Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας : Εργατιά – Αγροτιά Μια Φωνή και Μια Γροθιά

Δημοσιεύτηκε στις

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Του λαού η πάλη θα τη σπάσει

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α’ Βαθμού Νομού Πρέβεζας, καταγγέλλει την πρωτοφανή κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής εναντίον της μικρομεσαίας αγροτιάς, που αγωνίζεται αυτές τις μέρες σε όλη τη χώρα. Με συνοπτικές διαδικασίες και πριν προλάβουν καλά καλά να φτάσουν τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας, φρόντισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας τους μηχανισμούς της (εισαγγελία, αστυνομία), να στείλει στο αγροτοδικείο τους αγρότες συνδικαλιστές, που πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα του κλάδου.

Πρόκειται για πολιτική απόφαση που έχει στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών και αυτών που είναι ήδη στα μπλόκα, αλλά και όσων ετοιμάζονται να βγουν. Για μια πρωτοφανή μεθόδευση καθώς είναι η πρώτη φορά που καλούνται να δικαστούν, χωρίς καν να απολογηθούν, ηγετικά στελέχη του αγροτικού κινήματος.

            Την ίδια στιγμή μάλιστα, που η μόνη δίωξη που δεν έχει προχωρήσει επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι των εγκληματιών, δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.

Δεν έχει πάτο ο κατήφορος στον αυταρχισμό και την καταστολή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Λυσσασμένα υπερασπίζεται τα κέρδη των λίγων, των εκμεταλλευτών του μόχθου εργατών και αγροτών, ποινικοποιεί και συκοφαντεί τους αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

            Είναι βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι θα σταματήσει τους δίκαιους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών και όλων των εργαζομένων, με τις διώξεις και την καταστολή.

Ενώνουμε τη φωνή μας και εκφράζουμε την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών,  στο μπλόκο του Λούρου στο νομό μας, και όπου αλλού κινητοποιούνται, ενάντια στο ξεκλήρισμα, ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση που επιβάλλουν κυβέρνηση – ΕΕ – επιχειρηματικοί όμιλοι.

Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς στόχους και αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων μας είναι κοινή, ο αντίπαλός μας είναι ο ίδιος. Ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε κάτι είναι ο αγώνας!  Ό,τι κατακτήθηκε έως τώρα ήταν μέσα από αγώνες.

Εργατιά – Αγροτιά Μια Φωνή και Μια Γροθιά


Για το Δ.Σ.

Περισσότερα

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής ” Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”: Κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής

Συνάδελφοι Για μια ακόμα φορά και αυτό το καλοκαίρι, οι νέες πυρκαγιές, έρχονται να επιβεβαιώσουν...

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά: 13 Αυγούστου Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 11πμ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληκικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την παρουσία των δύο πλοίων «Overseas Santorini»,...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την πυρκαγιά στην Β/Α Αττική

Η μεγάλη πυρκαγιά που εξελίσσεται από εχθές το μεσημέρι στην βορειοανατολική Αττική έχει προκαλέσει...