Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για το συνέδριο νοθείας και κουμπουροφόρων που προσπάθησαν να κάνουν στην ΟΙΥΕ, εργοδοτικοί και κυβερνητικοί εντολοδόχο

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν.Λάρισας, καταγγέλλει τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Ομάδα Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ) για τις κατάπτυστες μεθοδεύσεις και ενέργειές τους προκειμένου να μετατρέψουν το Συνέδριο της Ομοσπονδίας σε ένα συνέδριο εργοδοτών, διευθυντών μεγάλων επιχειρήσεων και των μπράβων τους.

Σα λυσσασμένα σκυλιά επιτέθηκαν στις δυνάμεις των ταξικών Σωματείων, του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκαν εκεί για να αποτρέψουν όλη αυτή την επιχείρηση της εργοδοσίας και τις πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ. Για δύο ημέρες οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν μάχη για να μην επικυρωθεί  το απίστευτο όργιο νοθείας και εργοδοτικής παρέμβασης που προηγήθηκε του Συνεδρίου, για να εξασφαλιστεί ένα συνέδριο από πραγματικούς αντιπροσώπους των εργαζομένων κι όχι μισθοφόρων  της εργοδοσίας.

Όλα αυτά γίνονται με την ενορχήστρωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ(που αποτελούν οι ίδιες δυνάμεις) αλλά και τις πλάτες της κυβέρνησης που παρείχε πλήρη προστασία με διμοιρίες των ΜΑΤ στους εργατοπατέρες της ΟΙΥΕ και ΓΣΕΕ, ενεργοποιώντας μάλιστα και το συνδικαλιστικό της ασφάλειας.

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο να μην δείξει καμία ανοχή και να πάρει θέση απέναντι σε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα . Δεν είναι αντιπαράθεση για τις καρέκλες. Είναι μάχη για να κρατήσουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τα Συνδικάτα. Για να είναι εργαλεία υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας κι όχι των συμφερόντων μεγαλοεργοδοτών. Γι΄αυτό είναι αναγκαίο να πάρουν θέση  ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και των ανθρώπων τους στα συνδικάτα, προκειμένου να ελέγξουν εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι ένας στόχος άρρηκτα δεμένος για να πετύχουν σιγή νεκροταφείου απέναντι στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, της ένταση της εκμετάλλευσης για να διασφαλιστούν τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων.

Σε αυτή την κατεύθυνση όλοι οι συνάδελφοι να οργανωθούν και να δυναμώσουν με την συμμετοχή τους τα Σωματεία, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους πετώντας έξω από το συνδικαλιστικό κίνημα τους εργοδότες και τα τσιράκια τους.

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για το θάνατο της συναδέλφισσας από την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική

Η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων κυβέρνησης και εργοδοσίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αφήνει...

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Ξεκινά η λειτουργία των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης

Αγαπητοί γονείς, για 12η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά η λειτουργία των ΛΑΪΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που υλοποιούνται...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρειο Ανατολική Αττική

Συνάδελφοι,                Για άλλη μια φορά , μέσα σε λίγες ώρες είδαμε μια φωτιά που...