Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΖΟΥΡΑΣ για την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Η συνδικαλιστική μαφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου ΣΥΡΙΖΑ) στην ιστοσελίδα της ΓΣΕΕ καταγγέλλουν ότι οι πρακτικές του ΠΑΜΕ έχουν ως αποτέλεσμα “να παραβιάζονται βασικά άρθρα του νόμου και διεθνή πρότυπα εργασίας που προβλέπονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις του ILO”. Μάλιστα καλούν την κυβέρνηση και άλλους ηγέτες του αστικού κράτους να υπερασπιστούν αυτά τα δικαιώματα που καταπατούνται.

Στις επιχειρήσεις ΖΟΥΡΑ που εργαζόμαστεεπικρατούν συνθήκες μεσαίωνα, δεν τηρούνται οι όροι υγιεινής-ασφάλειας της εργασίας, χωρίς τουαλέτα, νερό, ρεύμα, ΜΑΠ, έχουμε οδηγηθεί στο νοσοκομείο κτλ. Αντιμετωπίζουμε συνδικαλιστική δίωξη, τα μέλη του ΔΣ είμαστε απλήρωτοι από τον Αύγουστο, έχουν επιδιώξει να μας απολύσουν, έχουμε αντιμετωπίσει μπράβους με όπλα κα.

Εδώ και χρόνια δίνουμε τη μάχη για τα δικαιώματά μας και αντέχουμε γιατί έχουμε τη στήριξη από το ταξικό κίνημα της περιοχής, την ομοσπονδία τροφίμων–ποτών, το ΠΑΜΕ. Στην πύλη μαζί έχουμε αντιμετωπίσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, δυνάμεις καταστολής κτλ. Πολλές φορές έχουμε λάβει αλληλεγγύη, ειδικά στην απεργία των 53 ημερών, με τρόφιμα, χρηματική ενίσχυση για επείγουσες ανάγκες αλλά και για να συνεχίσουμε τη δράση μας.

Όλα αυτά τα χρόνια η ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου ΣΥΡΙΖΑ) δεν πέρασε καν από την πύλη του εργοστασίου. Τη στιγμή που εμείς είμαστε απλήρωτοι αποφασίζουν συνέδριο σε πολυτελή ξενοδοχεία που ούτε απ’ έξω δεν έχουμε περάσει. Ίδια στάση έχουν και οι ηγέτες αυτών των παρατάξεων και λοιπών εργατοπατέρων στην περιοχή μας. Απόντες ήταν ακόμα και σε συλλαλητήριο για τους εργαζόμενους του ΖΟΥΡΑ στη Χαλκίδα ενώαυτοί έπιναν τον καφέ τους στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας!

Συνδικαλιστική μαφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ(ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου ΣΥΡΙΖΑ) ανακαλύψατε τους νόμους και τα διεθνή πρότυπα εργασίας στις διακοπές σας;Πήρατε εντολή από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα να χτυπήσετε το υγιές κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος για να μην μπουν εμπόδια στα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα που θέλουν να προωθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Για αυτό στείλατε νόθους και εργοδότες στο συνέδριο της ΓΣΕΕ κάτι για το οποίο δεν λέτε κουβέντα, από σωματεία που δεν έχουν καμία δράση πέρα από την παραγωγή αντιπροσώπων, που δέχονται να ψηφίζουν οι διευθυντές. Σε τέτοιο δικό σας σωματείο είχε ψηφίσει και η διάσημη πλέον διευθύντρια του My Market που ζητούσε να χαμογελάμε επειδή παίρνουμε 300 ευρώ! Για να συμμετέχουν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ οι νόθοι και οι εργοδότες ζητάτε τη στήριξη των κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια αλλά και των δυνάμεων καταστολής του αστικού κράτους όλων αυτών δηλαδή που τσακίζουν τις ζωές μας, που δεν κάνουν τίποτα για όσα βιώνουμε στις επιχειρήσεις ΖΟΥΡΑ και που αντίστοιχα βιώνουν πολλοί συνάδελφοι σε πάρα πολλές ακόμα.

Δεν θα σας περάσει! Σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κάνετε στέλνοντας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ νόθους και εργοδότες, δεν θα επικρατήσει!

ΕΞΩ ΟΙ ΝΟΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ–ΓΣΕΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Απαιτούμε την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό

Η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία – Αγλαΐα Κυριακού ασκεί εκβιαστικές πιέσεις στους...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Στηρίζουμε το Σωματείο Εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης

Η ΟΕΝΓΕ στέκεται στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης και απαιτεί την...

Σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

Το Σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα συμμετάσχει στην απεργία της...