Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων στη συγκέντρωση μπροστά απο τα γραφεία της ΓΣΕΕ τη Πέμπτη 28 Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε στις

Πριν από λίγες ημέρες ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που μόνο κατ’ όνομα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα εργατικό συνέδριο. Αντίθετα, τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και είναι αδιάσειστα, αποδεικνύουν ότι αυτό που επιχειρήθηκε από την ηγεσία της ΓΣΕΕ ήταν να στηθεί ένα συνέδριο νόθων αντιπροσώπων και εργοδοτών, κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους:

– Σωματεία που εμφανίζουν να ψηφίζει σε αυτά ένας εργαζόμενος ανά 40 δευτερόλεπτα.

– Σωματεία που οι αρχαιρεσίες τους δεν υπάρχουν σε κανένα Πρωτοδικείο.

– Σωματεία με μέλη και ψηφίσαντες που ξεπερνούν σε αριθμό τους εργαζόμενους της περιοχής τους.

– Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων και εκλεγμένοι από τις παραπάνω νόθες διαδικασίες εμφανίζονται πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών, αντιπρόεδροι ΔΣ Τραπεζών, ιδιοκτήτες πούλμαν και ασφαλιστικών εταιρειών, στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, πρόεδροι Επιμελητηρίων, δηλαδή οι ίδιοι οι εργοδότες!

Είχε προηγηθεί ακόμα μια προσπάθεια φιάσκο για συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, όπου μπράβοι της νύχτας, με όπλα και μεθόδους face-control, είχαν κληθεί από τους εργατοπατέρες για να επιβάλλουν ένα συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους από δεκάδες σωματεία – φαντάσματα, με Πρόεδρο τον γνωστό συνδικαλιστή – εργοδότη Δ. Καραγεωργόπουλο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ανώνυμης εταιρείας, με άμεση ή έμμεση εμπλοκή του σε 4 συνολικά εταιρείες, και ταυτόχρονα υπεύθυνο του γραφείου τύπου της ΓΣΕΕ!

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, εκατοντάδες γνήσιοι αντιπρόσωποι εργατικών σωματείων και Ομοσπονδιών εμπόδισαν τα σχέδια τους και δεν επέτρεψαν να γίνει ένα συνέδριο νόθων, κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα της εργοδοσίας. Αποκάλυψαν τη νοθεία και της πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας, ζητούν να γίνει ένα πραγματικό συνέδριο εργατών!

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ και οι εργοδότες, νόθοι αντιπρόσωποι και εργατοπατέρες, δεν έκαναν καμία ενέργεια για να ξεκινήσει το Συνέδριο με τις προβλεπόμενες διαδικασίες στην Καλαμάτα, εξαφανίστηκαν και ξεκίνησαν τη λάσπη και τη συκοφαντία ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, ζητώντας τη συνδρομή των μηχανισμών καταστολής. Δεν είναι τυχαίο ότι ούτε πριν, αλλά ούτε μετά το συνέδριο-φιάσκο της Καλαμάτας, δεν βρέθηκε κανείς τους σε ένα χώρο δουλειάς, δεν έκαναν μια μαζική διαδικασία με εργαζόμενους. Κρύβονται στα υπουργεία, στα γραφεία των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και στα πολυτελή τους ξενοδοχεία.

Την Πέμπτη 28 Μάρτη 2019, στο Πεδίον του Άρεως, 6:30 μ.μ., μπροστά στα γραφεία της ΓΣΕΕ, πρέπει να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων

Γιατί η απόκρουση της νοθείας και των μαφιόζικων μεθόδων στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα αφορά όλο το λαό.

Γιατί πρέπει να τεθεί φραγμός στο όργιο νοθείας και της σαπίλας τους.

Γιατί δεν μπορούν να είναι εκπρόσωποι των εργαζομένων οι εργοδότες ούτε φυσικά η γνωστή διευθύντρια που καλεί τους εργαζόμενους να χαμογελούν για τους μισθούς των 300 ευρώ υπενθυμίζοντας ότι «το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερα»!

Γιατί δεν έχουν καμιά δουλειά στα συνέδρια και τις συνελεύσεις των εργαζομένων, οι μπράβοι της νύχτας, οι security και τα ματ.

Γιατί τα συμφέροντά μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, που σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς στηρίζει στη δική μας εκμετάλλευση, τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής της. Έτσι και στον χώρο μας, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων δικηγορικών εταιρειών και οι μεγαλοδικηγόροι, μας αποκαλούν «συνεργάτες», για να δουλεύουμε με εξευτελιστικούς μισθούς, χωρίς δικαιώματα, όπως αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, δώρα, άδειες κ.λπ., με εξαντλητικά ωράρια, 9 το πρωί με 10 το βράδυ, εφαρμόζοντας μεθόδους αξιολόγησης που πρέπει να τους απαντούμε πόσο διατεθειμένοι είμαστε να βάλουμε τους στόχους της εταιρείας πάνω από τις προσωπικές μας ανάγκες!

Γιατί σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, χρειάζονται σωματεία ζωντανά, μαχητικά, που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζόμενων και διεκδικούν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους, σε σύγκρουση με τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους. Έτσι και για εμάς, που χρειαζόμαστε ένα Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, που θα διεκδικεί συγκροτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους ασκούμενους και μισθωτούς δικηγόρους, αφού ο ΔΣΑ ούτε θέλει ούτε μπορεί να εκφράσει τα συμφέροντα μας, συστεγάζοντας κάτω από την ομπρέλα της ενιαίας επιστημονικής οργάνωσης εργοδότες και εργαζόμενους, αφεντικά και μισθωτούς.

Γιατί η πραγματική δημοκρατία επιβάλλει σε όλους μας να πάρουμε θέση · κόντρα σε μια δικαιοσύνη που η «ανεξαρτησία» της, την θέλει «τυφλή» απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές νοθείας και εκφυλισμού · ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις αρχαιρεσίες συνδικαλιστικών οργανώσεων που οφείλουμε να είμαστε αυστηροί, συνεπείς στα καθήκοντά μας, σκληροί πολέμιοι απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις και τακτικές εργατοπατερισμού και μαφίας. 

Η μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση της Πέμπτης είναι υπόθεση όλων μας, απέναντι στη σαπίλα που αναδύουν αυτοί που αυτοπαρουσιάζονται ως «εκπρόσωποι της εργατικής τάξης» και μέσα από τα γραφεία τους καθημερινά σχεδιάζουν τον αφοπλισμό των αγώνων, την εξουδετέρωση των συνδικάτων, έτσι ώστε οι φίλοι τους οι εργοδότες να έχουν λυμένα τα χέρια τους για να κερδίζουν περισσότερα τσακίζοντας τους εργαζόμενους.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να παρθούν πίσω οι καταργήσεις τμημάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την αλληλεγγύη των πυρόπληκτων της Β/Α Αττικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, χαιρετίζει για άλλη μια φορά την...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής

Μπροστά στο χιλιοπαιγμένο  έργο  της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής και της ανυπαρξίας μέτρων, για την...