Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης : Συνδικάτα εργατών – όχι των εργοδοτών !

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο οικοδόμων και εργαζομένων στα δομικά υλικά και τις κατασκευές ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλουμε τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) για την προσπάθεια τους να επιβάλουν στο εργατικό κίνημα τη λογική της συναίνεσης, της μοιρολατρίας και του συμβιβασμού με την κυβερνητική πολιτική που δε διαφέρει σε τίποτα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και με τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών. Με νόθους αντιπροσώπους – συνέδρους που εκλέχτηκαν μέσα από κάλπες στρόγγυλες που ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα για χάρη απρόσωπων, ανύπαρκτων σωματείων που κανείς εργάτης και εργάτρια δεν αντίκρισε ποτέ συνδικαλιστή. Ακόμη και αυτοί που εκλέχτηκαν ήταν διευθυντές και μεγαλοστελέχη της εργοδοσίας. Με τέτοιους σύνεδρους προσπάθησαν να διαμορφώσουν πλειοψηφία στο συνέδριο της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων. Ο ίδιος ο πρόεδρος άλλωστε της ομοσπονδίας (Καραγεωργόπουλος) είναι και εργοδότης.

Στις 23/2 που ήταν να ξεκινήσουν οι εργασίες του συνεδρίου ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κουβάλησε μπράβους οπλισμένους που δε δίστασαν να χτυπήσουν συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ. προκειμένου να εξελιχτεί η νοθεία σε όργιο. Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. μαζί και με άλλους σύνεδρους που δεν ανέχονται αυτή τη σαπίλα απέτρεψαν τα σχέδια τρέποντας σε φυγή αυτούς τους εργατοπατέρες και τους φουσκωτούς τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που έχουμε τέτοια και χειρότερα περιστατικά στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Δε δίστασαν να φέρουν τα ΜΑΤ σε συνέδριο της εργατικής τάξης στην Κατερίνη, τους ασφαλίτες στο συνέδριο του ΕΚΘ. Ακόμα και τώρα για δεύτερη φορά η ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ζήτησε συνάντηση με την υπουργό προστασίας του πολίτη ώστε να λάβουν μέτρα για το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Δεν παν να φέρουν και ΝΑΤΟικούς από τη Σούδα. Εμείς καλούμε όλους τους εργάτες και τις εργάτριες να δώσουν παρόν στη συγκέντρωση στις 14/3 στην Καλαμάτα μέρα έναρξης του συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Να επικρατήσει παντού το σύνθημα:

«Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα, Συνδικάτα εργατών – όχι των εργοδοτών.»

 

  Η διοίκηση

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για το θάνατο της συναδέλφισσας από την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική

Η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων κυβέρνησης και εργοδοσίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αφήνει...

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Ξεκινά η λειτουργία των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης

Αγαπητοί γονείς, για 12η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά η λειτουργία των ΛΑΪΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που υλοποιούνται...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρειο Ανατολική Αττική

Συνάδελφοι,                Για άλλη μια φορά , μέσα σε λίγες ώρες είδαμε μια φωτιά που...