Η Επιτροπή αγώνα εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου : Έξω οι νόθοι, οι εργοδότες και η αστυνομία από τα σωματεία !

Δημοσιεύτηκε στις

Η Επιτροπή αγώνα εργαζομένων ΟΤΑ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ καταδικάζει τα γεγονότα νοθείας και καταστολής που εκτυλίχθηκαν χθες στο εργατικό κέντρο Κατερίνης. Για άλλη μια φορά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός έδειξε ποιος πραγματικά είναι και ποιους υπηρετεί.

Χθες το απόγευμα ήταν προγραμματισμένο από την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης να ξεκινήσει το νόθο Συνέδριό της επιστρατεύοντας μέχρι και την αστυνομία. Οι πόρτες του Εργατικού Κέντρου ήταν από το πρωί κλειδωμένες. Λίγο μετά τις 3.30 μ.μ. αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν μπροστά από την πόρτα του Εργατικού Κέντρου, ενώ λίγο πιο πίσω βρίσκονταν τα ΜΑΤ και κλούβες της αστυνομίας. Η εισαγγελική εντολή που είχε η Αστυνομία ήταν να επιτρέψουν την είσοδο στο Εργατικό Κέντρο μόνο σε όσους υποδεικνύει η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Στόχος τους ήταν οι εργαζόμενοι μέλη του ΠΑΜΕ να μη μπουν μέσα, να κρατηθούν έξω απ’το Συνέδριο.

Αυτές οι πρακτικές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού μας γυρνάνε πολύ πίσω στις εποχές όπου τα συνέδρια των εργατικών οργανώσεων γίνονταν με την παρουσία και την άδεια του χωροφύλακα! Το γεγονός αυτό μάλιστα συμβαίνει ύστερα από αίτημα της απερχόμενης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, δηλαδή της ΠΑΣΚΕ. Όλα αυτά μόνο στόχο έχουν ο εργοδοτικός συνδικαλισμός να συνεχίσει να κρατάει τους συσχετισμούς με το μέρος τους ώστε να συνεχίσουν περνάνε ότι τους διατάζει η εργοδοσία. Αυτός είναι κι άλλωστε χρόνια τώρα ο ρόλος τους!

Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν έχει τσίπα! Η γνωστή ομάδα εργατοπατέρων, που εδώ και χρόνια με νοθείες, αποκλεισμούς και με την αμέριστη στήριξη των εργοδοτών και κυβέρνησης λυμαίνονται τόσο το Εργατικό Κέντρο της περιοχής όσο και άλλων. Σε τοπικό επίπεδο έχουμε το παράδειγμα της πλειοψηφίας του Ε.Κ.Η που κρατάει σωματεία φαντάσματα (σταφυλεργατων κλπ) σωματεία σφραγίδα χωρίς καμία λειτουργία απλά για να αναπαράγει αντιπροσώπους και διασπαστικά σωματεία με πρόσφατο το παράδειγμα ενός σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων τη στιγμή που υπάρχει σωματείο του κλάδου και μάλιστα με 100 χρόνια Πορεία και ιστορία μόνο και μόνο για να εγκλωβίσει εργαζόμενους και να παρουσιαστεί ως πιο αντιπροσωπευτικό ώστε να κάνει τις συμφωνίες με την εργοδοσία κάτω απ’το τραπέζι! Δε δίστασαν μάλιστα να εγγράψουν και συναδέλφους συμβασιούχους από τις δομές καθαριότητας των Δήμων, κρατώντας τους μακριά από τους συναδέλφους τους και τον κλάδο τους.

Όλοι τους έχουν τις πλάτες της εργοδοσίας και τη στήριξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, η οποία επιχειρεί να μας στείλει πίσω σε άλλες εποχές, αμαυρώνοντας τους αγώνες και την ιστορία του εργατικού κινήματος. Αυτές οι ηγεσίες μαζί με τις ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ συνυπογράφουν για να μην έχουμε συμβάσεις, ωράρια,  πενθήμερο, μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα κι ότι άλλο διατάξουν αφεντικά και κυβερνήσεις! 

Για μια ακόμα φορά το αστικό κράτος που προασπίζεται τα δικά τους συμφέροντα, βάζει τις δυνάμεις καταστολής της για να καταστείλει όχι δολοφόνους ούτε τραμπούκους αλλά εργαζόμενους που τολμούν να πάνε κόντρα σε αυτή τη γραμμή και σηκώνουν το ανάστημα τους  για μια ζωή με αξιοπρέπεια μια ζωή  με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή και εργαζόμενο στους ΟΤΑ  και ΔΕΥΑ του νομού, όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συνάδελφους του κλάδου και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν τέτοιες απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Καμία ανοχή! Το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση χωρίς το χωροφύλακα και το Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας κατακτήθηκε με ποταμούς αίματος και αμέτρητες θυσίες ολόκληρων γενιών αγωνιστών, πρωτοπόρων εργατών και εργατριών.

Κάνουμε σε όλους σαφές και ξεκάθαρο ότι οι δυνάμεις που αγωνιζόμαστε μέσα στο κίνημα για την ανασύνταξή του, για τη μαζικοποίησή του, δεν θα επιτρέψουμε στις διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργάνων να παρεμβαίνουν οι κατασταλτικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ. Όσοι κινούν τα νήματα πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις, κυβέρνηση, εργοδοσία, πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και στο κλάδο η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, να ξέρουν ότι δεν θα τους περάσει! Η νοθεία θα αποκαλυφθεί και θα απομονωθεί.

ΈΞΩ ΟΙ ΝΟΘΟΙ, ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

                                                                                 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...