Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας : Η απληρωσιά δεν θα περάσει, να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗΣ ΑΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την μεταφορική εταιρεία Αφοί ΚΑΣΣΟΥΔΑΚΗ Α.Ε. που κρατά ομήρους τους συνάδελφους που είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες ενώ ήδη διανύουμε τον τρίτο.

Η εταιρεία καλώντας τους εργαζόμενους σε έναν προσχηματικό διάλογο την Κυριακή 4 Νοέμβρη, αρκέστηκε πάλι στις υποσχέσεις ότι το θέμα θα λήξει σύντομα αδιαφορώντας για το πρόβλημα βιοπορισμού που αντιμετωπίζουν πλέον οι εργαζόμενοι. Ο εργοδότης έφτασε μάλιστα στο σημείο να καλέσει τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν εάν δεν μπορούν να συμφωνήσουν με αυτή την κατάσταση. Την ίδια στιγμή τα εξαντλητικά ωράρια θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων.

Συμπαραστάτη στον εγκλωβισμό των εργαζομένων είχε τον Πρόεδρο του εργοδοτικού σωματείου ΣΕΟΦΑΕ Μηνά Δερμάτη, γνωστό και από παρελθούσες δηλώσεις για την φιλία του με τον Σταύρο Κασσουδάκη, ο οποίος κάλεσε τους συναδέλφους ναι μεν να αντιδράσουν αλλά πρώτα να περιμένουν τις εξελίξεις, ακολουθώντας την πάγια τακτική του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού που καλεί τους εργαζόμενους σε κοινωνικό διάλογο, σε κοινωνική ειρήνη την εργατική τάξη και το κεφάλαιο.  Η ίδια τακτική που έχει ορίσει η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που αδιαφορεί και φρενάρει οποιαδήποτε αφύπνιση, ανασύνταξη, διεκδίκηση της εργατικής τάξης, βάζοντας ξεδιάντροπα εμπόδια στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Γυρίζουμε τη πλάτη στα τσιράκια της εργοδοσίας. Απομονώνουμε το εργοδοτικό σωματείο ΣΕΟΦΑΕ. Οργανώνουμε τη πάλη μας για τη καταβολή των δεδουλευμένων μας. στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες.

Το Σωματείο μας είναι δίπλα στους εργαζόμενους, δίπλα στους συνάδελφους οδηγούς της εταιρείας Κασσουδάκη Α.Ε., στηρίζοντας έμπρακτα οποιαδήποτε απόφαση πάρουν.  Τους καλούμε να δώσουν δυναμικό παρόν στις εξελίξεις συμμετέχοντας στην απεργία στις 28 Νοέμβρη, να δώσουμε την δική μας απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, της μεγαλοεργοδοσίας και στα κυβερνητικά-εργοδοτικά σωματεία, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν για να διεκδικήσουν:

  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων
  • Όχι στα εξαντλητικά ωράρια εργασίας
  • Συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας
  • Υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες όλων των οδηγών

Για το

Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΟΔ

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: 10 Αυγούστου στις 11πμ έξω από το Δημαρχείο δυναμώνουμε τον αγώνα για φθηνό, ποιοτικό νερό

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ  Το...

Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου: Άλλος ένας εργαζόμενος νεκρός κάτω από συνθήκες καύσωνα, με ελλιπή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς

ΝΕΚΡΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ 33 ΕΤΩΝ Κόλαση επικρατεί στους χώρους δουλειάς, στις οικοδομές. Δουλειά από το πρωί...

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Για τα 79 χρόνια από την ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Συναγερμός! Δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς! 79 χρόνια μετά το μεγαλύτερο...