ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ : Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι στα ΜΜΕ απεργούμε στις 27 Νοέμβρη! Στις 28 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην απεργιακή διαδήλωση με όλη την εργατική τάξη, στις 10.30 στην Ομόνοια

Δημοσιεύτηκε στις

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι στα ΜΜΕ απεργούμε στις 27 Νοέμβρη! Συγκέντρωση στις 11.00 π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στις 28 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην απεργιακή διαδήλωση με όλη την εργατική τάξη, στις 10.30 στην Ομόνοια (Προσυγκέντρωση ώρα 10.00 π.μ. στην Πλατεία Βάθη)

  • Εδώ και τώρα αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις
  • Κατάργηση του Νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου
  • Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ σε καλεί να δώσεις το «παρών» στη μεγάλη πανεργατική πανελλαδική απεργιακή μάχη. Που αποφασίστηκε από εκατοντάδες Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα με πλαίσιο πάλης για τις δικές μας ανάγκες κόντρα στην εργοδοσία. Αυτή η ακούραστη δράση από τα κάτω συνέβαλε στην προσπάθεια να συγκροτηθεί ενιαίο απεργιακό μέτωπο, κόντρα στην υπονόμευση του αγώνα από την εργοδοτική – κυβερνητική ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ σε καλεί συμμετάσχεις στην απεργία, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και όλα μας τα εργασιακά δικαιώματα, με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να δώσουμε μαζί τη μάχη σε κάθε Μέσο Ενημέρωσης για να μπει τέρμα στην εργοδοτική ασυδοσία, στην απληρωσιά, στις απολύσεις, στην ανασφάλεια, στην εντατικοποίηση, την ανασφάλιστη δουλειά.

Να παλέψουμε δηλαδή για όλα εκείνα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα εν έτει 2018. Για όλα αυτά που οι εργοδότες-ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που συμπλέουν μαζί τους θέλουν να ξεχάσουμε, δηλαδή τις κατακτήσεις που μας ξήλωσαν τα τελευταία χρόνια από κοινού με τις κυβερνήσεις και το κράτος τους. Να παλέψουμε για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Οι πλειοψηφίες στα ΔΣ των Ενώσεων του Κλάδου μας, για μια ακόμα φορά, ενόψει της απεργίας, απέδειξαν ότι συστρατεύονται με τα αφεντικά και την κυβέρνηση. Οτι έχουν αναλάβει, με καταμερισμένους ρόλους την αντεργατική αποστολή να μην κουνιέται φύλλο μέσα στα μαγαζιά. Να ξεσαλώνουν οι εργοδότες σε βάρος μας και να μην αντιστέκεται, να μην αντιδρά κανείς, να μην αγωνιζόμαστε, να μη διεκδικούμε, να επικρατεί «σιγή νεκροταφείου». Μας θέλουν άοπλους μπροστά στην άκρατη επιθετικότητα εργοδοσίας και κυβέρνησης.

Γι’αυτό εδώ και σχεδόν ένα μήνα αρνούνταν να πάρουν απόφαση για την απεργία, ενώ ακόμα και τώρα που την αποφάσισαν την τελευταία στιγμή, δεν κάνουν τίποτα για να την οργανώσουν, άρα την υπονομεύουν. Δεν ορίζουν απεργιακή συγκέντρωση, δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την επιτυχία της. Είναι εξίσου ένοχοι με τους εργοδότες!

Τα αφεντικά, μας θέλουν ξεμοναχιασμένους και ανοργάνωτους για να μας τσακίζουν, και σε αυτή τους την επιθυμία έχουν βρει πολύτιμα στηρίγματα στις πλειοψηφίες των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και των άλλων Ενώσεων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ σας καλεί να μπείτε μαχητικά στον αγώνα, απορρίπτοντας τα ψέματα της κυβέρνησης περί «τέλους των μνημονίων». Η αλήθεια είναι ότι οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι παραμένουν στη θέση τους, κανέναν δεν κατάργησε η κυβέρνηση γιατί αυτοί οι νόμοι ενισχύουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, τα κέρδη και την εργοδοσία. Η κυβέρνηση ενεργοποιεί ακόμα και εκείνους τους νόμους που κληρονόμησε από τη ΝΔ, όπως τον νόμο Βρούτση για τον κατώτατο μισθό που τώρα υλοποιεί η Αχτσιόγλου.

Το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» καταρρέει στους χώρους δουλειάς: Στα ψίχουλα των συναδέλφων μας στα site, στους εκατοντάδες απλήρωτους σε εφημερίδες και κανάλια, στους ανασφάλιστους, στους συνταξιούχους που κάθε μήνα παίρνουν και λιγότερα.

Στα ψίχουλα της λεγόμενης κοινωνικής πολιτικής που προέρχονται από την τεράστια φοροληστεία του λαού. Τα παίρνουν από τους φτωχούς και κάνουν αναδιανομή στους εξαθλιωμένους.

Καμιά αναμονή, καμιά υποχώρηση. Τώρα πρέπει να ανεβάσουμε τις απαιτήσεις μας.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ τονίζει για μια ακόμα φορά την ανάγκη να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο του κλάδου, ανεξάρτητα από ειδικότητα και σχέση εργασίας, που βιώνει την ανασφάλεια και την εντατικοποίηση, που συνειδητοποιεί την ανάγκη να μπει ένα φρένο στον κατήφορο, την ανάγκη της αντεπίθεσης.

Σας καλούμε να πάρουμε μαζί την κατάσταση στα δικά μας χέρια. Η απογοήτευση και το «δεν αλλάζει τίποτα» να δώσει τη θέση του στη μάχη για την ανάκτηση των απωλειών μας, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Η ανοργανωσιά στους τόπους δουλειάς να δώσει τη θέση της στην οργάνωση παντού. Να στηθούν σε κάθε Μέσο Ενημέρωσης Επιτροπές Αγώνα, που θα παλεύουν για τα δικά μας συμφέροντα. Η εργατική αριστοκρατία των πλειοψηφιών των ΔΣ των Ενώσεων, η συστράτευση τους με εργοδοσία-κυβέρνηση που λειτουργεί αποκρουστικά για την πλειοψηφία των εργαζόμενων πρέπει να δώσει τη θέση της σε μια νέα κατάσταση. Να φτιαχτεί ένα Συνδικάτο Τύπου και ΜΜΕ, μαχητικό, ανοιχτό σε όλους τους εργαζόμενους, αλλά κλειστό σε διευθυντές και διευθυντικά στελέχη-δημοσιογράφους, ή εκδότες-δημοσιογράφους.

Τώρα είναι η ώρα για να βγούμε όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι αγωνιστικά στο προσκήνιο.

Διεκδικούμε:

  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) με αυξήσεις στους μισθούς που θα αναπληρώνουν και θα ξεπερνούν τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος. Να περιλαμβάνουν κλιμάκια ανά διετία, με αυξήσεις. Ρητά να συνομολογείται ότι αφορά μία θέση εργασίας με όρους μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα. Καμμιά μορφή ταυτόχρονης απασχόλησης σε άλλο μέσο του Ομίλου, όχι στη δωρεάν, απλήρωτη εργασία.
  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Κανένας κάτω από 751 ευρώ μισθό.
  • Μισθός 751 για τους νέους που περνούν την προκαταρτική δοκιμασία των τεσσάρων μηνών, χρονικό διάστημα που συνήθως αυξάνεται και σε ένα χρόνο, χωρίς πληρωμή ή με ψίχουλα-φιλοδωρήματα, αλλά και σε αυτούς που κάνουν την πρακτική τους άσκηση, για όσους η εργασία επιδοτείται με προγράμματα.
  • Οχι στην αύξηση του εργάσιμου χρόνου, συγκεκριμένο συνεχόμενο ωράριο, 8ωρο-5νθήμερο-40ωρο για όλους και 6ωρο – 5ήμερο για τους εσωτερικούς συντάκτες, και ημέρες ανάπαυσης.Κατάργηση κάθε μορφή ελαστικής ή ανασφάλιστης εργασίας.
  • Η ΣΣΕ να έχει καθολική ισχύ και υποχρεωτική εφαρμογή, να υπάρχει μετενέργεια χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
  • Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού για τους εργαζόμενους στα Δημόσια ΜΜΕ.
  • Προσαυξήσεις για νυχτερινή δουλειά (βάρδιες κλπ), δουλειά Κυριακές και αργίες σύμφωνα με το νόμο.
  • Να συνομολογηθεί ότι η μή καταβολή δεδουλευμένων είναι αυτόφωρο ποινικό αδίκημα.
  • Μέτρα προστασίας της μητρότητας.
  • Μετρα για εργαζόμενους ΑΜΕΑ.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.
  • Κατοχύρωση επιδομάτων γάμου, παιδιών και παιδιών ΑΜΕΑ.
  • Ημερήσια αποζημίωση για εργασία σε επικίνδυνες και εμπόλεμες περιοχές, καθώς και ειδικά μέτρα προστασίας της ζωής.
  • Το ύψος των ποσών στα κλιμάκια και των ποσοστών στα επιδόματα να αντιστοιχούν σε αυτά της τελευταίας υπογεγραμμένης σύμβασης.
  • Αυξήσεις στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Εντελώς δωρεάν παροχές όλων των υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης για όλους. Καμιά μείωση σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ για όλους.Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία. Οι εισφορές τους να βρίσκονται στο ύψος που να πληρούν τουλάχιστον τις σημερινές παροχές από τον ΕΔΟΕΑΠ σε υγεία, σύνταξη, εφάπαξ.
  • Μέτρα για την προστασία των ανέργων.Επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, με πλήρη κάλυψη των κοινωνικών – ασφαλιστικών αναγκών των ανέργων.
  • Κατάργηση του απεργοκτόνου νόμου της κυβέρνησης
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει την μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για ΕΣΣΕ

Ένας ενωτικός αγώνας των εργαζομένων που διήρκησε πάνω από 4 μήνες με 16 μέρες...

ΕΣΚ – ΕΥΔΑΠ: Κάλεσμα εργαζομένων σε επαγρύπνηση. Τα σχέδια τους για πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων δεν θα περάσουν

Ένοχη σιωπή!! Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι Ύστερα από την ανεπιτυχή προσπάθεια της εργοδοσίας να καταργήσει – τροποποιήσει τον κανονισμό...