Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς – Ιθάκης καταγγέλλει την προσπάθεια των ΕΛΠΕ να εκμαυλίσουν συνειδήσεις στο χώρο της υγείας

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΕΚΚΙ καταγγέλλει για άλλη μια φορά την προσπάθεια των ΕΛΠΕ (μετά τα σχολεία) να εκμαυλίσουν συνειδήσεις αυτή τη φορά στο χώρο της υγείας στο νομό,  κάνοντας  ματωμένες δωρεές στα Κ.Υ. Σάμης και Ιθάκης για να χρυσώσουν το χάπι στους συντοπίτες μας ότι τάχα η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι η πανάκεια στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας στο νομό και πανελλαδικά λόγω της χρόνιας κρατικής υποχρηματοδότησης  , αφού το αστικό κράτος είναι αυτό που πριμοδοτεί το μεγάλο κεφάλαιο κλέβοντας από την υγεία , την παιδεία των παιδιών μας από το ίδιο μας το μεροκάματο και με βάση την ΄’προοδευτική” πολιτική που πρεσβεύει και η σημερινή “αριστερή?” κυβέρνηση :σου κόβω 10 σου γυρίζω 1.

Αυτές οι “δωρεές ” ο μόνος σκοπός που υπηρετούν είναι να καθηλώσουν στο ελάχιστο τις απαιτήσεις των εργαζόμενων να τους αποκοιμίσουν και να τους ρίξουν στάχτη στα μάτια προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα τους, εν προκειμένω οι εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο ,επικαλούμενοι τάχα την ανάπτυξη της περιοχής .Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοια τερτίπια θα βάλουν στο χέρι τους Κεφαλονίτες και τους Θιακούς. Ήδη στα νησιά μας διαφαίνεται η κόντρα μεταξύ των μερίδων του κεφαλαίου :από τη μια τα πετρέλαια και οι εφοπλιστές και από την άλλη οι ξενοδόχοι και τα ιχθυοτροφεία.Οι δωρεές τους λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο από την αρπαγή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι αποδίδοντας βαρύ φόρο αίματος στις δεξαμενές των ΕΛΠΕ , στα κάτεργα των ξενοδοχείων , στις γαλέρες των εφοπλιστών στα κλουβιά των ιχθυοτροφείων.

Συνάδελφοι δεν τους χρωστάμε μας χρωστάνε και κάθε μέρα ματώνουν  την τάξη μας.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΚΑΙ ΣΤΗ “ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ” ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΛΑΪΚΏΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Σάμου- Σωματεία – Φορείς Ικαρίας: 11 Μάη 5η Πανικάρια πορεία Ειρήνης

Κυριακή 11 Μάη, 10 π.μ. από τον Αρμενιστή στον Αυλάκι Το Εργατικό Κέντρο νομού Σάμου,...

Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά: Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους στο Allou! FunPark

Η Διοίκηση του σωματείου καθαριστριών Πειραιά καταγγέλλει τις απολύσεις 7 εργαζομένων στην επιχείρηση του...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να ακυρωθεί τώρα η διημερίδα. Να μην επιτρέψουμε να μπλέξουν τους μαθητές στα βρώμικα σχέδιά τους

Οργή μας προκάλεσε έγγραφο του ΔΙΔΕ Πειραιά με τίτλο ‘’Διήμερη εκδήλωση αλληλεπίδρασης ελληνικών και...