Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας : Κάτω τα ξερά σας από τη συνδικαλιστική δράση

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη συνδικαλιστική δίωξη που έχει εξαπολύσει εναντίων της προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας. Τον Δεκέμβριο του 2018 ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού επιχείρησε να βάλει εμπόδια στις εκλογές του σωματείου και να εμποδίσει τη συμμετοχή. Με αυτόν τον τρόπο ο διορισμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε να βάλει πλάτη στην υλοποίηση την αντεργατικής–αντιλαϊκής πολιτικής την εφαρμογή της οποία η κυβέρνηση συνεχίζει. Στόχος ήταν η απομαζικοποίηση του σωματείου ώστε να μην μπορεί να μπει κανέναν εμπόδιο στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Για το ρόλο του αυτό θα διεκδικούσε παράσημο, να παραμείνει στη θέση που τον διόρισαν να κάνει τον μάνατζερ αντί να κάνει μάθημα.

Τότε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας μαζί με άλλα σωματεία και φορείς είχε παρευρεθεί στην μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Εύβοιας. Αποτέλεσμα της παρέμβασης εκεί ήταν τελικά να επιτραπεί να γίνουν οι εκλογές όπως γίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή σε τρεις ημέρες, μία στη Νότια Εύβοια, μία στη Βόρεια και μία στη Χαλκίδα και όχι σε μία ημέρα σε όλη την Εύβοια που πρακτικά θα ήταν αδύνατο να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν οι 1000 περίπου εκπαιδευτικοί.

Αυτό το αποτέλεσμα χτύπησε συναγερμό στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που το πήρε πάνω της και τώρα διώκει την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας, την κάλεσε σε ΕΔΕ, δηλαδή διώκει την συνδικαλιστική δράση. Είναι ένα ακόμα επεισόδιο σε συνέχεια των νέων εμποδίων στην απεργία που ψηφίστηκαν τον Γενάρη, στην πλάτη που βάζει η κυβέρνηση στη νοθεία στα συνδικαλιστικά όργανα που είναι στην επικαιρότητα εν όψη συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει μία ακόμα απόδειξη ότι είναι άξιος συνεχιστής της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και αυτός είναι ο λόγο που παίρνει τα εύσημα του ΣΕΒ, του Πάιατ, της Μέρκελ και πολλών ακόμα που τσακίζουν τις ζωές μας όλοι τους μαζί.

Καλούμε τα συνδικάτα του κλάδου, το Εργατικό Κέντρο του νομού, να βγάλουν ψηφίσματα αλληλεγγύης στην συνδικαλιστική δίωξη της προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ
ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για το θάνατο της συναδέλφισσας από την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική

Η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων κυβέρνησης και εργοδοσίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αφήνει...

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Ξεκινά η λειτουργία των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης

Αγαπητοί γονείς, για 12η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά η λειτουργία των ΛΑΪΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που υλοποιούνται...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρειο Ανατολική Αττική

Συνάδελφοι,                Για άλλη μια φορά , μέσα σε λίγες ώρες είδαμε μια φωτιά που...