Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Ν. Αττικής : Συμμετέχουμε στην γενική συνέλευση του ΣΕΤΗΠ 1η Απρίλη 6.30 μ.μ.

Δημοσιεύτηκε στις

ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Το όργιο της νοθείας και της σαπίλας που αναδείχτηκε μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα χρειάζεται και πρέπει να βρει απάντηση από κάθε εργαζόμενο στον κλάδο. Χρόνια τώρα οι δυνάμεις που έχουν την πλειοψηφία στην ΓΣΕΕ, η συνδικαλιστική αυτή μαφία, έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αφοπλίσουν την εργατική τάξη. Απέναντι στην κατάργηση της συλλογικής διαπραγμάτευσης του κατώτατου μισθού, απέναντι στην καταστρατήγηση της απόφασης της απεργίας, απέναντι σε μνημόνια και νόμους που διέλυσαν το σύνολο της ζωής της εργατικής τάξης για την διασφάλιση και την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, δεν έκαναν τίποτα. Σέρνονταν από διάλογο σε διάλογο, έφτιαχναν συμμαχίες και ξανά συμμαχίες και τώρα επιτρέπουν φόρα παρτίδα εργοδότες να συμμετέχουν μέσα στα όργανα των εργαζομένων.

 Τα συνδικάτα είναι οργανώσεις δικές μας, των εργαζομένων, όπου συζητάμε τα προβλήματα μας, σχεδιάζουμε πως με καλύτερους όρους θα οργανώσουμε την απάντησή μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της. Τα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, όπου οι εργαζόμενοι συζητάμε πως θα οργανώσουμε την πάλη μας και τις διεκδικήσεις μας με βάση αυτά που έχουμε ΕΜΕΙΣ ανάγκη και όχι με βάση την κερδοφορία και τους στόχους των επιχειρήσεων.

Οι εργοδότες συνολικά θέλουν να παρεμβαίνουν μέσα στα συνδικάτα μας, στο εργατικό κίνημα για να μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να μας εγκλωβίζουν, να περνάνε τα δικά τους συνθήματα και τα δικά τους αιτήματα. Μας θέλουν υποταγμένους να μην διεκδικούμε, να μην απαιτούμε ή όταν αυτό γίνεται, τα αιτήματά μας και η πάλη μας να μην θίγουν την εξουσία τους και την κερδοφορία τους. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Αυτή την διαχωριστική γραμμή έβαλε και το ΠΑΜΕ 20 χρόνια τώρα στο εργατικό κίνημα με την δράση του και το πλαίσιο πάλης του: Η  ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ. Σε αυτό το μέτωπο συνδικαλιστικών οργανώσεων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων συμμετέχει και το ΣΕΤΗΠ από την ίδρυσή του. Με τη δράση του, το πλαίσιο πάλης του που συμπυκνώνονται στο σχέδιο της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας, χρόνια τώρα υπερασπίζεται συνολικά την ζωή των συναδέλφων στον κλάδο και συνολικά της εργατικής τάξης.

 ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ των ΔΥΝΑΜΕΩΝ του ΠΑΜΕ στις 28/03  

ΚΟΝΤΡΑ στη ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ τη ΝΟΘΕΙΑ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΕΞΩ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ – ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ των ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

 Σήμερα που βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου το κεφάλαιο εξαπολύει νέο κύκλο επίθεσης στους εργαζόμενους συνολικά αλλά και στον κλάδο μας, χρειάζεται πιο επιτακτικά να δώσουμε ισχυρή απάντηση.  Παρόλες τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί εξόδου από τα μνημόνια και την νέα εποχή που θα ζήσουμε, η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους είναι πολύ διαφορετική.

Η αύξηση που δόθηκε στους συναδέλφους που αμείβονταν με τον κατώτατο μισθό ήταν στην ουσία μια φούσκα, αφού τα 20 και 30 ευρώ δεν είναι ούτε κατά το ελάχιστο αρκετά για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες που έχουμε σήμερα οι εργαζόμενοι με βάση την παραγωγικότητα της εργασίας και τον πλούτο που παράγεται από εμάς τους ίδιους.

Επιπλέον, η εργασιακή ζούγκλα, η ανασφάλεια, οι διαλυμένες συμβάσεις, οι μισθοί που συνεχώς μειώνονται, τα δεκάδες εργατικά «ατυχήματα», η ολοένα και μεγαλύτερη εντατικοποίηση είναι πραγματικότητα. Η εργοδοσία συνολικά στον κλάδο χρησιμοποιεί κάθε νόμο που έχει ψηφιστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και την τωρινή του ΣΥΡΙΖΑ, για να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει στους εργαζόμενους.

Στον ΟΤΕ, η διοίκηση για άλλη μια φορά, έχει βάλει στο στόχαστρο τους τελευταίους εργαζόμενους που έχουν συγκροτημένα δικαιώματα. Με το νέο πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου απευθύνεται σε κομμάτι των εργαζομένων που εργάζονται χρόνια στον ΟΤΕ και έχουν σχετικά καλύτερα δικαιώματα, μισθολογικά και μη.

Μάλιστα είναι τόσο μεγάλος ο καημός της να ξεμπερδεύει με αυτό το κομμάτι των συναδέλφων, όπου η εθελούσια… έγινε απόλυση, προχωρώντας έτσι σε ωμό εκβιασμό. Ταυτόχρονα το επόμενο διάστημα έρχονται τα πολυδιαφημιζόμενα «job families» όπου στον πυρήνα τους έχουν την αξιολόγηση, την σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα. Η τακτική αυτή της εργοδοσίας πρέπει να βρει μαζική απάντηση από το σύνολο των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ μπροστά και στην απεργία στις 29 Μάρτη.

Στην Cyta, ύστερα και από την συγχώνευση με την Vodafone, οι εργαζόμενοι μένουν στον αέρα χωρίς να διασφαλίζεται κανένα από τα μέχρι τώρα κεκτημένα δικαιώματα. Αντίθετα δεκάδες είναι και εκεί οι «οικιοθελείς αποχωρήσεις» ενώ την ίδια στιγμή προσλαμβάνονται νέοι εργαζόμενοι μέσω τρίτων εταιριών με ημερομηνία λήξης και χειρότερους όρους δουλειάς.

Στην Teleperformace συνεχίζονται οι απολύσεις συναδέλφων μεταναστών (κυρίως Τούρκων), με την πρόφαση ότι δεν υπάρχει έργο, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στους συναδέλφους που βάσιζαν ολόκληρη την ζωή τους σε αυτή την δουλειά και μάλιστα μακριά από την χώρα τους και τις οικογένειες τους.

Στην πληροφορική συνεχίζεται η προσπάθεια της εργοδοσίας για αύξηση του εργάσιμου χρόνου με μετατροπή των συμβάσεων σε 9ωρες, με τελευταίο κρούσμα αυτό στην Atos Unify, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι ατελείωτες και απλήρωτες υπερωρίες, η δουλειά χωρίς σταματημό μέχρι να βγει το project ή το έργο.

Σε κάθε επιχείρηση του κλάδου διογκώνονται τα προβλήματα υγείας με συναδέλφους να χάνουν μέχρι και την ζωή τους εξαιτίας της πίεσης για την επίτευξη των στόχων και την εντατικοποίηση για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα να διεκδικήσουμε μέτρα που να διασφαλίζουν την υγεία μας και την ασφάλεια μας, για να γυρνάμε στα σπίτια μας και στις οικογένειες μας ολόκληροι σωματικά και ψυχολογικά.

Σε όλη αυτή την κατάσταση διαχρονικές ευθύνες έχουνε οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στον κλάδο μας στην ΟΜΕ – ΟΤΕ αλλά και στην ΓΣΕΕ. Χρόνια ολόκληρα έβαζαν πλάτη στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής. Η ΟΜΕ – ΟΤΕ πρώτη υπόγραψε σύμβαση με μειώσεις μισθών, που μάλιστα πανηγύριζε, κρατούσε τον πήχη των διεκδικήσεων σε σημείο όπου δε θίγονταν τα κέρδη της εργοδοσίας του ΟΤΕ και μάλιστα καλούσε τους εργαζόμενους να ταχτούν κάτω από τα «θέλω» της επιχείρησης.  Είναι η ίδια γραμμή που ακολουθούν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ, γραμμή που οδηγεί στον εκφυλισμό του εργατικού κινήματος.

Οι υπόλοιπες δυνάμεις, οι «προοδευτικές» και οι «αριστερές» στον κλάδο μας, που ακόμα ψάχνουν να συντονιστούν μεταξύ τους, με τα αποσπασμένα αιτήματά τους, με την άρνησή τους να «δουν» την συνολική οργανωμένη επίθεση που δεχόμαστε στον κλάδο οι εργαζόμενοι, κρατούν απομονωμένους και διασπασμένους τους εργαζόμενους ανά επιχείρηση, βοηθώντας έτσι την κάθε εργοδοσία να προχωράει με τα σχέδια της, που δεν είναι άλλα από την περαιτέρω επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ – ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 28 ΜΑΡΤΗ στις 6:30μ.μ. στο ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ

 Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Έχουμε πείρα από την απόκρουση της επίθεσης στον Όμιλο ΟΤΕ, από την διαμόρφωση του κοινού πλαισίου με άξονα την σύμβαση στον Όμιλο Vodafone, από τις εστίες αντίστασης στην Teleperformance. Από όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες και εστίες αντίστασης που ορθώνονται στον κλάδο. Ώστε όλοι μαζί, οργανωμένα και συντονισμένα μέσα από το κλαδικό συνδικάτο και τα επιχειρησιακά σε ταξική κατεύθυνση να δώσουμε απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδότες, να στοχεύσουμε τον πραγματικό αντίπαλο.

 Συνεχίζουμε μαχητικά, δυναμικά στον δρόμο της ταξικής πάλης. Η αποχή δεν είναι λύση. Αντίθετα δίνει περιθώριο σε όλες αυτές τις δυνάμεις να κάνουν τα αίσχη στο όνομα των δικαιωμάτων της εργατική τάξης. Χρειάζεται με την συμμετοχή μας, με την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς να κάνουμε πέρα τις δυνάμεις αυτές στο κλάδο που η στάση τους και τα αιτήματά τους μόνο επιζήμια αποδείχτηκαν για κάθε εργαζόμενο. Χρειάζεται τώρα να τους απομονώσουμε, να τους πετάξουμε έξω από τα συνδικάτα μας.

 Στην γενική συνέλευση του σωματείου μας στις 1 Απρίλη χρειάζεται να μεταφέρουμε πείρα οι εργαζόμενοι από κάθε χώρο δουλειάς. Πείρα που θα συζητήσουμε και θα μας βοηθήσει να χαράξουμε την αντεπίθεση μας και την στάση μας το επόμενο διάστημα. Μέσα από την συνέλευση να βγούμε πιο δυνατοί για την επόμενη μέρα και με πιο μαζικούς όρους να δώσουμε τη μάχη μας μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, ενιαία σε όλο τον κλάδο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ 1 ΑΠΡΙΛΗ 6:30μ.μ

Αίθουσα Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος)

ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΝΟΘΕΙΕΣ & στη ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ των ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 28 ΜΑΡΤΗ στις 6:30μ.μ. στο    ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να παρθούν πίσω οι καταργήσεις τμημάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την αλληλεγγύη των πυρόπληκτων της Β/Α Αττικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, χαιρετίζει για άλλη μια φορά την...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής

Μπροστά στο χιλιοπαιγμένο  έργο  της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής και της ανυπαρξίας μέτρων, για την...