Διακήρυξη “Ταξικής Ενότητας” Σωματείου Εργαζομένων στην Cosmote – Evalue για τις εκλογές 13 – 15 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
13 / 14 / 15 ΦΛΕΒΑΡΗΣΥΜΜΕΧΕΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ «ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
Στις ΕΚΛΟΓΕΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ 13 – 14 – 15 ΦΛΕΒΑΡΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στις πρώτες εκλογές του σωματείου μας δίνουμε δυναμικό παρόν. Συμμετέχουμε και ενισχύουμε   την πρωτοβουλία που πήραμε δεκάδες συνάδελφοι ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. Ανάγκη που προκύπτει από την επίθεση της εργοδοσίας που δεχόμαστε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στις ίδιες μας τις ζωές.
Ανοίγουμε μέτωπο πάλης απέναντι στη μισή δουλειά – μισή ζωή, στην εκμετάλλευση που βιώνουμε καθημερινά μέσα στον χώρο δουλειάς για να αυξάνονται διαρκώς τα κέρδη του εργοδότη. Δε θέλουμε να ζούμε πίσω από την εποχή μας, δε θέλουμε μισθούς των 400€ και 500€, δε θέλουμε να στεκόμαστε μόνοι απέναντι στην τρομοκρατία και την πίεση. Τα θέλουμε όλα γιατί εμείς παράγουμε τον πλούτο της κάθε επιχείρησης.
Παλεύουμε ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στις προηγούμενες που ψήφισαν όλο το «νομικό αντεργατικό οπλοστάσιο» το οποίο αξιοποιεί και η εργοδοσία της Cosmote – Evalue, όπως η ενοικιαζόμενη εργασία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ρύθμιση του κατώτατου μισθού με υπουργική απόφαση, η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τα εμπόδια στη προκήρυξη απεργίας, αύξηση του αφορολόγητου κ.α. Τώρα πουλάνε «παραμύθι» για τη μεταμνημονιακή εποχή, για τη δίκαιη ανάπτυξη που έρχεται, ενώ μας τα έχουν πάρει όλα και οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ.
Ακόμα και η λεγόμενη «αύξηση του κατώτατου μισθού» είναι μια κοροϊδία αφού στην τσέπη του
εργαζόμενου δε θα μένουν παρά μόνο μερικά ευρώ αφού αυξάνεται και το όριο του αφορολόγητου. Πίσω από τα πανηγύρια για την αύξηση κρύβεται η ουσία: ότι έχει καταργηθεί με το νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου η έννοια της συλλογικής διαπραγμάτευσης των συνδικάτων και ο μισθός καθορίζεται με υπουργική απόφαση πάντα με βάση την οικονομία, δηλαδή την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Άλλωστε ζούμε κάθε μέρα την βία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης όπου προσπαθεί να τσακίσει με κλομπ και χημικά κάθε κεφάλι που σηκώνεται και διεκδικεί. Και σα να μη φτάνουν αυτά, η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνα μονοπάτια αφού έχει δώσει γη και ύδωρ σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Ας σκεφτούμε, πόσες βάσεις του ΝΑΤΟ είναι διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα και πόσες ακόμα είναι στα σκαριά;
Απομονώσουμε τις δυνάμεις της εργοδοσίας στο εργατικό κίνημα, τις δυνάμεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ που έχουν και την πλειοψηφία στην ΟΜΕ – ΟΤΕ, που τόσα χρόνια μας κρατούν διασπασμένους, διαχωρισμένους. Δυνάμεις που τόσα χρόνια αντιμετωπίζουν τα σωματεία μας ως εκλογικούς μηχανισμούς – πελατολόγιο. Δυνάμεις που τόσα χρόνια κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να προωθηθεί μέσα στο εργατικό κίνημα η στρατηγική της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων της. Είναι πολλές οι «αμαρτίες» για να τις ξεχάσουμε: άρνηση εγγραφής στα σωματεία συναδέλφων από 3ες εταιρείες, υπογραφή ΣΣΕ με μειώσεις, χωρίς τους 5.500 εργαζόμενους της Cosmote – Evalue, υπογραφή κειμένου εμπιστευτικότητας και ο κατάλογος συνεχίζεται… Κάνουμε ξεκάθαρο ότι οι ανάγκες μας για ένα καλύτερο μέλλον δεν χωράνε μέσα στο σάπιο σύστημα που ζούμε. Οι ανάγκες μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές του εργοδότη. Η εμείς θα κερδίζουμε και ο  εργοδότης θα χάνει, ή το αντίθετο. Μέση λύση δεν υπάρχει, όπως απέδειξε η ίδια η ζωή.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
Η΄ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η΄ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 13 / 14 / 15 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

γιατί:
Η πραγματική μας δύναμη βρίσκεται στη ενότητα των εργαζομένων, στον αγώνα με ταξικό προσανατολισμό.
Είμαστε όλοι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ, μοιραζόμαστε τα ίδια άγχη, τα ίδια προβλήματα, έχουμε τις ίδιες ανάγκες και αυτό δεν καθορίζεται από τη σύμβαση μας, αλλά από τη θέση μας στην παραγωγή. Η δύναμή μας έτσι πολλαπλασιάζεται, γινόμαστε πιο δυνατοί, μακριά και πέρα από τους διαχωρισμούς της εργοδοσίας. Δεν θέλουμε εργολάβους λύσεων – σωτήρες – διαμεσολαβητές. Θέλουμε εμείς οι ίδιοι να αγωνιστούμε για το μέλλον μας, να δώσουμε το παρόν σε κάθε μικρή ή μεγάλη διεκδίκηση, συλλογικά μέσα από το σωματείο μας.
Το δυνάμωμα του δικού μας σωματείου είναι αναγκαίο σήμερα όσο ποτέ.
Η πίεση, η εντατικοποίηση, το κυνήγι των στόχων και των στατιστικών, οι αξιολογήσεις, οι απολύσεις, οι άθλιες συνθήκες υγείας και ασφάλειας που προκαλούν ζημιά στον οργανισμό μας, η κατάπτυστη αντιμετώπιση της μητρότητας & πατρότητας είναι καθεστώς στην Cosmote – EValue. Δεν αντέχουμε να δουλεύουμε άλλο σε αυτές τις συνθήκες.
Χρειαζόμαστε ένα δυνατό σωματείο – αποκούμπι.
Ένα σωματείο που θα μπορεί ο κάθε συνάδελφος να απευθυνθεί μπροστά σε οποιοδήποτε πρόβλημα
αντιμετωπίζει, να στηριχτεί, να πει την γνώμη του, την άποψη του, να συνεισφέρει ενεργά στην πάλη για την διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.
Ένα σωματείο που θα μπορεί ο κάθε συνάδελφος να απευθυνθεί μπροστά σε οποιοδήποτε πρόβλημα
αντιμετωπίζει, να στηριχτεί, να πει την γνώμη του, την άποψη του, να συνεισφέρει ενεργά στην πάλη για την διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.
Χρειαζόμαστε δυνατό σωματείο ώστε από την επόμενη μέρα των εκλογών του να βγει πιο μαχητικά
μπροστά για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη Cosmote – EValue ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ανεξάρτητα σύμβασης (Mellon, man power κτλ) χωρίς διαχωρισμούς.
Χρειαζόμαστε ένα σωματείο δυνατό κόντρα στις επιδιώξεις και στις επιθυμίες της εργοδοσίας. Η
μόνη έννοια τους είναι πως θα εξασφαλίζουν την διαιώνιση την κερδών τους. Πως μπορεί να βρεθεί μια «χρυσή τομή» όταν είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κέρδη και εργατικά δικαιώματα δεν πάνε μαζί;
Χρειαζόμαστε ένα σωματείο δυνατό όπου μπροστά σε οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει, ύστερα και
από την επίσημη δήλωση της εργοδοσίας περί πώλησης αλλά και την προσπάθεια καθησυχασμού, θα οργανώσει τον αγώνα του συνόλου των εργαζομένων στην Cosmote – Evalue, όχι μόνο για την διατήρηση των μισθών και των δικαιωμάτων που έχουμε αλλά για την διεύρυνση τους με βάση τις πραγματικές ανάγκες που έχουμε σήμερα οι εργαζόμενοι για να ζούμε μια καλή και ποιοτική ζωή με βάση την παραγωγικότητας της εργασίας αλλά και την εποχή μας, είτε δουλεύουμε για τον ΟΤΕ, είτε για την Cosmote – EValue, είτε για τον οποιονδήποτε εργοδότη, εντός ή εκτός Ομίλου.
Χρειαζόμαστε ένα σωματείο που μέσα από την πάλη του θα ανοίγει δρόμους και θα διαμορφώνει
προϋποθέσεις ώστε οι εργαζόμενοι να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, ανεργία και πολέμους.

Έτσι ενισχύουμε τις ταξικές δυνάμεις στο σωματείο μας αλλά και στον Όμιλο συνολικότερα. Έτσι ενισχύουμε την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης για συμπόρευση με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Μετά τις εκλογές έχουμε ένα σωματείο δυνατό σε κοινή δράση με δεκάδες άλλα σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες που στο επίκεντρο της πάλης τους έχουν ένα σύνθημα: ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Βαδίζουμε μαζί με το κλαδικό μας συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ που από την πρώτη στιγμή στήριξε την πρωτοβουλία που πήραμε για την ίδρυση του δικού μας σωματείου στην Cosmote – Evalue, που πρωτοστάτησε στην οργάνωση του αγώνα μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο μας πρόβλημα.

Η μόνη απάντηση στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε οι εργαζόμενοι στην Cosmote – Evalue είναι η μαχητική, αποφασισμένη, συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Παλεύουμε για :
• Μια συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενος στον Όμιλο που θα εξισώνει τους νέους με τους παλιούς εργαζόμενους προς τα πάνω.
• Κατάργηση όλων των διαχωρισμών σε νέους – παλιούς, ενοικιαζόμενους κ.α.
• Υπογραφή ΣΣΕ στην E Value που να αφορά το σύνολο των εργαζομένων άσχετα με
την σύμβαση εργασίας και θα καταργεί τους διαχωρισμούς στην πράξη. Διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ. Κανένας εργαζόμενος στον κλάδο κάτω από 850€
• Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους. Άμεση εφαρμογή του 7ωρου – πενθήμερου – 35ωρου & κατάργηση κάθε ελαστικής σχέσης εργασίας στον κλάδο (μειωμένη απασχόληση, ορισμένου χρόνου, ενοικιαζόμενοι κτλ). Να σταματήσει η κοροϊδία των «προσωρινών αναγκών»
• Προσλήψεις τώρα για την κάλυψη των αναγκών. Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας.
• Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων που αφορούν τις κτηριακές εγκαταστάσεις αλλά και τον τρόπο δουλειάς (αύξηση διαλειμμάτων, λιγότερη πίεση, αύξηση διάρκειας μεταξύ κλήσεων κτλ)
• Αναγνώριση των επαγγελματικών ασθενειών και των ιδιαιτεροτήτων που έχει κάθε ειδικότητα (τηλεφωνητές, τεχνικοί πεδίου, καταστήματα κτλ). Αναγνώριση των ΒΑΕ και των επαγγελματικών ασθενειών στις αντίστοιχες ειδικότητες του κλάδου
• Δεν αποδεχόμαστε τον ενεργό – ανενεργό χρόνο που θέλει να επιβάλει η διοίκηση. Το ωράριο ξεκινάει από την ώρα που βρισκόμαστε στην επιχείρηση και τελειώνει την ώρα που αποχωρούμε.
• Δεν αποδεχόμαστε την διευθέτηση του χρόνου εργασίας (αλλαγές βαρδιών, ωραρίων ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης)
• Δεν αποδεχόμαστε καμία διάκριση συναδέλφου με βάση τα αποτελέσματα αξιολόγησης και των στόχων που θέτει η εργοδοσία.

 

diakiriksi_taksiki_enot_e-value.pdf

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: 13 Αυγούστου όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Ναυτιλίας

ΟΛΟΙ στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 και ώρα 11:00π.μ. Τα...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής ” Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”: Κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής

Συνάδελφοι Για μια ακόμα φορά και αυτό το καλοκαίρι, οι νέες πυρκαγιές, έρχονται να επιβεβαιώσουν...

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά: 13 Αυγούστου Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 11πμ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληκικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την παρουσία των δύο πλοίων «Overseas Santorini»,...