Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών : Να σπάσει το απόστημα εργοδοσίας – εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ

Δημοσιεύτηκε στις

ΓΣΕΕ εργατών – όχι των εργοδοτών

Η συνδικαλιστική μαφία της ηγεσίας στη ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου ΣΥΡΙΖΑ) προσπαθεί με νέο συνέδριο fast track (4 Απριλίου) να αλλοιώσει τους πραγματικούς συσχετισμούς, να βάλει από την πόρτα τους νόθους και τους εργοδότες μέσα στα συνδικάτα.

Η επιδίωξη αυτής της κάστας εργατοπατέρων μπροστά στο 37ο συνέδριο στην Καλαμάτα ήταν να επιβάλλει defacto τον μηχανισμό της εργοδοσίας με σεκιουριτάδες και μπράβους. Επί 4 ολόκληρες μέρες σε πολυτελή ξενοδοχεία έστησαν φαγοπότι, ξόδεψαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που είναι χρήματα των εργαζομένων και των συνδικάτων, αδιαφορώντας για τα πραγματικά προβλήματα που έχει και βιώνει η εργατική τάξη. Καμιά στιγμή δεν είχαν, ούτε έχουν στο μυαλό τους να γίνει ένα πραγματικό εργατικό συνέδριο που θα συζητήσει και θα πάρει αποφάσεις προς όφελος των εργαζομένων.

Άλλωστε δεν μπορεί να συμβεί αυτό, αφού αυτή η συγκεκριμένη ηγεσία έχει χαρακτηριστικά συνδικαλιστικής μαφίας και αμείβεται με παχυλούς μισθούς όπως ο πρόεδρος της, με πάνω από 8000 ευρώ το μήνα.

Ας ωρύονται όσο θέλουν για το νόμο και το καταστατικό που αυτές οι δυνάμεις το έχουν κάνει κουρελόχαρτο. Η ευθύνη που έχουν είναι μεγάλη, γιατί είναι αυτοί που εμπόδισαν να γίνει το συνέδριο.  Η συγκεκριμένη κάστα μοίραζε κάρτες σε μαξιλάρια και σεντόνια, σε πισίνες και καφετέριες, όλο το 4ημερο ήταν εξαφανισμένη στα δωμάτια της. Στόχος τους ήταν και είναι να στήσουν την κάλπη και να εκλέξουν στην ΓΣΕΕ τους εργοδότες όπως είναι ο Καραγεωργόπουλος.

ΕΞΩ ΟΙ ΝΟΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Αυτό το σύνθημα ακουγόταν καθημερινά από χιλιάδες εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων, ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων, έξω από το κλειστό συνεδριακό κέντρο που θα γινόταν το 37ο συνέδριο. Από το πρωί ως το βράδυ όλοι αυτοί υπομονετικά απαιτούσαν να ανοίξουν οι πόρτες και να ξεκινήσει το συνέδριο, ένα συνέδριο που θα έπαιρναν μέρος οι πραγματικοί εκλεγμένοι αντιπρόσωποι. Όταν οι εργατοπατέρες κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να επιβάλλουν τους εργοδότες και τους νόθους έστησαν προβοκάτσιες, ξόδεψαν πολύ σάλιο και μελάνι σε ψέματα και δημοσιεύματα για να κάνουν το άσπρο-μαύρο, να λερώσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

Και αφού δεν μπόρεσαν τελικά να πετύχουν το σκοπό τους, τις επόμενες μέρες έστησαν συνεδρίαση-παρωδία η οποία δεν έγινε ποτέ, καθώς δεν δόθηκε ο λόγος για να τοποθετηθούν τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, αλλά εμφάνισαν ένα κουρελόχαρτο που ανακοίνωσε συνέδριο στις 4 Απριλίου. Τους λέμε λοιπόν ότι η καλύτερη ημερομηνία είναι η 21η Απριλίου γιατί πάει γάντι με τις χουντικές διατάξεις και πρακτικές που ακολουθούν.

Και ενώ πήραν απόφαση μέ την φαρσοκωμωδία που έστησαν, πάλι δεν είναι σίγουροι ότι θα τους ανεχτούν οι εργαζόμενοι. Γι αυτό και οι μαφιόζοι έτρεξαν να βρουν καινούργιους προστάτες στα υπουργεία, στα κόμματα που επέβαλαν τα μνημόνια, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους ζήτησαν να <<επιβάλλουν την τάξη>>.

Όμως γνωρίζουμε καλά ότι στα μάτια των εργαζομένων βρίσκονται σε μεγάλη ανυποληψία. Αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά σε χιλιάδες χώρους δουλειάς όπου κανένας εργαζόμενος, δεν βρέθηκε να τους στηρίξει. Από παντού έρχεται το μήνυμα συνεχίστε. Μη τους αφήσετε σε χλωρό κλαρί. Επιτέλους να σπάσει το απόστημα της συνδικαλιστικής μαφίας.

ΤΗ ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ

Γιατί είναι αυτές οι δυνάμεις που στηρίζουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και ομίλων με τους άθλιους μισθούς και εργασιακές σχέσεις που έχουν συνυπογράψει με τον ΣΕΒ και τους κοινωνικούς εταίρους.

Γιατί στήριξαν και στηρίζουν το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας γιατί τάχα <<έφαγε τα ψωμιά της>>, ότι μόνο με διάλογο με την εργοδοσία θα δούμε άσπρη μέρα και άλλα τέτοια ιδεολογήματα.

Γιατί στήριξαν και στηρίζουν την ενσωμάτωση των εργαζομένων στις απαιτήσεις και επιδιώξεις της εργοδοσίας για να κερδίσουν λένε όλοι από την καπιταλιστική ανάπτυξη.

Γιατί καλλιεργούσαν και καλλιεργούν την ηττοπάθεια, την μοιρολατρία, την λογική του μικρότερου κακού που τελικά έφερε το μεγαλύτερο.

Γιατί είναι αυτές οι δυνάμεις που μισούν τους ταξικούς αγώνες, που κάνουν το παν για να μην υπάρξει ανασύνταξη στο εργατικό κίνημα, αγώνες διεκδήκησης, που προσπαθούν να επιβάλλουν omerta μέσα στους χώρους δουλειάς και αυτό γιατί έχουν διαλέξει στρατόπεδο. Δεν είναι με τους εργαζόμενους αλλά  είναι με τα αφεντικά τους, με τους εκμεταλλευτές μας, τους βιομήχανους και την τάξη τους.

Η ομοσπονδία απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και εργαζόμενους του κλάδου, να βγάλουν συμπεράσματα για το τι πραγματικό συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται σήμερα. Να γυρίσουν την πλάτη στους ανθρώπους της εργοδοσίας αλλά και στην ίδια την εργοδοσία. Να συμπορευτούν με την ομοσπονδία μας και το ΠΑΜΕ, για να ενισχύσουμε και να πυκνώσουμε τις εργατικές γραμμές μας απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, των κόμματων που στηρίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη προς όφελος των ομίλων και σε βάρος της ζωής των οικογενειών μας.

Να καταγγείλουν τις πρακτικές και μεθόδους αυτής της συνδικαλιστικής μαφίας και της ηγετικής της ομάδας.

Όλα τα σωματεία να προχωρήσουν άμεσα σε συνεδρίαση του Δ.Σ, κάλεσμα σε Γ.Σ, συσκέψεις, περιοδείες ώστε να ενημερώσουν τους εργαζόμενους.

Συνέδριο της ΓΣΕΕ όποτε και όπου γίνει, θα είναι αποκλειστικά συνέδριο με την συμμετοχή εκλεγμένων εργαζομένων και όχι νόθων και εργοδοτών.

Περισσότερα

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να παρθούν πίσω οι καταργήσεις τμημάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ: «ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 100 ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την αλληλεγγύη των πυρόπληκτων της Β/Α Αττικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, χαιρετίζει για άλλη μια φορά την...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ (Δαφνί): Αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους της Αττικής

Μπροστά στο χιλιοπαιγμένο  έργο  της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής και της ανυπαρξίας μέτρων, για την...