Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου : Να παρθεί πίσω η απόλυση στο HILTON

Δημοσιεύτηκε στις

Η Διοίκηση του Σωματείου μας καταγγέλλει την απόλυση και την βίαιη απομάκρυνση του εργαζόμενου Ηλία Ντόλια από το ξενοδοχείο HILTON όπου εργαζόταν για 1 ½  χρόνο.

       Ο συνάδελφος εργαζόταν στο ξενοδοχείο μέσω της εταιρείας ISS HUMAN RESOURCES  με συνεχείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προκειμένου να καταστρατηγούνται τα όποια δικαιώματά του και ν’ αποτελεί φθηνό και ευέλικτο προσωπικό.

       Ο εργαζόμενος ήταν για πρώτη φορά εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Εργαζομένων στην επιχείρηση και αυτό ίσως αποτέλεσε το «κόκκινο πανί» για να τον απολύσει η επιχείρηση με ανυπόστατες κατηγορίες και με την χρησιμοποίηση της ασφάλειας του ξενοδοχείου για να τον διώξει με την βία και από το χώρο δουλειάς.

       Δεν είναι η πρώτη φορά που η επιχείρηση δείχνει την αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά της. Την προσπάθειά της να «ελέγχει» με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους. Στην κατεύθυνση αυτή έχει σύμμαχο και τους «συνδικαλιστές» του επιχειρησιακού σωματείου.

       Οι ανυπόστατες κατηγορίες για την απόλυση του εργαζόμενου φάνηκαν περίτρανα στην εργατική διαφορά που έγινε από το Συνδικάτο και που η εταιρεία του παραδέχθηκε ότι δεν υπήρχε καμία παρατήρηση ή άλλου είδους σύσταση για την απόδοση, την συμπεριφορά, όπως και την συνολική στάση του Ηλία Ντόλια. Το ίδιο ακριβώς δήλωσαν και οι εκπρόσωποι του HILTON  σε παρέμβαση του Συνδικάτου.

       Οι λόγοι της απόλυσής του είναι καθαρά εκδικητικοί και συνιστούν επίθεση στα σωματεία και την δράση που αναπτύσσουν στους χώρους δουλειάς, στο συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων να εκλέγονται και να διεκδικούν.

       Θεωρούμε την απόλυση άκυρη και καταχρηστική και απαιτούμε από την επιχείρηση να την πάρει πίσω.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει την μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για ΕΣΣΕ

Ένας ενωτικός αγώνας των εργαζομένων που διήρκησε πάνω από 4 μήνες με 16 μέρες...

ΕΣΚ – ΕΥΔΑΠ: Κάλεσμα εργαζομένων σε επαγρύπνηση. Τα σχέδια τους για πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων δεν θα περάσουν

Ένοχη σιωπή!! Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι Ύστερα από την ανεπιτυχή προσπάθεια της εργοδοσίας να καταργήσει – τροποποιήσει τον κανονισμό...