Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου : Φτάνει πια με τα ψέματα και τις αυταπάτες! Όλοι στα Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη αλλά και στην Αθήνα στις 13 του ίδιου μήνα εμείς οι εργαζόμενοι δίνουμε τη δική μας απάντηση στα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην προπαγάνδα της για τη “νέα εποχή” που ξημερώνει για τη χώρα, για το τέλος, δήθεν, των μνημονίων και τις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί.

Η αλήθεια είναι πως κανένας νόμος απ’ τους εκατοντάδες αντιλαϊκούς που ψηφίστηκαν το προηγούμενα χρόνια δεν καταργήθηκε ενώ η συμφωνία με τους δανειστές προβλέπει συνέχιση της επιτροπείας. Προβλέπει συνεχείς αξιολογήσεις και προσήλωση στις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, διορθωτικές παρεμβάσεις με μέτρα πάνω στα μέτρα.

Οι μόνοι που επωφελούνται και δικαιούνται να πανηγυρίζουναπ’ την περιβόητη έξοδο είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που πέρα απ’ τις επιδοτήσεις, τις φοροαπαλλαγές και κάθε είδους διευκόλυνση θα έχουν στα χέρια τους όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο για να μεγαλώνουν την εκμετάλλευση. Να διασφαλίζει τους καθηλωμένους μισθούς, τη δυνατότητα των ομαδικών απολύσεων, τις μειωμένες εργοδοτικές εισφορές, τα εμπόδια στη κήρυξη απεργίας, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τη δουλειά την Κυριακή κ.λ.π.

Οι όποιες παροχές ψίχουλα που εξαγγέλλει, ακόμα και η αύξηση στον κατώτατο μισθό είναι δώρο-άδωρο με δεδομένη τη μείωση του αφορολόγητου. Η διατήρηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις για κάποιο διάστημα, αν γίνει, θα αντισταθμιστεί με περικοπές στις κοινωνικές παροχές.

Όσο αφορά τις υποσχέσεις για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων χρειάζεται να θυμηθούμε ότι είναι η ίδια κυβέρνηση που κρατούσε στα συρτάρια την πρόταση νόμου των 530 συνδικάτων για τις ΣΣΕ για δύο χρόνια και στις αρχές Ιουνίου την απέρριψε σαν…. αντισυνταγματική και ως ευχολόγιο. Έχει ήδη νομοθετήσει μέτρα που δίνουν τη δυνατότητα στους εργοδότες να μπλοκάρουν την επέκταση των Κλαδικών Συμβάσεων επικαλούμενοι την αντιπροσωπευτικότητα. Ο κατώτατος μισθός που αποτελεί τη βάση των διαπραγματεύσεων και για τις κλαδικές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τον νόμο Βρούτση που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση, θα ορίζεται με κρατική απόφαση με κριτήριοτην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Φτάνει πια με τα ψέματα και τις αυταπάτες!

Η νέα εποχή για τους εργαζόμενους θα έρθει όταν πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, όταν ανέβει η συλλογική πάλη και διεκδίκηση και δημιουργηθούν νέα σωματεία και επιτροπές αγώνα εκεί που δεν υπάρχουν. Να οργανώνεται δηλαδή η πάλη από τα κάτω στέλνοντας στα σκουπίδια τα κηρύγματα αναμονής της κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών δυνάμεων που βάζουν πλάτη για να περνάει αυτή η βάρβαρη πολιτική.

Επίσης χρειάζεται να μπει τέλος στη ξεδιάντροπη επιλογή της “αριστερής” κυβέρνησης που για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων έχει γεμίσει τη χώρα με βάσεις, ενισχύει τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ και τον κίνδυνο για εμπλοκή της σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Σε αυτόν τον αγώνα καλούν το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα φέρνοντας στο προσκήνιο τη πάλη για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα, φέρνοντας στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες!

Απαιτούμε και δυναμώνουμε τον αγώνα για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

  • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι. Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

  • Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στην Πλ. Αριστοτέλους στις 6.00 μ.μ.

  • Στην Αθήνα την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στην Ομόνοια

  • Σε Πειραιά και Ανατ. Αττική

 

Περισσότερα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την Αθηνά Ζύμαρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την δημοσιογράφο...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...