Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ.Γεωργίας : Πρόταση άρσης συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Δημοσιεύτηκε στις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ.Γεωργίας, ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, ανέλαβε από κοινού με άλλες Ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου την πρωτοβουλία να κατατεθεί άμεσα, στο προεδρείο της Βουλής και σε όλα τα κόμματα, πλην της φασιστικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, με τη μέγιστη δυνατή στήριξη από όλα τα Σωματεία Εργαζομένων στο Δημόσιο η παρακάτω Πρόταση άρσης συνταγματικής απαγόρευσης:

Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένα για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.”

  Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι αγώνες των δημοσίων υπαλλήλων, συμβασιούχων και μονίμων, για το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά απαντιόνταν με το επιχείρημα «δεν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις σε ΙΔΑΧ, δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι γιατί το απαγορεύει το άρθρο 103 του Συντάγματος». Λοιπόν «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Τώρα η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα έχουν το «μαχαίρι και το πεπόνι» να υιοθετήσουν την παραπάνω πρόταση.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ομοσπονδία στηρίζει, μετέχει και καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη της και τα σωματεία του χώρου να στηρίξουν την «Πρόταση άρσης της συνταγματικής απαγόρευσης» και να μετάσχουν στην Πλατιά-ανοιχτή σύσκεψη σωματείων και Ομοσπονδιών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30-1-2019 και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο Novotel όπου θα συζητηθεί η Πρόταση, η κλιμάκωση της πάλης και ο καθορισμός αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Περισσότερα

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής ” Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”: Κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής

Συνάδελφοι Για μια ακόμα φορά και αυτό το καλοκαίρι, οι νέες πυρκαγιές, έρχονται να επιβεβαιώσουν...

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά: 13 Αυγούστου Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 11πμ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληκικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την παρουσία των δύο πλοίων «Overseas Santorini»,...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την πυρκαγιά στην Β/Α Αττική

Η μεγάλη πυρκαγιά που εξελίσσεται από εχθές το μεσημέρι στην βορειοανατολική Αττική έχει προκαλέσει...