανένα κόστος στη δράση του, που δε λογαριάζει ποινές και διώξεις στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Που συσπειρώνει αγωνιστές εργάτες. Για  να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...