Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου για τον κατώτατο μισθό

Δημοσιεύτηκε στις

 Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα και μας κάνει «δώρο»  τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με Υπουργική απόφαση.

Δηλαδή μας λέει ότι θα αποφασίζουν σύμφωνα με τα κριτήρια τους , της ενίσχυσης δηλαδή των επιχειρηματικών ομίλων και όχι των εργαζομένων, αν θα ανεβάζουν λίγο ή θα κόβουν το μισθό.

Η Κυβέρνηση ενώ υποσχόταν  κατάργηση των μνημονίων και την κατάργηση του Νόμου Βρούτση , που θα σήμαινε επαναφορά του μισθού στα 751 € και συλλογικές διαπραγματεύσεις ,σήμερα έρχεται να υλοποιήσει  και να μονιμοποιήσει όλο το αντεργατικό  της πλαίσιο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην ξεγελαστούν από τα ψίχουλα που θέλουν να μας πετάξουν , άλλωστε θα μας τα πάρουν πίσω πολλαπλάσια αφού στον προϋπολογισμό προβλέπονται επιπλέον 1 δισεκατομμύριο νέοι φόροι που θα χαρατσώσουν τους εργαζόμενους και επιπλέον δεν επαναφέρουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ούτε την ΕΓΣΣΕ στα 751 ευρώ.

Διεκδικούμε  και απαιτούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, δεν αφήνουμε τον καθορισμό των δικαιωμάτων μας στα χέρια των εργοδοτών και των κυβερνήσεων τους.

Από τη Διοίκηση

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργατ. Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων: Η νίκη των αγροτών είναι και δική μας νίκη

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα και ο κοινός αγώνας...

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Άλλο ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, αυτή τη φορά στο εργοστάσιο...

Ομοσπονδία Γονέων Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα σε σύσκεψη φορέων για την ειδική αγωγή

Η τρέχουσα σχολική χρονιά είναι η χειρότερη σχολική χρονιά για την Ειδική Αγωγή! Ακατάλληλα...