Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας : Εργατικό Ατύχημα στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει το εργατικό ατύχημα που συνέβη στις 22 Οκτώβρη στο Εργοτάξιο της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα ένας συνάδελφος να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Το ατύχημα δεν ήταν αποτέλεσμα της «κακιάς ώρας», αλλά της εντατικοποίησης της δουλειάς από την εργοδοσία και της έλλειψης μέτρων προστασίας για τη ζωή και την υγεία των εργατών στα εργοτάξια. Βάζουν τους εργάτες να δουλεύουν σε χώρους που δεν προστατεύονται είτε για να μειώνουν το κόστος είτε για να μην καθυστερεί η δουλειά.

Την ίδια ώρα που η εργοδοσία αρνείται να υπογράψει εργοταξιακή σύμβαση, με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του εργοταξίου μαζί με το Συνδικάτο, τρομοκρατεί και απειλεί τους εργάτες να μη προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Σήμερα για άλλη μια φορά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο προσπαθώντας να αποκρύψει το εργατικό ατύχημα .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του εργοταξίου κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και να δώσουν μαζικό , δυναμικό παρών στην απεργία την Τετάρτη 24 Οκτώβρη.

           

Περισσότερα

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Χίου: Όχι άλλη θυσία της ζωής μας στο βωμό της αγοράς

Όχι άλλη θυσία της ζωής μας στο βωμό της «αγοράς» Η αλλαγή του θερινού ωραρίου...

Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού: Για τον αγώνα των συναδέλφων απεργών στην Εθνική τράπεζα

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους απεργούς στην Εθνική τράπεζα, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνουν...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Καταγγελία για την απόλυση συναδέλφισσας από το ¨THE MART¨

Η εταιρεία THE MART του ομίλου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ απέλυσε καρκινοπαθή συναδέλφισσα και με σοβαρά προβλήματα...