Να ανακληθεί η εγκύκλιος που κατακρεουργεί την επικουρική σύνταξη στους βαριά αναπήρους

Δημοσιεύτηκε στις

Μετά την κατακρεούργηση των συντάξεων λόγω θανάτου σειρά πήραν οι συντάξεις για τις βαριές αναπηρίες στην επικουρική ασφάλιση ΕΤΕΑΕΠ.
(Ν. 612/77 τυφλοί, νεφροπαθείς που κάνουν μετάγγιση αίματος, σκλήρυνση κατά πλάκας, μεταμοσχεύσεις ζωτικών οργάνων κλπ).)
Για άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε ο χαρακτηρισμός του νόμου Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) σε “νόμο λαιμητόμο” συνολικά για την κοινωνική ασφάλιση και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες.
Καταγγέλουμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας γιατί με εγκύκλιο που εξέδωσε καταργούν τον προνομιακό υπολογισμό των 35 ετών στους βαριά ανάπηρους με σαθρά επιχειρήματα.
Αποτέλεσμα αυτής της στάσης της κυβέρνησης οι συντάξεις αυτές σε συνδυασμό με τον γενικό τρόπο υπολογισμού τους να “εξαφανιστούν”.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Εργασίας να ανακαλέσει αμέσως αυτή την απαράδεκτη εγκύκλιο και να προβεί σε κάθε ενέργεια αποκατάστασης του υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων των βαριά ανάπηρων ασφαλισμένων του ν.61/77, και σε όσους επεκτάθηκε κατά καιρούς με άλλες πολύ βαριές αναπηρίες, όπως νεφροπαθείς που κάνουν μετάγγιση αίματος, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, που έχουν κάνει μεταμοσχεύσεις ζωτικών οργάνων κ.λπ.) , όπως και στη κύρια ασφάλιση.

Περισσότερα

00:01:55

Χιλιάδες στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν σήμερα στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης. Η μεγάλη διαδήλωση ξεκίνησε...

Συμμετοχές για τη διαδήλωση στην Καλαμάτα στις 14 Ιούνη

 Στις 14 Ιούνη διαδηλώνουμε στην Καλαμάτα! Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να αποδοθούν όλες...

Όλοι την Τετάρτη 28/5 στις 8πμ στην Ομόνοια – Καμία συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/5 ΣΤΙΣ 8π.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...