Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής: Δυναμώνουμε το σωματείο μας, συμμετέχουμε μαζικά στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συλλόγου μας την Κυριακή 9 Δεκέμβρη στις 11 π.μ.

Δημοσιεύτηκε στις

3 του Δεκέμβρη – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία Ημέρα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των ΑμεΑ

Συμμετέχουμε – στηρίζουμε το παναπηρικό συλλαλητήριο

(προσυγκέντρωση 10:30 π.μ. στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου).

Δυναμώνουμε το σωματείο μας, συμμετέχουμε μαζικά στην ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του συλλόγου μας την Κυριακή 9 Δεκέμβρη στις 11 π.μ., στην αίθουσα Ναπολέων Σουκατζίδης της Ένωσης Λογιστών στην Πλατεία Κάνιγγος (Οδός Κάνιγγος 27, 5ος όροφος) για να συζητήσουμε τη δράση μας την τελευταία διετία (απολογισμός) και να εκλέξουμε την εφορευτική επιτροπή που θα αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να μαζικοποιήσουμε το σωματείο μας, να το δυναμώσουμε, να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη δύναμη την πάλη για τη διεκδίκηση υπογραφής κλαδικής σύμβασης ενάντια στις λογικές της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων που θέλουν τους εργαζόμενους ανυπεράσπιστους απέναντι στους εργοδότες, στηρίζουν την επιχειρηματική δράση, θέλουν με κάθε τρόπο να βάλουν εμπόδια στους εργαζόμενους να ακουμπήσουν στο σωματείο που εκφράζει τα συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες τους. Γιατί για εμάς δεν είναι συμφέρον των εργαζομένων στα ΝΠΙΔ να μένουν απλήρωτοι ένα και δύο χρόνια ή να βλέπουν τους μισθούς τους να πέφτουν συνεχώς ενώ δουλεύουν χωρίς τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές αλλά και με λιγότερο προσωπικό σε σχέση με παλαιότερα. Ούτε είναι συμφέρον των εργαζομένων στα αμιγώς ιδιωτικά κέντρα η περιπλανώμενη δωδεκάωρη εργασία, η αυτασφάλιση, οι απλήρωτες επιστημονικές ομάδες κι εποπτείες, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου και μέτρων προστασίας της μητρότητας. Άλλωστε, δεν ξεχνάμε! Ότι βιώνουμε τόσο καιρό στον κλάδο μας, όλες οι μορφές που βρίσκουν για να αυξάνουν οι εργοδότες την κερδοφορία τους εις βάρος μας έχει τη σφραγίδα αυτής της κυβέρνησης και των προηγούμενων. Όπως για παράδειγμα η εγκύκλιος για τα μπλοκάκια, που ουσιαστικά τα νομιμοποίησε είτε και η επαναφορά του νόμου Βρούτση που αποτελεί επίθεση συνολικά στους εργαζομένους καθώς καταργεί την ισχύ και την υποχρεωτικότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Μαζί με τους ανάπηρους ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ενάντια στις περικοπές των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας, των σφαγίων των ΚΕΠΑ και του νέου οργανισμού περικοπών του ΟΠΕΚΑ. Συνολικότερα, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή – αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Ακυρώνουμε, με τον αγώνα μας, τα σχέδια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, για τη διάσπαση του απεργιακού μετώπου, για την εκτόνωση και την ενσωμάτωση της δυσαρέσκειας εργαζομένων και αναπήρων, στα παιχνίδια των δυνάμεων του συστήματος.

Δεν τα κατάφεραν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, δεν θα τα καταφέρουν οι της διοίκησης της ΕΣΑμεΑ και της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, που εδώ και τόσα χρόνια έκλειναν τα μάτια μπροστά στη σφαγή, στήριξαν το 3ο Μνημόνιο, το νόμο – λαιμητόμο Κατρούγκαλου, για την καρατόμηση των συντάξεων, τη δρομολόγηση της «λειτουργικότητας», σαν εργαλείο περικοπών με το πολυνομοσχέδιο του Γενάρη του ’17. Ανακάλυψαν τώρα τα προβλήματα. Χωρίς να μιλάνε για αιτίες και υπεύθυνους, ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις για τις 3 του Δεκέμβρη.

Έτσι και η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΠΟΜΕΕΑ έβγαλε για άλλη μια φορά ανακοίνωση την τελευταία στιγμή για την απεργία κι ενώ εδώ και δύο χρόνια δεν έχει καν συγκαλέσει ΔΣ, δεν προχώρησε ούτε στην προκήρυξη Συνεδρίου όπως θα έπρεπε να έχει κάνει από το Σεπτέμβρη.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, η ανάπτυξη που τόσο πολύ διαφημίζει η κυβέρνηση της πρώτης φοράς «αριστεράς» και η επιστροφή στην «κανονικότητα» που ευαγγελίζεται περνάει μέσα από τα συντρίμμια των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αναπήρων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Τα ψίχουλα, που θα δώσουν, από τα ματωμένα πλεονάσματα το επόμενο διάστημα, όπως αυτό του κοινωνικού μερίσματος, είναι στη λογική «σου πήρα δέκα, πάρε ένα, να πεις και ευχαριστώ»!!!!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από τις ψευτοπαροχές της Κυβέρνησης. Έχουνε σχέδια και δεσμεύσεις για γενικευμένες περικοπές στην Υγεία, την Πρόνοια, την Ειδική Αγωγή και στις όποιες παροχές για τα ΑμεΑ με εργαλείο τη «λειτουργικότητα».

Η μόνη απάντηση είναι ο οργανωμένος αγώνας.

Διεκδικούμε:

  • Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις – Επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με βάση τις προτάσεις του σωματείου μας! Κατάργηση της αυτασφάλισης, της πλανόδιας εργασίας, της εξαντλητικής εργασιακής ευελιξίας. Μέτρα προστασίας της μητρότητας στις εργαζόμενες με μπλοκάκι με πλήρη κάλυψη του κόστους της ασφάλισης από τους εργοδότες και το κράτος, με άδειες τοκετού και λοχείας, με επίδομα τοκετού, κλπ.

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους για μήνες εργαζόμενους.

  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ από το κράτος και καταβολή των χρωστούμενων στις οικογένειες για τις θεραπείες των παιδιών τους, στα ΑμΕΑ, στους αυτοαπασχολούμενους. Δωρεάν θεραπείες σε όλα τα ΑμΕΑ με βάση αυτό που η επιστήμη επιτάσσει.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.

  • Ούτε ένα ευρώ περικοπή στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.

  • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΟΠΕΚΑ.

  • Κάλυψη όλων των απωλειών, επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο. Δεν «τσιμπάμε» στα παιχνίδια Κυβέρνησης και ΕΕ, για ολιγόμηνη αναβολή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς, που είναι να γίνει από 1/1/19.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Νοέμβρης 2018

Περισσότερα

Σύλλογος Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και Υπαλλ. Επιθεώρησης Εργασίας: Ανακοίνωση για τα περιστατικά βίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Μετά τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας, σωματικών και λεκτικών επιθέσεων, καθώς και την ενορχήστρωση...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Όχι στις “Λευκές Νύχτες” που μαυρίζουν τη ζωή μας. 

"Λευκή νύχτα" δούρειος ίππος της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων...

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...