Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Δημοσιεύτηκε στις

Μνημείο εργατοπατερισμού και νοθείας. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 23-24 Φλεβάρη στην Αθήνα.

Από τη μια ένα συνονθύλευμα εργοδοσίας, κυβέρνησης, κατασταλτικών μηχανισμών, εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, αλλά και φουσκωτοί, μπράβοι, ποινικοί, που έπαιρναν εντολές από τον ίδιο τον εργοδότη-«συνδικαλιστή» Καραγεωργόπουλο (πρόεδρο της ΟΙΥΕ, εκπρόσωπο τύπου της ΓΣΕΕ, πρόεδρο της Πήγασος Φορτούνα Γκέιμινγκ ΑΕ μέχρι πριν λίγες μέρες).

Στον αντίποδα ταξικά εργατικά σωματεία, εκλεγμένοι συνδικαλιστές, που βρίσκονται καθημερινά στους χώρους δουλειάς, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, εξορμήσεις, περιοδείες, είναι συνεχώς στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση των αγώνων με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Μπροστά στο επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ, που θα διεξαχθεί για ακόμη μια φορά μακριά από τη μεγάλη μάζα των εργαζομένων, σε τουριστικό θέρετρο στην Καλαμάτα, στις 14-17 Μάρτη, έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη σχέση των εργατοπατέρων με την εργοδοσία και τους πολιτικούς της εκπροσώπους. Η συγκεκριμένη Ομοσπονδία, που βρίσκεται στα χέρια της πλειοψηφίας των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Ομάδας Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ζωντανό παράδειγμα παραγωγής αντιπροσώπων-μαϊμού για το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Αντιπροσώπων που είναι υποταγμένοι στις απαιτήσεις και τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

  • Καραγεωργόπουλος: «Συνδικαλιστής»-εργοδότης που προσλάμβανε και απόλυε εργαζόμενους μέσω της εταιρείας που ήταν πρόεδρος μέχρι πριν από λίγες μέρες.
  • Βασιλόπουλος: Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ): Εκλέχτηκε από δεκάδες στελέχη επιχειρήσεων, όπως τα στελέχη της ναυτιλιακής εταιρείας «Attica Group» και της δεύτερης παγκοσμίως διαχειρίστριας εταιρείας πλοίων μεταφοράς κοντέινερ, MSC. Ανάμεσά τους ο διευθυντής μάρκετινγκ της «Attica Group» και γιος του αντιπροέδρου της επιχείρησης που τυγχάνει να είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. «Άξιος»!
  • Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου, Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αττικής: Σωματείο – φάντασμα. Δεν έχει καμία δράση, δεν έχει διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας, αλλά έχουν ψηφίσει χιλιάδες εργαζόμενοι στις αρχαιρεσίες (και πάνω από 400 διευθυντικά στελέχη, προσωπάρχες κ.ά., που αρκετοί ήταν και αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΟΙΥΕ), με επιβολή και παρότρυνση της εργοδοσίας. Οι αντιπρόσωποι που εκλέχτηκαν πήγαν όλοι πακέτο στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ομάδα Βασιλόπουλου).

Έτσι ήθελαν να κάνουν και το Συνέδριο. Γι’ αυτό άλλωστε επιστράτευσαν μπράβους και φουσκωτούς που είχαν πιάσει στασίδι από νωρίς το πρωί σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου που γινόταν το συνέδριο, αλλά και τα ΜΑΤ, που προφανώς ήταν εκεί με εντολή της κυβέρνησης και της Υπουργού «Προστασίας» του Πολίτη.

Κι αφού διαπίστωσαν ότι δε μπορούν να νομιμοποιήσουν τους μαϊμού αντιπροσώπους διέλυσαν το Συνέδριο.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να πετάξουν όλους αυτούς που λυμαίνονται επί χρόνια τη ΓΣΕΕ στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Κυρίως, να συσπειρωθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, με τους συνδικαλιστές που βλέπουν κάθε μέρα στο χώρο δουλειάς, που τους κοιτάνε στα μάτια, που παλεύουν για τα συμφέροντα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, κόντρα στη συναίνεση και την υποταγή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Ανακοίνωση για το θάνατο της συναδέλφισσας από την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική

Η εγκληματική ανυπαρξία μέτρων κυβέρνησης και εργοδοσίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής αφήνει...

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Ξεκινά η λειτουργία των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης

Αγαπητοί γονείς, για 12η συνεχόμενη χρονιά ξεκινά η λειτουργία των ΛΑΪΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που υλοποιούνται...

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρειο Ανατολική Αττική

Συνάδελφοι,                Για άλλη μια φορά , μέσα σε λίγες ώρες είδαμε μια φωτιά που...