Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου : Έξω οι εργοδότες από τα σωματεία

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 23-24 Φλεβάρη μέρες του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), οι εργαζόμενοι αντιπρόσωποι (και της Σάμου), στο συνέδριο παλέψαμε να πραγματοποιηθεί χωρίς τις παρεμβάσεις της εργοδοσίας.

Αντί για Συνέδριο αντιπροσώπων εκλεγμένων από πραγματικούς εργαζόμενους, που μαζευτήκαμε από όλη τη χώρα για να συζητήσουμε τα προβλήματα του κλάδου μας και να χαράξουμε την πορεία για την οργάνωση της πάλης μας, βρεθήκαμε μπροστά σε εργοδότες που παρίσταναν τους εκλεγμένους, μπροστά σε μπράβους, φουσκωτούς, ανθρώπους της νύχτας, κρυφούς και φανερούς. Όλοι αυτοί οι εργοδότες, διευθυντάδες, τα τσιράκια τους, οι μπράβοι τους που οπλοφορούσαν κιόλας, συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαν παριστάνοντας τους εκλεγμένους αντιπροσώπους, για να νομιμοποιήσουν ένα νόθο συνέδριο, με νόθους αντιπροσώπους.  Μάλιστα κάποιοι χτύπησαν και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Τους καταγγέλλουμε!

          Απαιτήσαμε να φύγουν από το εργατικό συνέδριο οι εργοδότες και οι μπράβοι τους. Δεν έχουν καμιά δουλειά με τους εργαζόμενους.

            Όλα αυτά τα αφεντικά, των σούπερ μάρκετ, των ναυτιλιακών εταιρειών κ.λπ. που πίνουν το αίμα των εργατών για 300 και 400 ευρώ, που θέλουν να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο 7 μέρες την εβδομάδα, που μας απολύουν όποτε τους κάνει κέφι, ήθελαν να “εκλεγούν” χρησιμοποιώντας την ΟΙΥΕ ως “ναυαρχίδα” ψεύτικων αντιπροσώπων και ως αντιπρόσωποι των εργαζομένων στο περίφημο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Καλαμάτα. ΩΣ ΕΔΩ!

                                                Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό.

  Συνάδελφοι, δεν πρόκειται πλέον ούτε για τα “κουκιά”, ούτε για το ποια παράταξη θα πάρει τις περισσότερες ψήφους. Πρόκειται για την ίδια την ύπαρξη του εργατικού κινήματος, του εργατικού σωματείου. Πώς είναι δυνατόν να επιτρέψουμε στους εργοδότες και στην κρατική τρομοκρατία να κάνουν κουμάντο στα σωματεία μας, να κάνουν κουμάντο στη ζωή μας! Πρέπει να πετάξουμε όλα αυτά τα παράσιτα από τις γραμμές μας, όπως πετάξαμε και τους μπράβους τους προχτές.

Δυναμώστε και συσπειρωθείτε στο ταξικό μας σωματείο. Δώστε δύναμη στη δύναμή σας.

 

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΝΟΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!

Περισσότερα

Σωματεία – Φορείς Λασιθίου: Για τη συμπλήρωση 1 χρόνου από τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ BLUEHORIZON Ο Σύλλογος εργαζόμενων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, η Ομάδα Γυναικών...

Σωματείο Εργαζομένων UnipakHellas: Καταγγέλλουμε τις πρακτικές χαφιεδισμού και τρομοκρατίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ  Συναδελφισσες -  συναδελφοι, Πριν προλάβουμε καλά καλά να...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός

Δίχως τέλος είναι το έγκλημα των funds και των κυβερνήσεων που έχουν δώσει προς...