ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Απαιτούμε την απόσυρση του σχεδίου της Υπουργικής Απόφασης, της τροπολογίας

Δημοσιεύτηκε στις

Την επόμενη μέρα του ετήσιου Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ με εκφυλιστικές διαδικασίες, που ανέδειξαν οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, με την συμμετοχή ναυτεργατών,  ενάντια στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, με πρωτεργάτες στην παρωδία, τον Γ.Γ Χαλά Γ., τον πρόεδρο της ΠΕΠΕΝ Τσικαλάκη Ε. και τον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ Νταλακογεώργο Α, εφοπλιστές – κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εντείνουν την επίθεση τους σε βάρος των ναυτεργατών.

Αυτή η σαπίλα η του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού εχθρεύεται την εφαρμογή των ΣΣΕ και της κοινωνικής ασφάλισης, για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται, για να συναλλάσσονται και να οπλίζουν την επιθετικότητα εφοπλιστών – κυβέρνησης.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται σχέδιο Υπουργικής απόφασης του Ναυτιλίας, παρότι το γνώριζε ο Γ.Γ της ΠΝΟ από την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη, το απέκρυψε και το εμφάνισε μετά το Γενικό Συμβούλιο.

Στο σχέδιο υπουργικής απόφασης με τίτλο «Καθορισμός σύνθεσης πληρώματος των φορτηγών πλοίων που εκτελούν πλόες στην ημεδαπή μεταξύ λιμένων ή όρμων κειμένων εντός του αυτού κόλπου ή εντός δυο συνεχόμενων κόλπων ή σε παρακείμενες ακτές», προβλέπεται  η μείωση των οργανικών συνθέσεων σε όλες τις ειδικότητες, εντατικοποίηση της εργασίας, υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών.

Η διαρκή υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, επιβεβαιώνεται και με την σημερινή τροπολογία που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου  του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής,  δίνει την δυνατότητα σε πλοία που έχουν συμπληρώσει 40 έτη!!! από την ναυπήγηση τους, να παρατείνουν την δρομολόγηση της μεταφοράς καυσίμων για άλλο ένα έτος. Υπερήλικα υποσυντήρητα πλοία, πλωτές βόμβες, όπως το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» κά.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, καταγγέλλουμε το σχέδιο της Υπουργικής απόφασης, την τροπολογία, απαιτούμε την απόσυρση τους.      Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ

   Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν.

Περισσότερα

Σύλλογος Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και Υπαλλ. Επιθεώρησης Εργασίας: Ανακοίνωση για τα περιστατικά βίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Μετά τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας, σωματικών και λεκτικών επιθέσεων, καθώς και την ενορχήστρωση...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Όχι στις “Λευκές Νύχτες” που μαυρίζουν τη ζωή μας. 

"Λευκή νύχτα" δούρειος ίππος της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων...

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...