Καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για το επαναληπτικό συνέδριο της ομοσπονδίας

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, καταγγέλλει τις απαράδεκτες ενέργειες της πλειοψηφίας της ηγεσίας την ΟΙΥΕ που ουσιαστικά μεθοδεύει την ωμή παρέμβαση των εργοδοτών στα σωματεία των εργατών και στην ομοσπονδία, μετά κι από τις τελευταίες εξελίξεις για  επαναλαπτική πραγματοποίηση του Συνεδρίου στις 6 & 7 Μαρτίου.

Αφού πρώτα έμπασαν νόθους αντιπροσώπους στο συνέδριό μας, μπράβους και κοινούς ποινικούς, τσιράκια της μεγαλοεργοδοσίας, ως και διευθυντές και ιδιοκτήτες εταιριών, προσπάθησαν με κάθε μέσο να νομιμοποιήσουν την κυριαρχία του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στην Ομοσπονδία. 

Η απαίτηση των ταξικών σωματείων για συνέδριο εργατών και όχι των εργοδοτών,  να πεταχτούν έξω οι διευθυντές και τα golden boys και να ξεκινήσει το συνέδριο κανονικά, οδήγησε την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ομάδα Βασιλόπουλου-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), να ακυρώσει το συνέδριο, και μάλιστα με διαδικασίες express να ορίσει νέο, κατηγορώντας τις ταξικές δυνάμεις και τους ίδιους τους εργαζόμενους – αντιπροσώπους  για την μη πραγματοποίηση του.

Είναι τόσο μεγάλο το θράσος τους, που ζητάνε από τους εργαζόμενους – αντιπροσώπους  από όλη την χώρα, που οι περισσότεροι ζούνε με τον βασικό μισθό και με την αγωνία κάθε μέρα για το μεροκάματο, να μας βαρύνουν όλα τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και σίτισης τη στιγμή μάλιστα που πραγματοποιούν την επαναληπτική παρωδία του συνεδρίου σε μέρες εργάσιμες. Τέτοιος είναι ο «καημός» τους για την εργατική τάξη που δεν υπολογίζουν ούτε στο παραμικρό τις δυσκολίες που υπάρχουν για τους εργαζόμενους αντιπροσώπους να παραβρεθούν μεσοβδόμαδα στο συνέδριο.  

Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη του νησιού μας, σε όλους τους εργαζόμενους στην χώρας μας, ότι αυτοί που υπονομεύουν τους αγώνες μας, αυτοί που μας θέλουν με σκυφτό το κεφάλι, να «χαμογελάμε» μέσα στους εργασιακούς χώρους κι ας παίρνουμε 300 ευρώ, αυτοί που δεν θέλουν συνδικάτα ταξικά, συνδικάτα εργατών, αυτοί που δεν βλέπουν αποτέλεσμα με τις απεργίες, αυτοί που συνοδεύονται από φουσκωτούς γιατί φοβούνται να αντικρίσουν τους πραγματικούς εργαζόμενους στα μάτια, οι μαϊμούδες αντιπρόσωποι με λίγα λόγια, είναι ενταγμένοι σε ένα και μόνο σκοπό : την συνέχιση της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου και των εργοδοτών.

Προειδοποιούμε, να μην τολμήσουν να ξεκινήσουν συνέδριο χωρίς πραγματικούς εργαζόμενους, μπροστά και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, να ξέρουν ότι θα βρουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μπροστά τους.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

 

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για το θάνατο της συναδέλφισσας από την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική

Η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων κυβέρνησης και εργοδοσίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αφήνει...

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Ξεκινά η λειτουργία των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης

Αγαπητοί γονείς, για 12η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά η λειτουργία των ΛΑΪΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που υλοποιούνται...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρειο Ανατολική Αττική

Συνάδελφοι,                Για άλλη μια φορά , μέσα σε λίγες ώρες είδαμε μια φωτιά που...