Καταγγελία του Κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας για την ωμή παρέμβαση των εργοδοτών στα Σωματεία

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ στο 37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΓΣΕΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Από τότε που ιδρύθηκαν τα πρώτα συνδικάτα, διακαής πόθος των εργοδοτών είναι να τα βάλουν στο χέρι. Αυτή η προσπάθειά τους, ειδικά το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί, παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Στον εργαζόμενο λαό έχουμε να καταγγείλουμε τις εξής πρακτικές βίας και νοθείας, που εφαρμόζουν, σε στενή συνεργασία μεταξύ τους, η εργοδοσία, η κυβέρνηση, και οι πλειοψηφίες της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ή όπως αλλιώς εμφανίζονται στο συνδικαλιστικό κίνημα για να μπερδεύουν τους εργαζόμενους.

Α. Σε δεκάδες εργατικά κέντρα της χώρας εμφανίζονται αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, από σωματεία σφραγίδες, για τις αρχαιρεσίες των οποίων: Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο κατατεθειμένο στα αντίστοιχα πρωτοδικεία. Οι λίστες ψηφισάντων είναι ονόματα με αλφαβητική σειρά, όμοια με εκλογικές λίστες. Ο αριθμός των ψηφισάντων, αν διαιρεθεί με το χρόνο που υποτίθεται ότι διήρκεσαν οι εκλογές, δείχνει ότι ψήφιζε ένας εργαζόμενος ανά 40 δευτερόλεπτα, πράγμα αδύνατο. Τα ίδια ονόματα εμφανίζονται σε δυο, τρία και τέσσερα σωματεία!

Β. Επιχειρούν οι ίδιοι οι εργοδότες να εκλεγούν σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα (Ομοσπονδίες και ΓΣΕΕ). Εμφανίζονται εκλεγμένοι, διευθυντές προσωπικού, διευθυντές μάρκετινγκ, ακόμα και μέλη Διοικήσεων επιχειρήσεων. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα με το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, την πραγματοποίηση του οποίου εμπόδισαν με αποφασιστικότητα οι εργαζόμενοι του κλάδου, προκειμένου να μην επιτραπεί στα στελέχη της εργοδοσίας να πιάσουν στασίδι σε συνδικαλιστικά όργανα.

Γ. Σε αυτή τους την προσπάθεια, να αλλοιώσουν το συσχετισμό δύναμης στα συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, οι εργοδότες και τα τσιράκια τους έχουν βρει συμπαραστάτη τις κρατικές δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ, την ΟΠΚΕ, την αστυνομία, αλλά φαίνεται πως αξιοποιούν και το παρακράτος: καταφεύγουν σε κοινούς ποινικούς τραμπούκους, ανθρώπους της νύχτας, μπράβους που οπλοφορούν, οι οποίοι χτυπάνε συνδικαλιστές που δίνουν τον αγώνα καθημερινά στους χώρους δουλειάς απέναντι στην εργοδοσία.

Συνάδελφοι,

Δεν είναι μια μάχη για την καρέκλα. Εμείς, οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δεν αποδεχόμαστε τους παχυλούς μισθούς, τα προνόμια για τη συνδικαλιστική αριστοκρατία, που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και τα συντηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια μάχη για το ποια κατεύθυνση θα επικρατήσει στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Όλοι αυτοί που αποτελούν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό πασχίζουν και εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργοδοτών κόντρα στα συμφέροντα της εργατιάς.

Είναι αυτοί που την περίοδο της κρίσης πρωτοστάτησαν για να χτυπηθούν τα εργασιακά δικαιώματα, να μειωθούν οι μισθοί και τώρα πρωτοστατούν για να μη σηκώσει κεφάλι ο εργάτης, να μην διεκδικήσει, να εξασφαλισθούν τα κέρδη των αφεντικών.

Να μην τους περάσει!

Οι εργάτες έχουμε εμπειρία για να αντιμετωπίσουμε την εργοδοσία και τα τσιράκια τους.

Καλούμε σε αγώνα να απαλλαγούμε από αυτά τα βαρίδια, να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει σύμφωνα με τις ανάγκες μας!

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, με κάθε μέσο να βρεθούν στην Καλαμάτα, στις 14 Μάρτη, ημέρα έναρξης του συνεδρίου.

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για το θάνατο της συναδέλφισσας από την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική

Η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων κυβέρνησης και εργοδοσίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αφήνει...

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Ξεκινά η λειτουργία των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης

Αγαπητοί γονείς, για 12η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά η λειτουργία των ΛΑΪΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που υλοποιούνται...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρειο Ανατολική Αττική

Συνάδελφοι,                Για άλλη μια φορά , μέσα σε λίγες ώρες είδαμε μια φωτιά που...