Ανακοίνωση από Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας: Στον γνωστό πολυεθνικό όμιλο IKOS συγκροτήθηκε κατά παράβαση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 διεπιχειρησιακό ,διομιλικό, σωματείο εργαζομένων

Δημοσιεύτηκε στις

Η ‘’ Μεταμνημονιακή Ελλάδα΄΄ είναι η χώρα της δικτατορίας των πολυεθνικών ομίλων που αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο των 700 και πλέον μνημονιακών νόμων στρώνουν το έδαφος της ανάπτυξης των κερδών πάνω στα ερείπια των κατεδαφισμένων εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Οι αγορές , οι τραπεζικοί οργανισμοί και οι πολυεθνικοί μονοπωλιακοί όμιλοι δεν εκμεταλλεύονται απλά την ευκαιρία της μνημονιακής λαίλαπας για να επενδύσουν τα κεφάλαια τους.

Σχεδιάζουν, οργανώνουν και εκτελούν την ισοπέδωση των λαϊκών νοικοκυριών με την βοήθεια της ντόπιας επιχειρηματικής τάξης των ενσωματωμένων σε αυτούς συνταγματικών εξουσιών (κυβέρνηση-Βουλή- Δικαιοσύνη) , των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και την ‘’σαπίλα’’ του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού .

Στην Κέρκυρα φέτος, λειτούργησε τα πρώην ξενοδοχεία ΧΑΝΔΡΗ ο γνωστός πολυεθνικός όμιλος ΑΝΔΡΕΑΔΗ – IKOS( συνδέεται με την GOLDMAN SACHS) , o οποίος έγινε ακόμη γνωστότερος από τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας , τις αναρίθμητες παραιτήσεις των εργαζομένων και της ‘’καινοτόμας’’ σχέσης του με την συνδικαλιστική εκπροσώπηση .

Στον γνωστό πολυεθνικό όμιλο IKOS συγκροτήθηκε κατά παράβαση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 διεπιχειρησιακό ,διομιλικό, σωματείο εργαζομένων που διοικείται από στελέχη και προϊστάμενους του ομίλου, με στόχο να παρακάμψει τις νόμιμα συσταθείσες συνδικαλιστικές οργανώσεις και να υπογράψει κατά παράβαση πάλι του νόμου (1876/90) διομιλική σύμβαση εργασίας κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εργοδοσίας .

Το σωματείο αυτό στήθηκε από στελέχη του ομίλου και ασκώντας αφόρητες πιέσεις και παραπληροφόρηση , υποχρέωσε με την επιβολή της εξουσίας των προϊστάμενων σε εγγραφή δεκάδες εργαζόμενους.

Οι έμπιστοι του εργοδότη και εντεταλμένοι να διοικήσουν τους εργαζόμενους κατά παράβαση και πάλι του νόμου, ανέλαβαν ταυτόχρονα και τον ρόλο του ‘’συνδικαλιστή’’ που καλείτε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, δηλαδή ‘’οι λύκοι φυλάνε τα πρόβατα’’ και όποιο ξεφύγει απ΄το ‘’μαντρί, το τρώει πρώτο ο λύκος’’.

Το πολυσωματείο αυτό πραγματοποίησε ‘’εκλογές ‘’και απ τα πρώτα δείγματα της έρευνας που είναι σε εξέλιξη διαπιστώνουμε :

α.Τις εκλογές του σωματείου σε Κέρκυρα και Χαλκιδική διεξήγαγαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι , δικηγόροι Χαλκιδικής που κατέθεσαν ως πληρεξούσιοι το καταστατικό του πολυσωματείου στο Ειρηνοδικείο και το υπερασπίστηκαν στα δικαστήρια.

β.Κατά παράβαση του συνδικαλιστικού νόμου στην κατάσταση ψηφισάντων δεν υπάρχει ούτε ένας αριθμός μητρώου, ούτε ένας αριθμός βιβλιαρίου, ούτε ένας αριθμός ταυτότητας από τους 1849 ψηφίσαντες.

γ.Δεν έχει κατατεθεί κατά παράβαση του συνδικαλιστικού νόμου στα πρακτικά του Πρωτοδικείου , Μητρώο Μελών και κατάσταση ψηφισάντων των εκλογών της Εφορευτικής Επιτροπής.

δ.Στην κατάσταση ψηφισάντων εμφανίζονται διπλοψηφίες , καθώς και διπλοεγγραφές .

ε.Στην κατάσταση ψηφισάντων λείπουν δεκάδες υπογραφές .

στ.Αναφέρεται στο πρακτικό ότι για Ομοσπονδία και Εργατικό Κέντρο ψήφισαν 780 άτομα και με την σχετική ένδειξη στην κατάσταση ψηφισάντων εμφανίζονται 513 , ενώ στα πρώτα 392 ονόματα που ψήφισαν υποτίθεται στην Κέρκυρα, δεν υπάρχει ούτε μία ένδειξη ότι ψήφισαν για Εργατικό Κέντρο και Ομοσπονδία .

Παρ όλα αυτά ανακήρυξαν 8 αντιπροσώπους για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας .

ζ.Η εικόνα της κατάστασης ψηφισάντων μιλάει από μόνη της , καθιστώντας περιττή την παρέμβαση ειδικών τεχνοκρατών , για την έκδοση συμπερασμάτων.

Τα πραγματικά σωματεία των εργαζομένων ‘’Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας’’ και ‘’Σωματείο Εργαζομένων στο IKOS DASSIA’’, μπροστά στις δυσκολίες δεν ‘’τα διπλώσαμε ’’, στεκόμαστε όρθιοι και συμπαραστεκόμαστε στους δοκιμαζόμενους εργαζόμενους του IKOS DASSIA.

Χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες για το αποτέλεσμα προσφύγαμε , εκτός από το ΣΕΠΕ και στην δικαιοσύνη καλώντας την να πάρει θέση για την παράνομη σύσταση, λειτουργία και δράση του διεπιχειρησιακού διομιλικού σωματείου.

Η πρώτη προσφυγή μας δικάστηκε την Τετάρτη 5/12/2018 στο Πρωτοδικείο Πολύγυρου Χαλκιδικής.

Απέναντι μας βρήκαμε ένα συγκροτημένο μέτωπο από στελέχη του IKOS ,τον γνωστό 80χρονο Πρόεδρο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης , γνωστό έκτος των άλλων και από την ‘’επένδυση’’ των αποθεματικών του ΤΑΞΥ στα δομημένα ομόλογα, ως μάρτυρα αντιμετωπίσαμε , ‘’συνδικαλιστή’’ απ την ‘’ Ελληνικός Χρυσός’’ (EL DORANDO ) και αντίδικους με πρόσθετη παρέμβαση την Ομοσπονδία ΠΟΕΕΤ , τα Εργατικά Κέντρα Χαλκιδικής και Κέρκυρας που προκλητικά δήλωσαν ότι έχουν εγγεγραμμένο στην δύναμη τους το πολυσωματείο, ‘’κουρελιάζοντας’’ τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 που προβλέπει ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία εγγράφονται σε ένα Εργατικό Κέντρο και μία Ομοσπονδία!!!.

Το μαύρο αυτό μέτωπο δεν μας προκαλεί εντύπωση διότι αποτελεί συνέχεια της δράσης του εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ , Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που βάλλουν ευθέως και με κάθε μέσο κατά των ταξικών δυνάμεων και στοχεύουν στην αλλοίωση των συσχετισμών στο εργατικό κίνημα προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Περιττό βέβαια να αναφέρουμε ότι ποτέ δεν συγκλήθηκε συνεδρίαση των Δ/Σ του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και της ΠΟΕΕΤ με θέμα την εγγραφή , αλλά και την λήψη απόφασης για δικαστική στήριξη του εν λόγω πολυσωματείου.

Όταν δε , τόλμησε ο δικηγόρος μας να κάνει ένσταση νομιμοποίησης , δέχτηκε μία πρωτοφανέρωτη επίθεση από έδρας , μια έδρα η οποία καθ όλη την διάρκεια της δίκης (11.40 έως 15.10 με 3 διακοπές ) δεν διατήρησε την δέουσα ψυχραιμία .

Αναμένουμε η ψυχραιμία , η νηφαλιότητα και η δικαιοσύνη να επικρατήσουν με την έκδοση της απόφασης.

Χαρακτηριστική επίσης ήταν η κατάθεση του συνδικαλιστή απ την ‘’ Ελληνικός Χρυσός’’

(EL DORANDO) που έσταζε μέλι για τον όμιλο IKOS και εκτός των άλλων ‘’μαργαριταριών’’ αναγνώρισε το ‘’δικαίωμα’’ του ομίλου να μεταφέρει εργαζόμενους για εργασία απ τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής στην Κέρκυρα και τούμπαλιν.

Η εργατική τάξη της Κέρκυρας και ολόκληρης της χώρας πρέπει να συνειδητοποιήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται σε όλα τα επίπεδα .

Το ίδιο πρέπει να κάνουν οι μικροεπαγγελματίες που εξοντώνονται απ την υπερσυγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας στους ομίλους , όπως και η φτωχομεσαία αγροτιά που οδηγείται σε ξεκλήρισμα.

Αν τώρα , δεν αντισταθούμε, σύντομα θα στηθούν πλουμιστά παλάτια στην βιτρίνα της όμορφης πατρίδας μας και πίσω τους θα κρύβουν τις παραγκουπόλεις και την εξαθλίωση των ιθαγενών.

Εμείς είμαστε εδώ όρθιοι, χωρίς ταλαντεύσεις , απέναντι στους μονοπωλιακούς ομίλους και τους ακολούθους τους όσο δυνατοί κι αν φαντάζουν , είναι ταξικό και πατριωτικό καθήκον μας να αντισταθούμε στον ηγεμονισμό και την εξαθλίωση του λαού.

Ο αγώνας αυτός είναι υπόθεση ζωής και επιβίωσης για μας και τα παιδιά μας , γι αυτό θα τον δώσουμε μέχρι τέλους , όποιο κι αν είναι το τίμημα.

Σ αυτό τον δύσκολο αγώνα καλούμε κάθε τίμιο και αξιοπρεπή εργαζόμενο να παλέψει μαζί μας στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η δικτατορία των μονοπωλιακών ομίλων θα μας βρίσκει μπροστά της σε κάθε της βήμα .

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SANDY BEACH

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ATLANTICA GRAND MEDITERRANEO RESORT &SPA

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SUNSHINE CORFU HOTEL & SPA

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LA GROTTA VERDE– ΑΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ IKOS DASSIA

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PELEKAS MONASTERY

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ BOLENTACO LIMITED

Περισσότερα

Σωματεία Εργαζ. EMFI-ΜΟΡΝΟΣ: Κοινό κάλεσμα για σύσκεψη όλων των επιχειρησιακών σωματείων Ομίλου Φιλίππου

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι τα σωματεία μας, παίρνουν την πρωτοβουλία και σας καλούμε σε ευρεία...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Απαιτούμε την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό

Η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία – Αγλαΐα Κυριακού ασκεί εκβιαστικές πιέσεις στους...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Στηρίζουμε το Σωματείο Εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης

Η ΟΕΝΓΕ στέκεται στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης και απαιτεί την...