Δελτίο Τύπου της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Επισιτισμού Τουρισμού για το 52ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τουρισμού στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε στις

Ξεκίνησε χθες το 52ο συνέδριο της ομοσπονδίας επισιτισμού τουρισμού στην Αθήνα.

Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις της εργοδοσίας και του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, όπως αυτοί εκφράζονται εδώ και χρόνια με το κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ νομιμοποίησαν σωματεία και αντιπροσώπους, που δημιουργήθηκαν απευθείας από την εργοδοσία.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι της νομιμοποίησης του σωματείου που ίδρυσε ο μεγαλοξενοδόχος και πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Α. Ανδρεάδης, βάζοντας μπροστά τα διευθυντικά του στελέχη.

Από κοινού οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ παρουσίασαν αυτό το σωματείο ως “διεπιχειρησιακό”, με την ονομασία ΙΚΟΣ. Ένα σωματείο χωρίς υπόσταση όπου η νοθεία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όπως αποκάλυψαν στη διαδικασία νομιμοποίησης οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ.

Μοναδικός τους σκοπός για άλλη μια φορά , για τους εργοδοτικούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές , για τον Ανδρεάδη και τους ξενοδόχους δεν είναι άλλος παρά η διαμόρφωση συσχετισμών στην Ομοσπονδία, υπέρ των δικών τους συμφερόντων.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ κάλεσαν για άλλη μια φορά τους αντιπροσώπους του συνεδρίου να γυρίσουν την πλάτη στα φαινόμενα νοθείας και στα σχέδια της εργοδοσίας να βάλει στο χέρι τα σωματεία και να ενισχύσουν τη γραμμή που βάζει εμπόδια σε αυτή την προσπάθεια, ενισχύοντας της ΔΑΣ.

Περισσότερα

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής ” Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”: Κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής

Συνάδελφοι Για μια ακόμα φορά και αυτό το καλοκαίρι, οι νέες πυρκαγιές, έρχονται να επιβεβαιώσουν...

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά: 13 Αυγούστου Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 11πμ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληκικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την παρουσία των δύο πλοίων «Overseas Santorini»,...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την πυρκαγιά στην Β/Α Αττική

Η μεγάλη πυρκαγιά που εξελίσσεται από εχθές το μεσημέρι στην βορειοανατολική Αττική έχει προκαλέσει...