Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στα Goody’s Everest: 28 Νοέμβρη Απεργούμε

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσα και Συνάδελφε στα Goody’s-Everest,

Είμαστε, όπως κι εσύ, εργαζόμενοι στο όμιλο goodyseverest, έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα, με τεράστιους τζίρους κι επενδύσεις από τη Ρωσία ως την Γαλλία και τα Βαλκάνια.

Είμαστε ψήστες, διανομείς, λαντζέρηδες, ταμίες.  Βιώνουμε ακριβώς ό,τι κι εσύ. Άθλιους μισθούς, ωράρια λάστιχο, ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας. Πληρώνουμε τα μηχανάκια από το μισθό μας κι οδηγάμε κατεστραμμένα και κακοσυντηρημένα “εταιρικά”. Τρέχουμε για να μη βγούμε εκτός χρόνου, τρέχουμε από το ένα πόστο στο άλλο.

Είναι αποδεδειγμένο ότι δεν βγαίνει τίποτα εάν o καθένας παλεύει μόνος του. Έτσι γινόμαστε το εύκολο θύμα, αδύναμος κρίκος που τον εκμεταλλεύονται με το χειρότερο τρόπο διευθυντές και στελέχη.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δε Θα καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Σταματάμε να θυσιάζουμε τις ανάγκες μας, την υγεία μας, τη ζωή μας, τις οικογένειες μας ,για τα κέρδη τους.

Η δύναμη μας είναι το συνδικάτο μας, η σωματειακή μας επιτροπή. Τα μοναδικά μας όπλα η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η ενότητα. Μόνο έτσι σπάμε το κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και παραπληροφόρησης που επιβάλλει η εργοδοσία.

Ήδη έχουμε ξεκινήσει τις παρεμβάσεις προς την εργοδοσία των Goody’s – Everest για τα οξυμένα προβλήματα μας όπως τις συμβάσεις, τα εξαντλητικά ωράρια, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας για τους διανομείς. Μετά από τις παρεμβάσεις είχαμε και  μικρές κατακτήσεις , τέτοιες που δείχνουν πόσο σημαντική είναι η οργάνωση και η ενότητα.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες από κάθε πόστο και κατάστημα  εταιρικό ή franchise με κάθε εργασιακή σχέση να οργανωθούν στο συνδικάτο μας να πλαισιώσουν την σωματειακή επιτροπή εργαζομένων στα goody’s-everest.

Διεκδικούμε από την εργοδοσία των GOODYS EVEREST

  • Κατώτερο μισθός 751, χωρίς καμία ηλικιακή διάκριση
  • Συνεχές ωράριο – 2 συνεχόμενα ρεπό την εβδομάδα – 1 Σαββατοκύριακο το μήνα ρεπό
  • Πρόγραμμα σε μηνιαία βάση
  • Έλεγχος συνθηκών υγιεινής & ασφάλειας σε κάθε κατάστημα. Χορήγηση επαρκούς εξοπλισμού ασφαλείας σε όλο το προσωπικό. Μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ).
  • Να χορηγείται επίδομα γάμου, ταμειακό επίδομα για τους ταμίες, ανθυγιεινό επίδομα για ψήστες, λαντζέρηδες, σερβιτόρους, καθαριστές. Επίδομα επικινδυνότητας στους διανομείς. Να έχουν όλες αυτές οι ειδικότητες Βαρέα ένσημα. Να δίνεται το επίδομα τριετιών σε όλους τους συναδέλφους.
  • Επαρκής στελέχωση των πόστων. Να σταματήσει το αίσχος ένα άτομο την ίδια στιγμή να καλύπτει 2, 3 και 4 πόστα ταυτόχρονα. Να σταματήσει ο λαντζέρης να κάνει συγχρόνως προετοιμασία, τουαλέτες, να είναι τραπεζοκόμος και να μπαίνει στην κουζίνα. Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού άμεσα.
  • Να γίνονται διαλείμματα επαρκώς σε όλα τα πόστα -και όχι στο τέλος της βάρδιας. Να υπάρχει σχεδιασμός αδειών.
  • Η εταιρεία να παραδώσει εταιρικά μηχανάκια στους διανομείς με συντήρηση που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κατασκευαστή. Να χορηγούνται Μέσα Ατομικής Προστασίας σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας μοτοσυκλετιστών (Μπουφάν με προστατευτικά CE, κράνος κλειστού τύπου, αδιάβροχο, γάντια, αντιολισθητικές μπότες).
  • Να υπογραφεί επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση με ουσιαστικές αυξήσεις που να καθορίζει τις ειδικότητες, τα πόστα και τα καθήκοντα και να συμπεριλαμβάνει όλα τα παραπάνω.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε τα παραπάνω αιτήματα είμαστε βέβαιοι ότι δε θα ικανοποιηθούν εάν δεν πάρουμε την υπόθεση αυτή στα χέρια μας. Εάν δεν δώσουμε οργανώσουμε τον αγώνα αυτό με τη λογική να ικανοποιηθούν οι δικές μας ανάγκες και όχι τα υπέρογκα κέρδη της εταιρείας. Για αυτό το λόγο :

Στις 28 Νοέμβρη Απεργούμε Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

στις 10.30 στην Ομόνοια.

 Κάνουμε το πρώτο βήμα, οργανωνόμαστε στο Συνδικάτο μας και ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου! Ενώνουμε τη φωνή μας  με κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί, αγωνίζεται για καλύτερες, αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και ζωής. Απαιτούμε:

  • Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου, που επιβάλλει το ύψος του κατώτερου μισθού βάση της συμφωνίας κράτους και εργοδοσίας. Σύμφωνα με τις ανάγκες για την κερδοφορία των εργοδοτών μας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επαναφορά και διεύρυνση των ΒΑΕ.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.


Απαιτούμε να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους γείτονες λαούς, έχουμε τις ίδιες ανησυχίες, ίδιες ανάγκες.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Περισσότερα

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει την μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για ΕΣΣΕ

Ένας ενωτικός αγώνας των εργαζομένων που διήρκησε πάνω από 4 μήνες με 16 μέρες...

ΕΣΚ – ΕΥΔΑΠ: Κάλεσμα εργαζομένων σε επαγρύπνηση. Τα σχέδια τους για πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων δεν θα περάσουν

Ένοχη σιωπή!! Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι Ύστερα από την ανεπιτυχή προσπάθεια της εργοδοσίας να καταργήσει – τροποποιήσει τον κανονισμό...