Σωματείο Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών: Όλοι στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση την Τετάρτη 19/09

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Μετά από την συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 σας καλούμε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 17:00 για την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου μας.

Αναδεικνύεται επιτακτική η ανάγκη μέσα από τις εκλογές να βγούμε ακόμα πιο ενισχυμένοι. Θα δώσει τόνο και αισιοδοξία στον κλάδο. Θα κλείσει τα στόματα όλων αυτών που θέλουν να μας βάλουν στην μπάντα.

Τα 2 προηγούμενα χρόνια με το σωματείο δώσαμε πολλές μικρές και μεγάλες μάχες. Πρωτοστατήσαμε και βοηθήσαμε στην οργάνωση των εργαζομένων.  Προχωρήσαμε σε συσκέψεις, εξορμήσεις, περιοδείες και γενικές συνελεύσεις. Συμμετείχαμε σε όλους τους αγωνιστικούς σταθμούς του κινήματος στα μεγάλα συλλαλητήρια, τις απεργίες. Επιδιώξαμε οι εργαζόμενοι να βγουν μπροστά για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους κόντρα στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Η κυβέρνηση με όλους τους τρόπους και τόνους διαφημίζει την επερχόμενη «ανάπτυξη» και την έξοδο απο τα μνημόνια.

  • Μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται στο αίμα και τα αποκαΐδια που αφήνει πίσω της η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης
  • Για πια έξοδο μιλάνε όταν δεν καταργούνται όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί απο τις προηγούμενες αλλά και την τωρινή κυβέρνηση
  • Για πια έξοδο μιλάνε όταν απο 01-01-2019 μειώνεται ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο
  • Για πια έξοδο μιλάνε όταν έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις

Για αυτά και ακόμα περισσότερα απαντάμε με οργάνωση και πάλη μέσα απο το Σωματείο αλλά και μαζί με τις υπόλοιπες ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου στις 19 Σεπτεμβρίου έρχεται να κάνει τον απολογισμό της δράσης του σωματείου αυτά τα δύο χρόνια. Να θέσει τους στόχους του επόμενου διαστήματος για το πως θα οργανωθεί καλύτερα η δουλειά του σωματείου, πως θα παρεμβαίνει σε χώρους δουλειάς βάζοντας εμπόδια σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Η παρουσία όλων των συναδέλφων στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση είναι απαραίτητη για να βγουν τα καλύτερα συμπεράσματα από τις μάχες που δώσαμε αλλά πολύ περισσότερο να οργανώσουμε αποτελεσματικότερα τον αγώνα μας μπροστά στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται γενικά και ιδιαίτερα στον κλάδο.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων θα στείλει μήνυμα στην εργοδοσία ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους, δεν είναι καθένας για την “πάρτη του”, αλλά αντίθετα συσπειρώνονται στο σωματείο που δεν τα “δίπλωσε”, αλλά προσπάθησε με τον καλύτερο τρόπο να οργανώσει την αντίσταση και πάλη των εργαζομένων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Περισσότερα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την Αθηνά Ζύμαρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την δημοσιογράφο...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...