Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων συμφερόντων «Ζούρα»

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα» και του σωματείου τους, που δίνουν για χρόνια τη μάχη με την εργοδοσία για να μην επιβληθούν μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα, αλλά και να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Σε ένα τόσο μακρόχρονο αγώνα δεν τους λύγισαν ούτε οι διώξεις, ούτε η τρομοκρατία γενικότερα που ασκείται από τον όμιλο Ζούρα, με στόχο το σωματείο τους και την ενότητά τους.

Στον αγώνα τους αυτό έχουν απέναντί τους και την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό, που ενώ είναι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι για μήνες και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ο ΟΑΕΔ δεν τους χορηγεί το επίδομα επίσχεσης. Το υπουργείο εργασίας αρνείται να παρέμβει επιβάλλοντας στην επιχείρηση να εξασφαλίσει για όλους τους εργαζόμενους ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και πλήρη εξόφληση όλων των δεδουλευμένων.

Το ΠΑΜΕ στα πλαίσια της έκφρασης έμπρακτης αλληλεγγύης θα στείλει στη Χαλκίδα βοήθεια με τρόφιμα, αύριο Παρασκευή 14 Δεκέμβρη.

Καλούμε όλα τα συνδικάτα να εντείνουν την προσπάθεια να εκφραστεί ακόμη περισσότερο η αλληλεγγύη και βοήθεια προς τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων συμφερόντων «Ζούρα».

 

Περισσότερα

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπ/λων Ν. Ξάνθης: Για την Black Friday και το εορταστικό ωράριο

Οι εργαζόμενοι έχουμε ζωή! Για άλλη μια χρονιά μπροστά στην Black Friday, την Cybermonday και...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ενώνει τη φωνή του με τις χιλιάδες γυναίκες εργαζόμενες του...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Όχι άλλος νεκρός στο βωμό του κέρδους του κράτους και της εργοδοσίας

Η Ομοσπονδία Φαρμάκου  καταγγέλλει το νέο εργατικό έγκλημα σήμερα το πρωί στο αμαξοστάσιο του...