Εργατικό Κέντρο Σάμου : Έξω οι εργοδότες από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τα συνδικάτα

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταγγέλλει τους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ομάδας Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων που με ένοπλους μπράβους, ανθρώπους της νύχτας και του υποκόσμου εμπόδισαν την διεξαγωγή του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

 Σωματεία και εργαζόμενοι έχουν δώσει μάχες ενάντια στις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας  να ελέγχει τα συνδικάτα μέσω των εργοδοτικών συνδικαλιστών αλλά και απευθείας πλέον από τους ίδιους τους εργοδότες και τα υψηλόβαθμα διευθυντικά τους στελέχη σε επιχειρήσεις, να συμμετέχουν στα όργανα, όπως γίνεται με νόθους αντιπροσώπους και σωματεία της ΟΙΥΕ.

Όλοι αυτοί, τα τσιράκια της εργοδοσίας, καθοδήγησαν αυτή την εξέλιξη, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για την αλλοίωση του χαρακτήρα των συνδικάτων και την υποταγή τους στους στόχους του κεφαλαίου. Ενάντια στους εργαζόμενους είναι οι νόθοι αντιπρόσωποι που οι εργατοπατέρες προσπαθούσαν να νομιμοποιήσουν και οι επιστρατευμένοι ένοπλοι μπράβοι, άνθρωποι της νύχτας και ποινικοί, οι οποίοι δε δίστασαν να χτυπήσουν αντιπροσώπους σωματείων και να φτάσουν μέχρι να διαλύσουν το Συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Θέλουν τα ίδια τα αφεντικά μέσα στα συνδικάτα και τα συνδικάτα υποταγμένα στους στόχους της μεγαλοεργοδοσίας. Θέλησαν να αυξήσουν την συμμετοχή εκπροσώπων ανωνύμων εταιρειών, πρωτοκλασάτων στελεχών επιχειρήσεων μέχρι και προέδρων επιχειρήσεων στην Ομοσπονδία. Θέλουν τα συνέδριά τους, μακριά από τις αγωνίες και τα προβλήματα των εργατών. Δεν θέλουν καμία συζήτηση για να μη φανεί η γύμνια τους και το πόσο στηρίζουν την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που θέλοντας στήριξη, ανοχή και συναίνεση στην αντιλαϊκή της πολιτική, ανταμείβει τους υποτακτικούς των μεγαλοεργοδοτών. Γι αυτό και η παρουσία των ΜΑΤ στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του ασφαλίτη μέσα στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συνεχίστηκε με αστυνομικές δυνάμεις και σε αυτό το Συνέδριο, οι οποίες δεν έκαναν το παραμικρό όταν καταγγέλθηκαν οι οπλοφόροι-μπράβοι.

Καλούμε όλα τα σωματεία και την εργατική τάξη του νομού μας, να κόψουν την όρεξη όσων θέλουν να μετατρέψουν το εργατικό κίνημα σε παράρτημα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλοεμπόρων και τραπεζιτών.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα δικά μας χέρια. Η οργάνωσή στα σωματεία, η συμμετοχή στις λειτουργίες και τη δράση τους είναι απάντηση στη σαπίλα που θέλουν οι εργατοπατέρες. Να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν, πετώντας από μέσα τους ανθρώπους της εργοδοσίας και της κάθε κυβέρνησης, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα. Είναι αυτοί που ξεπουλάνε τις εργατικές διεκδικήσεις και ανάγκες, που συμμετέχουν σε στημένους «κοινωνικούς διαλόγους», που στηρίζουν τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας καλώντας τους εργαζόμενους να μπουν στη λογική του μικρότερου κακού, αυτοί που λένε ότι οι «απεργίες ξόφλησαν», που καλούν τους εργαζόμενους να υπομένουν τα δεινά των αντιλαϊκών μέτρων, της φτώχειας, της απληρωσιάς, της ανασφάλιστης εργασίας, των ανύπαρκτων ΣΣΕ.

Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το ταξικό κίνημα, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ παντού! Όλους αυτούς που τους ξέρουν από τις περιοδείες στο χώρο δουλειάς. Όλους αυτούς που δεν ανέχονται το «δεν βαριέσαι», το «ωχ αδερφέ» και το «δεν αλλάζει τίποτα», αλλά αντίθετα μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης και του αγώνα για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν!

Με την οργάνωση και τον ταξικό αγώνα μας όλα μπορούμε να τ’ αλλάξουμε και να φέρουμε τον κόσμο πάνω – κάτω !

 ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ

Έξω οι

Μαϊμούδες-αντιπρόσωποι

 

Η Διοίκηση

Περισσότερα

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής: Σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Βόρειο Ανατολική Αττική

Συνάδελφοι,                Για άλλη μια φορά , μέσα σε λίγες ώρες είδαμε μια φωτιά που...

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: 13 Αυγούστου όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Ναυτιλίας

ΟΛΟΙ στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 και ώρα 11:00π.μ. Τα...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής ” Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”: Κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής

Συνάδελφοι Για μια ακόμα φορά και αυτό το καλοκαίρι, οι νέες πυρκαγιές, έρχονται να επιβεβαιώσουν...