Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ : Σταθερά στη «ρότα» της ταξικής αλληλεγγύης καταγγέλλουμε την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων!

Δημοσιεύτηκε στις

Πρόκειται για κίνηση που στοχεύει στο χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και στην τρομοκράτησή του.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την παντελώς αδικαιολόγητη και πρωτοφανή έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά (Τρίτη 31/10/2018) και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων, με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Την προηγούμενη μέρα (30/10/2018) είχε προηγηθεί νέα “επίσκεψη” κλιμακίου του ΣΔΟΕ απαιτώντας να δοθούν μια σειρά στοιχεία, όπως μητρώα μελών (!), πρακτικά Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων, βιβλία ταμείου, σε ποια μέλη της ΕΛΜΕ έχουν δοθεί δάνεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας κ.α.!

Να θυμίσουμε πως, ταυτόχρονα, πιεστικά επανέρχεται η μνημονιακή απαίτηση του οικονομικού ελέγχου των σωματείων μέσω της έκδοσης ΑΦΜ, μια απαίτηση που προβλέπει βαριά πρόστιμα για όποιο σωματείο δεν πειθαρχήσει.

Το άλλοθι που χρησιμοποιείται από το σύστημα είναι η υποτιθέμενη αποφυγή οικονομικών ατασθαλιών.

Όμως το άλλοθι αυτό δεν έχει καμία βάση. Τα σωματεία έχουν Εξελεγκτική Επιτροπή, η οποία κάθε τέλος συνδικαλιστικής χρονιάς δημοσιοποιεί οικονομικό απολογισμό στη Γενική Συνέλευση. Ο οικονομικός αυτός απολογισμός είναι στον έλεγχο κάθε συναδέλφου και τίθεται σε δημόσια κρίση και κριτική.

Τονίζουμε, επίσης, ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ανάμεσά τους και η ΕΛΜΕ Πειραιά δεν χρηματοδοτείται ούτε από το κράτος ούτε από «χορηγούς». Δεν έχει εμπορική δραστηριότητα, δεν μισθώνει κτίρια ή υπαλλήλους. Τα μοναδικά της έσοδα είναι οι συνδρομές που καταθέτουν οι συνάδελφοι από το υστέρημα τους. Σε αυτούς αναφερόμαστε, σε αυτούς δίνουμε λογαριασμό.

Πρόκειται για ευθεία επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στην ΕΛΜΕ που δε συμμορφώνεται με την κυβερνητική πολιτική και τον κρατικό έλεγχο.

Είναι πρόκληση η στοχοποίηση και συκοφάντηση ενός σωματείου που δεν έχει οικονομικές συναλλαγές με κράτος και επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που όλη η κοινωνία βοά για το τι είδους και ποιότητας συναλλαγές έχουν τα ισχυρά οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας του τόπου.

Αυτή η παρέμβαση του ΣΔΟΕ δεν προέκυψε τυχαία.

Είναι ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα και δεν πρέπει κανένας να το υποτιμήσει.

Η κυβέρνηση, με το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχει διατηρήσει και ενισχύσει, φέρει βαριές ευθύνες για την κλιμάκωση της επίθεσης στα συνδικάτα.

Στην εποχή που ζούμε, που χαρακτηρίζεται από ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, το σύστημα της εκμετάλλευσης έχει ως βασικό στόχο να ελέγξει κάθε προσπάθεια συλλογικής οργάνωσης και αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά δεν έχει να κρύψει τίποτα και δεν έχει να δώσει κανένα στοιχείο, πέραν των ετήσιων δημόσιων οικονομικών απολογισμών, που έτσι κι αλλιώς είναι δημοσιευμένοι στον ιστότοπό της.

Καλούμε όλα τα σωματεία, να πάρουν θέση!

Η τρομοκρατία, η συκοφάντηση και η λάσπη δεν θα περάσουν!

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Σάμου- Σωματεία – Φορείς Ικαρίας: 11 Μάη 5η Πανικάρια πορεία Ειρήνης

Κυριακή 11 Μάη, 10 π.μ. από τον Αρμενιστή στον Αυλάκι Το Εργατικό Κέντρο νομού Σάμου,...

Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά: Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους στο Allou! FunPark

Η Διοίκηση του σωματείου καθαριστριών Πειραιά καταγγέλλει τις απολύσεις 7 εργαζομένων στην επιχείρηση του...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Να ακυρωθεί τώρα η διημερίδα. Να μην επιτρέψουμε να μπλέξουν τους μαθητές στα βρώμικα σχέδιά τους

Οργή μας προκάλεσε έγγραφο του ΔΙΔΕ Πειραιά με τίτλο ‘’Διήμερη εκδήλωση αλληλεπίδρασης ελληνικών και...