Η Ομοσπονδία Τροφίμων Ποτών καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας RAINBOW WATERS για την επίθεση που έχει εξαπολύσει στα εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες εργαζομένων.

Δημοσιεύτηκε στις

H ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ RAINBOW WATERS ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ
ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

RAINBOW WATERS ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΜΕ ΑΘΛΙΕΣ
ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρείας RAINBOW WATERS για την επίθεση που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα στα εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες εργαζομένων.

Οι απολύσεις τώρα συνοδεύονται με απειλές, εκβιασμούς και προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων που μπήκαν μπροστά για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλειά, για να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο.

Δεν μας ξαφνιάζει η επίθεση της εργοδοσίας που θέλει να επιβάλει χειρότερους όρους δουλειάς γιατί έτσι εξασφαλίζει μέγιστο κέρδος. Επιδίωξη της είναι να επιβάλει σιγή νεκροταφείου να μην υπάρξει καμία διεκδίκηση, καμία αντίσταση, κανένας αγώνας.

Γι’αυτό και η αισχρή επίθεση σε συναδέλφισα μέλος της διοίκησης του συνδικάτου και της ομοσπονδίας που πρωτοστατεί στην οργάνωση των συναδέλφων στο συνδικάτο τους.

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες εξαπέλυσε πογκρόμ δίωξης στην συνδικαλιστική δράση και ελευθερίες της συγκεκριμένης εργαζόμενης. Επίσης στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων «έπιασαν στασίδι» και τα γνωστά μαντρόσκυλα των αφεντικών, οι χρυσαυγίτες.

Με απειλές και μπραβιλίκια απείλησαν και κινήθηκαν εναντίον της συναδέλφισας για να την φοβίσουν ώστε να σταματήσει την δράση της.

Η ομοσπονδία και το κλαδικό συνδικάτο προειδοποιούν και στέλνουν σαφές μήνυμα στην εργοδοσία και τα μαντρόσκυλα της, ότι δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Όσο για τους απόγονους των ταγματασφαλιτών και δοσίλογων το εργατικό κίνημα έχει τη δύναμη να τους στείλει εκεί που είναι η αληθινή τους θέση, ο υπόνομος της ιστορίας.

Καλούμε όλα τα σωματεία στον κλάδο, τα υπόλοιπα συνδικάτα σε όλη την χώρα να καταγγείλουν και να καταδικάσουν την αισχρή επίθεση της εργοδοσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιοι είναι οι αληθινοί φίλοι και εχθροί τους.

Να εμπιστευτούν το συνδικάτο, την ομοσπονδία, να συμπορευτούν μαζί τους, να σηκώσουν το ανάστημα τους, να διεκδικήσουν αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα, να διευρύνουν τα εργασιακά δικαιώματα.

Να μην αφήσουν να περάσει η τρομοκρατία. Να περάσουν οι ίδιοι σε αντεπίθεση, αυτό φοβάται και τρέμει η εργοδοσία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για το θάνατο της συναδέλφισσας από την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική

Η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων κυβέρνησης και εργοδοσίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αφήνει...

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Ξεκινά η λειτουργία των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης

Αγαπητοί γονείς, για 12η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά η λειτουργία των ΛΑΪΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που υλοποιούνται...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρειο Ανατολική Αττική

Συνάδελφοι,                Για άλλη μια φορά , μέσα σε λίγες ώρες είδαμε μια φωτιά που...