Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου για το κατώτατο μισθό

Δημοσιεύτηκε στις

Στάχτη στα μάτια των εργαζομένων μπροστά και στις εκλογές που έρχονται επιχειρεί να ρίξει η κυβέρνηση     ΣΥΡΙΖΑ με τα ψίχουλα της αύξησης που αποφάσισε για τον κατώτατο μισθό.

Έφτασε να πανηγυρίζει η ίδια  και τα παπαγαλάκια της για τα 650 ευρώ κατώτατο μισθό αντί να απολογείται γιατί δεν τήρησε την προεκλογική της δέσμευση για την επαναφορά του με νόμο στα 751 ευρώ, γιατί απέρριψε στη Βουλή μαζί με τους συνοδοιπόρους της δύο φορές την σχετική πρόταση νόμου που είχαν καταθέσει οι 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις. Πανηγυρίζει αντί να απολογείται γιατί 4 χρόνια τώρα στην εξουσία διατήρησε το αίσχος των 586 ευρώ μικτά κατώτατο μισθό και τον υποκατώτατο των 511 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Όταν με τον νόμο Βρούτση που ενεργοποίησε καταργεί μόνιμα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον κατώτατο μισθό και ο καθορισμός του θα γίνεται με υπουργική απόφαση και με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα, δηλαδή τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Θέλοντας έτσι να διασφαλίσει  πως θα συνεχιστεί και θα επιταχυνθεί η μείωση του μέσου μισθού, ο οποίος από τα 1.200 ευρώ που ήταν το 2012 σήμερα είναι κάτω από τα 900. Ακόμα και η κατάργηση του υποκατώτατου θα συνοδευτεί με επιδότηση των εργοδοτών με ζεστό χρήμα  απ’ την υπερφορολόγηση των λαϊκών νοικοκυριών.

Την ίδια στιγμή η μείωση του αφορολόγητου που έχει νομοθετήσει ήδη η κυβέρνηση για το 2020 θα εξανεμίσει πάνω από το μισό αυτής της αύξησης ενώ  οι εργαζόμενοι με ευέλικτες μορφές απασχόλησης, που αποτελούν το 60% των νέων συμβάσεων, θα πάρουν πολύ μικρότερη αύξηση.

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός μιλάει για σημαντική επιτυχία στην αγορά εργασίας κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τους αντεργατικούς  νόμους που πρόσθεσε  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ότι είναι η ίδια κυβέρνηση που διεύρυνε το χτύπημα στην Κυριακάτικη αργία, που ψήφισε τον νόμο για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, που μείωσε τις συντάξεις, άνοιξε το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, εφαρμόζει κατά γράμμα τις αντεργατικές οδηγίες της Ε.Ε και την εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ.

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να γυρίσουμε την πλάτη στην κοροϊδία και να μην αφήσουμε τους εργοδότες και την κυβέρνησή τους να καθορίζουν τα δικά μας δικαιώματα.

Να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που συνδιαμόρφωσαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, για την ανάκτηση των απωλειών  και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Περισσότερα

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά: 13 Αυγούστου Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 11πμ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληκικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την παρουσία των δύο πλοίων «Overseas Santorini»,...

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την πυρκαγιά στην Β/Α Αττική

Η μεγάλη πυρκαγιά που εξελίσσεται από εχθές το μεσημέρι στην βορειοανατολική Αττική έχει προκαλέσει...

Σωματείο Εργαζομένων E FOOD Π. Αττικής: Να παρθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των διανομέων

Συνάδελφοι, οι συνθήκες που βιώνουμε από εχθές το απόγευμα και περισσότερο σήμερα, είναι τραγικές....