Οι αντιπρόσωποι της 39ης συνέλευσης αντιπροσώπων της ΠΕΤ-ΟΤΕ καταγγέλλουν το όργιο νοθείας και τρομοκρατίας που εξελίσσεται μπροστά σε συνέδρια ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων.

Δημοσιεύτηκε στις

Εμείς οι αντιπρόσωποι της 39ης συνέλευσης αντιπροσώπων της ΠΕΤ-ΟΤΕ που έγινε στις 2-3 Μάρτη στην Τέμενη Αιγίου καταγγέλλουμε το όργιο νοθείας και τρομοκρατίας που εξελίσσεται μπροστά σε συνέδρια ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων. Αποκλειστικά υπεύθυνοι για την εξέλιξη αυτή είναι οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να μην πραγματοποιούνται συνέδρια που θα συζητιούνται τα προβλήματα των εργαζομένων, η οργάνωση μας, η απάντησή μας μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε από εργοδοσία και κυβέρνηση.

Μετά την αστυνομία και τους ασφαλίτες που είχαν καλέσει σε άλλα συνέδρια, σε συνέδριο συγκεκριμένης Ομοσπονδίας δεν δίστασαν να επιστρατεύσουν ένοπλους μπράβους και ανθρώπους της νύχτας! Ο στόχος τους δεν ήταν άλλος από το να επιβάλλουν νόθους αντιπροσώπους ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν από μεγαλοστελέχη εταιριών μέχρι Διευθύνοντες Σύμβουλοι Ανωνύμων Εταιριών! Για αυτό άλλωστε κατηγορούν συνδικαλιστές και πρωτοπόρους εργαζόμενους, που εμπόδισαν το σχέδιο τους,  για αντιδημοκρατικές και αντισυνδικαλιστικές ενέργειες καταθέτοντας ακόμα και μηνύσεις ζητώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Είναι τέτοια η πρεμούρα τους να ελέγξουν τους συσχετισμούς στο εργατικό κίνημα για λογαριασμό της εργοδοσίας, μπροστά και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ τον Μάρτη, που δεν διστάζουν να αξιοποιήσουν κάθε μέσο για να το πετύχουν. Έχουν ήδη φροντίσει να εκλεγούν ως αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΓΣΕΕ συνταξιούχοι, εργοδότες και διευθυντικά στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων ενώ ταυτόχρονα ζητούν τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής για να προστατέψουν τη νοθεία.

Τους υπενθυμίζουμε ότι τα σωματεία μας είναι οργανώσεις που εκφράζονται οι εργαζόμενοι και τα συμφέροντά τους και όχι τα συμφέροντα των εργοδοτών. Τα σωματεία μας είναι οργανώσεις της εργατική τάξης, φτιαγμένα από την ίδια και δεν έχουν καμία δουλειά να παίρνουν μέρος στελέχη της μεγαλοεργοδοσίας.

ΕΞΩ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ

Δεν έχουν καμία θέση στα σωματεία αυτοί που προσκυνούν τους εργοδότες και τα κέρδη τους, που γίνονται συνέταιροι στην επίθεση εναντίον μας, αυτοί που θέλουν να βάλουν στον γύψο την εργατική τάξη της χώρας μας, τον αγώνα της που στο επίκεντρο της έχει την πάλη για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τις οικογένειες μας. Αυτοί που μας θέλουν μόνους, χωρίς δικαιώματα, με μισή ζωή για να αυξάνει τα κέρδη του το κεφάλαιο.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Καλούμε τους συναδέλφους:

  • Να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις σε κάθε χώρο δουλειάς, να μην βρίσκουν τόπο να σταθούν.
  • Να βρεθούν με κάθε μέσο στην Καλαμάτα στις 14 Μάρτη, τη μέρα που θα ξεκινήσει το συνέριο της ΓΣΕΕ.

 

 

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για το θάνατο της συναδέλφισσας από την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική

Η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων κυβέρνησης και εργοδοσίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αφήνει...

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Ξεκινά η λειτουργία των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης

Αγαπητοί γονείς, για 12η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά η λειτουργία των ΛΑΪΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που υλοποιούνται...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρειο Ανατολική Αττική

Συνάδελφοι,                Για άλλη μια φορά , μέσα σε λίγες ώρες είδαμε μια φωτιά που...