Εργατικό Κέντρο Άρτας :Δίνουμε συντονισμένα την μάχη για την απεργία στις 8 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. στις 25-9-2018 προχωρά σε προκήρυξη απεργίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, για τις 8 Νοέμβρη 2018.

Οι εργάτες και οι εργάτριες, δίνουν μαχητική απάντηση, στη «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης και στην «ανάπτυξη που δεν αφήνει κανέναν πίσω» της αντιπολίτευσης, που πατάνε πάνω στους τσακισμένους μισθούς, στις εργασιακές μεσαιωνικές συνθήκες, που μαζί διαμόρφωσαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στην ανέγερση και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην αποπεράτωση. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας που μπορούν και πρέπει να ικανοποιηθούν.

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.

  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».

Μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Περισσότερα

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ξάνθης: Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που καλούσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν....

ΠΕΜΕΝ: Την τρομοκρατία του κεφαλαίου και των μπράβων του, μόνο η ταξική αλληλεγγύη μπορεί να τη τσακίσει

Η ΠΕΜΕΝ καταγγέλλει τις απειλές σε εκπρόσωπο της επιτροπής ελέγχου, μέτρων προστασίας της ασφάλειας...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Για την νέα επίθεση από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ στον στόλο αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla»

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την νέα πειρατική επίθεση από το κράτος δολοφόνο του...