Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ

Δημοσιεύτηκε στις

Οι συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν από τον ΟΑΕΔ, τον περασμένο Μάιο, με 8μηνες και 9μηνες συμβάσεις 4ωρης ημερήσιας απασχόλησης για τον καθαρισμό των κτιρίων του ΟΑΕΔ, στην Λάρισα και πανελλαδικά, παραμένουν απλήρωτοι από τότε, παρά τις υποσχέσεις και τα ασφαλιστικά μέτρα που κέρδισαν.

Μάλιστα η απόφαση του δικαστηρίου στα ασφαλιστικά μέτρα που υποχρεώθηκαν να κάνουν οι εργαζόμενοι, για να μπορέσουν να πληρωθούν, δεν προβλέπει την πληρωμή όλου του ποσού των δεδουλευμένων, αλλά το 80% των άθλιων μισθών που πρέπει να πάρουν και μάλιστα μέχρι 31/8, δηλαδή ο Σεπτέμβρης δεν θα πληρωθεί όταν υπογραφούν από τον επίτροπο τα εντάλματα πληρωμής τους και το υπόλοιπο 20% παραμένει σε εκκρεμότητα.

Αυτά είναι τα αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κατ’ αρχήν μέσα στον ίδιο τον ΟΑΕΔ που υποτίθεται ότι προστατεύει τους εργαζόμενους. Συμβάσεις ορισμένου χρόνου, 4ωρη απασχόληση και μάλιστα απλήρωτη, ομηρία των εργαζομένων, ανύπαρκτα δικαιώματα και μισθούς πείνας.

Το ΕΚΝΛ, αξιώνει από την κυβέρνηση και την διοίκηση του ΟΑΕΔ, την άμεση πληρωμή όλου του ποσού των δεδουλευμένων και μέχρι 30/9 και διασφάλιση της κανονικής πληρωμής κάθε μήνα στους εργαζόμενους. Διεκδικεί την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με ΣΣΕ και δικαιώματα.

Περισσότερα

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ξάνθης: Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που καλούσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν....

ΠΕΜΕΝ: Την τρομοκρατία του κεφαλαίου και των μπράβων του, μόνο η ταξική αλληλεγγύη μπορεί να τη τσακίσει

Η ΠΕΜΕΝ καταγγέλλει τις απειλές σε εκπρόσωπο της επιτροπής ελέγχου, μέτρων προστασίας της ασφάλειας...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Για την νέα επίθεση από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ στον στόλο αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla»

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την νέα πειρατική επίθεση από το κράτος δολοφόνο του...