Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής : Απαράδεκτοι ! Ασφαλίτες και ΜΑΤ προστατεύουν το νόθο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης

Δημοσιεύτηκε στις

Τα όσα συμβαίνουν στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, με τις αστυνομικές δυνάμεις, δυνάμεις καταστολής και ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει το εργατικό κέντρο και να περιμένουν τις υποδείξεις της προέδρου για το ποιοι θα μπουν και ποιοι όχι στο συνέδριο, αποκαλύπτει με τον πιο τραγικό τρόπο που έχουν φτάσει το εργατικό κίνημα οι εργατοπατέρες. Όλοι αυτοί που έχουν μετατρέψει τα εργατικά κέντρα σε ανώνυμες εταιρίες, σε ντίλερ των επιχειρήσεων, σε επιχειρήσεις που όλοι τους έχουν μία μισθωμένη θέση με μόνο σκοπό την προσωπική τους επαγγελματική σταδιοδρομία. Δίπλα σε αυτή την σαπίλα και το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ που προωθεί προγράμματα προσαρμογής των εργαζομένων στις ανάγκες του κεφαλαίου με φιλοδωρήματα.

Για όλη αυτή την κατάσταση θεωρούμε υπεύθυνη την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Απαιτούμε την μη αναγνώριση των διαδικασιών-παρωδία στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και την επανάληψή τους με την συμμετοχή των γνήσιων αντιπροσώπων και αποκλεισμό της σαβούρας που δεν έχει σχέση με το εργατικό κίνημα της περιοχής. Να γίνει έλεγχος σε όλα τα πρακτικά των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες που εμπλέκει τον κατασταλτικό μηχανισμό με τα εσωτερικά των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αυτές οι εποχές της επιβολής της εργοδοσίας στο κίνημα με καταστολή και εξορίες πολεμήθηκε και νικήθηκε, δεν θα επιτρέψουμε παρέμβαση στα εσωτερικά των συνδικάτων. Τέτοιες εικόνες ντροπής, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από κανέναν. Καλούμε όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν τα γεγονότα στην Κατερίνη.

Καλούμε τους αντιπροσώπους που έχουν εκλεγεί από εργάτες, να μην νομιμοποιήσουν την άθλια αυτή διαδικασία, να αποχωρήσουν για να παίσει στο κενό η προσπάθεια επιβολής της νοθείας.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...