Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ για ΣΣΕ: Έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς!

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Κάτω από τη πίεση των αγώνων των εργαζόμενων με το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και τη  Διοίκηση του, οι εταιρείες “COSCO” και DPORT  θέλουν να κλείσουν άμεσα ζητήματα που είναι ακόμη ανοικτά και αφορούν όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι «υπογράφοντας» σύμβαση με τον εαυτό της, με το δικό της εργοδοτικό «σωματείο».

Είστε βαθιά Γελασμένοι!   Έχουμε ανοικτούς λογαριασμούς!

Το «σωματείο» της “COSCO” και της DPORT κάνει τη βρώμικη κι ύπουλη δουλειά. Γνήσια τσιράκια των αφεντικών τρέχουν να διασφαλίσουν τα κέρδη της “COSCO” ξεπουλώντας του εργαζόμενους για ένα ξεροκόμματο την ίδια στιγμή που συνάδελφοι μας σακατεύονται καθημερινά  για να αυγατίζουν τα δικά τους κέρδη.

Φαίνεται ότι τα κέρδη της “COSCO”  στο 1ο εξάμηνο του 2018, που ανήλθαν σε € 18,7 εκατομμύρια και ήταν υπερδιπλάσια σε σχέση με πέρσι, χωράνε μόνο 50€ αύξηση στην αφορολόγητη δωροεπιταγή των Χριστουγέννων. 

Φαίνεται ότι τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα που σακατεύουν τα κορμιά μας, μπορούν να μειωθούν με 65 μετατροπές σε πλήρους απασχόλησης κι όχι με την αύξηση της εργατική πόστας.

Φαίνεται ότι η αύξηση της διακίνησης container για τους 11μήνες, στους οποίους συνάδελφοι κουβαλήσαμε 3,99 εκατ. containers, 18,3% περισσότερα από το 2017 μπορούν να καλυφθούν με 65 μόλις μετατροπές συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης.

ΚΑΝΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΤΙΚΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

Είστε βαθιά γελασμένοι ότι με τέτοια τερτίπια θα λυγίσετε τον αγώνα όλων των εργαζομένων για να μπορούμε να γυρνάμε στις οικογένειες μας και τα παιδιά μας σώοι και αβλαβείς, με αξιοπρεπείς μισθούς. Για να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, που μέρα νύχτα μαζί σακατευόμαστε μέσα στο λιμάνι, να ενισχύσουμε τον αγώνα μας για να γίνουν πράξη τα αιτήματα ΟΛΩΝ των εργαζομένων:

  • Υπογραφή ΆΜΕΣΑ Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων. Συμβάσεις πλήρους απασχόλησης για όλους τους εργαζομένους.
  • Μόνιμες 6άρες πόστες.
  • Διασφάλιση των όρων Υγιεινής και Ασφάλειας
  • Εφαρμογή των ΒΑΕ άμεσα. Να σταματήσει η κωλυσιεργία από τη πλευρά της εργοδοσίας.

Δυναμώνουμε το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, το μόνο σωματείο που παλεύει για το σύνολο των εργαζομένων στο λιμάνι, οργανώνουμε κι άλλα μέλη. Το κάνουμε κάστρο αγώνα ενάντια στη προσπάθεια που κάνουν “COSCO” – DPORT με το «σωματείο» της για να μας κάνουν σύγχρονους σκλάβους. Δε θα αφήσουμε κανέναν να επαναφέρει την προ-ίδρυσης του Σωματείου μας κατάσταση.

Η δύναμη μας βρίσκεται στην ενότητα και τη πάλη όλων των εργαζομένων κόντρα στα τσιράκια, κόντρα στα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας.

ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.

Περισσότερα

Σύλλογος Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και Υπαλλ. Επιθεώρησης Εργασίας: Ανακοίνωση για τα περιστατικά βίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Μετά τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας, σωματικών και λεκτικών επιθέσεων, καθώς και την ενορχήστρωση...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Όχι στις “Λευκές Νύχτες” που μαυρίζουν τη ζωή μας. 

"Λευκή νύχτα" δούρειος ίππος της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων...

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...