Σωματειακές Επιτροπές του Σωματείου Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής στον Όμιλο ΟΤΕ: Και η κοροϊδία πάει…. σύννεφο

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Οι Σωματειακές Επιτροπές του ΣΕΤΗΠ καταγγέλλουμε την στάση της διοίκησης απέναντι στον συνάδελφο Α.Μ. από τον Κεραμεικό που ζητά εδώ και καιρό να αλλάξει έργο λόγω προβλημάτων στις φωνητικές του χορδές. Παρόλες τις συναντήσεις, παρόλες τις συζητήσεις, παρόλες τις περατζάδες του συναδέλφου στον γιατρό εργασίας, η διοίκηση (1 μήνα μετά την τελευταία συνάντηση με το σωματείο) συνεχίζει την ίδια τακτική. Αφήνει το συνάδελφο χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας, αρνείται να τον αλλάξει οριστικά έργο. Ταυτόχρονα στο κτήριο της Αθηνάς, μεταφέρθηκαν 10 περίπου συνάδελφοι για να καλύψουν έργα back office, έργα που δεν έχουν καθόλου κλήσεις.

Σε ερωτήσεις προς team leader & supervisor για το τι μέλλει γενέσθαι με τον συνάδελφο, δεν δόθηκε καμία απάντηση, καθώς όπως είπαν το ζήτημα έχει φύγει από τα χέρια τους. Παράλληλα η διοίκηση είναι άφαντη.

Είναι φανερό πως για άλλη μια φορά κάνουν μπαλάκι τον εργαζόμενο, παίζουν και κοροϊδεύουν τον συνάδελφο  που αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Στην ουσία στοχοποιούν τον συνάδελφο γιατί είναι ένα πρωτοπόρο στοιχείο μέσα στον χώρο δουλειάς. Τον πιέζουν με αυτόν τον τρόπο για να παραιτηθεί, να κάνει πίσω.

Ταυτόχρονα η διοίκηση πατάει και πάνω στην έλλειψη κρατικών υποδομών που αφορούν επαγγελματικές ασθένειες, την εκτίμηση του επαγγελματικού κινδύνου και μια σειρά τέτοιων προϋποθέσεων που να διασφαλίζουν τον εργαζόμενο όταν έρχεται αντιμέτωπος με ζητήματα που αφορούν την υγεία του και την ασφάλεια του στον χώρο δουλειάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα αιτήματα του σωματείου για όλα τα παραπάνω η διοίκηση ούτε καν μπαίνει στην διαδικασία να τοποθετηθεί καθώς θεωρούνται χασούρα από τα κέρδη τους. Το να μπορεί να γυρνάει δηλαδή ο εργαζόμενος υγιείς και ασφαλής στο σπίτι του και στην οικογένεια του  μετά την δουλειά, θεωρείται κόστος.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το συνδικάτο μας θα προχωρήσει σε νέα επικοινωνία με την διοίκηση καθώς και σε καταγγελία  στην επιθεώρηση εργασίας και στο ΚΕΠΕΚ (Κέντρο Πρόσληψης Επαγγελματικού Κινδύνου) για τις συνθήκες εργασίας.

Όμως παράλληλα με όλα αυτά, χρειάζεται να δυναμώσουμε τον δικό μας αγώνα,  να διεκδικήσουμε με κινητοποιήσεις και πάλη όλα όσα έχουμε ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι. Μπροστά μας έχουμε την απεργία στις 28 Νοέμβρη. Χρειάζεται να δώσουμε δυναμική απάντηση κόντρα στους εργοδότες, στις κυβερνήσεις τους αλλά και τα δεκανίκια τους μέσα στο εργατικό κίνημα, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Περισσότερα

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει την μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για ΕΣΣΕ

Ένας ενωτικός αγώνας των εργαζομένων που διήρκησε πάνω από 4 μήνες με 16 μέρες...

ΕΣΚ – ΕΥΔΑΠ: Κάλεσμα εργαζομένων σε επαγρύπνηση. Τα σχέδια τους για πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων δεν θα περάσουν

Ένοχη σιωπή!! Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι Ύστερα από την ανεπιτυχή προσπάθεια της εργοδοσίας να καταργήσει – τροποποιήσει τον κανονισμό...