Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών με αφορμή τα γεγονότα στο πρόσφατο 38ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Για τον εργοδοτικό συνδικαλισμό εδώ και χρόνια γνωρίζουμε ότι δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να μεταχειριστούν κάθε τρόπο για να εκπληρώσουν τους «πληρωμένους» σκοπούς τους, δηλαδή την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλεμπόρων, εφοπλιστών, βιομηχάνων. Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ (έχουν προηγηθεί οι αποκαλύψεις των προηγούμενων ημερών για το επερχόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ 14-17 Μάρτη) δόθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ – ομάδα Βασιλόπουλου) διέλυσαν το μεσημέρι της Κυριακής το Συνέδριό της. Μαζί με διευθυντές, επόπτες αλλά και κάποιους εργοδότες, που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους, όχι μόνο προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν νόθους αντιπρόσωπους, αλλά προσπάθησαν να τους επιβάλουν με επιστράτευση ένοπλων μπράβων, ανθρώπων της νύχτας και ποινικών, οι οποίοι δεν δίστασαν να χτυπήσουν αντιπροσώπους συνδικάτων.

Μπροστά στην αντίδραση των εργαζομένων (πραγματικών εργαζομένων), που ήρθαν από όλη τη χώρα για να συζητήσουν τα προβλήματά τους και την οργάνωση της πάλης τους, οι παραπάνω εργοδότες δεν δίστασαν να ματαιώσουν το συνέδριο της ΟΙΥΕ, να χύσουν τόνους λάσπης ενάντια στο ταξικό κίνημα και να απειλούν με μηνύσεις.

Άξιος συμπαραστάτης τους είναι, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της για τα γεγονότα δεν “είδε” εργοδότες, μπράβους, ποινικούς, νονούς της νύχτας, αλλά “είδε” ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ «διέλυσαν μία Δημοκρατική διαδικασία εμποδίζοντας την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση». Σημειώνει επίσης ότι «η ΓΣΕΕ, μαζί με όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και τις ηγεσίες τους -πλην ΠΑΜΕ- θα διασφαλίσουν τη Δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων» και ότι «οι βιαιότητες, οι αντιδημοκρατικές και αντισυνδικαλιστικές συμπεριφορές δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες». Παράλληλα η ΓΣΕΕ «ζητά άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη από τα πραγματικά προβλήματα».

Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Τα παραπάνω «όμορφα» είναι το αποτέλεσμα και ο καθρέπτης για τη σήψη που έχουν προκαλέσει οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας, που φέρνουν ΜΑΣ και το συνδικαλιστικό της ασφάλειας μέσα στα Εργατικά Κέντρα, που παρουσιάζουν τεράστια αύξηση συμμέτοχης σε σωματεία – σφραγίδες, που παρουσιάζουν “μέλη” που έχουν ψηφίσει σε δύο, τρία και τέσσερα σωματεία, ορισμένοι από τους οποίους εκλέγονται και στα όργανα.
Είναι οι δυνάμεις που στήριξαν και στηρίζουν την ανάπτυξη με τους άθλιους μισθούς – μεροκάματα και τις άθλιες εργασιακές σχέσεις. συνυπέγραψαν με τον ΣΕΒ τον άθλιο νομοθετημένο μισθό των 586 ευρώ. Μπήκαν εμπόδιο στην προσπάθεια 530 Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων που κατέθεσαν σχέδιο νόμου στη Βουλή για τις ΣΣΕ και την επαναφορά τους.
Στήριξαν και στηρίζουν το χτύπημα της απεργίας. Τη λογική ότι οι απεργίες “έφαγαν τα ψωμιά τους” και τώρα οι εργαζόμενοι χρειάζονται διάλογο και συνεννόηση με την εργοδοσία, χρειάζονται “έξυπνους” συνδικαλιστές.
Στήριξαν και στηρίζουν τη λογική της ενσωμάτωσης και του κοινωνικού εταιρισμού, ότι εργοδότες και εργαζόμενοι πρέπει να πάνε μαζί για την καπιταλιστική ανάπτυξη, ότι τα συμφέροντά τους ταυτίζονται.
Καλλιεργούν την ηττοπάθεια, για να μετατρέψουν το συνδικαλιστικό κίνημα σε υποχείριο των εργοδοτών.

Αυτά τα σωματεία θέλουμε;
Λέμε όχι… και το αποδεικνύουμε καθημερινά με την πάλη μας.

Μας γνωρίζετε! Μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια και να μας κοιτάτε κι εσείς!
Μας βλέπετε σταθερά στους χώρους δουλειάς σας, σε περιοδείες, πάνω στα καθημερινά και οξυμένα προβλήματα, στις γενικές συνελεύσεις, σε κινητοποιήσεις και απεργίες.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να παλέψουμε, πετώντας από πάνω μας τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα συμφέροντα μας. Η συμμετοχή στα σωματεία είναι εθελοντική απόφαση δική μας και όχι αποτέλεσμα εργοδοτικών πιέσεων, εκβιασμών, απειλών.
Καλούμε τα σωματεία του κλάδου, τους εργαζόμενους του κλάδου, να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, να “κόψουν” την όρεξη όσων θέλουν να μετατρέψουν το εργατικό κίνημα σε παράρτημα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλοεμπόρων και τραπεζιτών.
Να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας, να πυκνώσουμε τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ που με σταθερότητα και συνέπεια αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική και ερχόμαστε σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, που παλεύουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Να μπούμε μπροστά για να αλλάξουν οι συσχετισμοί συνολικά στο εργατικό κίνημα και να στείλουν όλους αυτούς που είναι κόντρα στα συμφέροντά των εργαζόμενων και βάζουν πλάτη στην εργοδοσία εκεί που τους αξίζει.

Στις 14 Μάρτη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα!
Έξω οι “μαϊμούδες”-αντιπρόσωποι.

 

ΤΟ Διοικητικό Συμβούλιου

Περισσότερα

Σωματείο Εργαζομένων UnipakHellas: Καταγγέλλουμε τις πρακτικές χαφιεδισμού και τρομοκρατίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ  Συναδελφισσες -  συναδελφοι, Πριν προλάβουμε καλά καλά να...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός

Δίχως τέλος είναι το έγκλημα των funds και των κυβερνήσεων που έχουν δώσει προς...

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Δυναμώνουμε τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης

Καταγγέλλουμε την κλιμάκωση της εγκληματικής επίθεσης του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ στην Παλαιστινιακή...