Το ταξικό εργατικό κίνημα, το εργατικό κέντρο και τα ταξικά Σωματεία του Νομού Θεσπρωτίας οργανώνουν γλέντι ταξικής αλληλεγγύης την Παρασκευή 27 Ιούλη

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ταξικό εργατικό κίνημα, το εργατικό κέντρο και τα ταξικά Σωματεία του Νομού, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, από την εκδήλωση της κρίσης μέχρι σήμερα, έχουμε πάρει πρωτοβουλίες τόσο για την ανακούφιση της ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης που βιώνει η λαϊκή οικογένεια με την ανεργία, την απληρωσιά, τις βάρβαρες εργασιακές σχέσεις στον χώρο δουλειάς, τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, όσο και συνολικά για τη ζωή της εργατικής- λαϊκής οικογένειας, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό.

 Συνεχίζοντας σ΄ αυτήν την κατεύθυνση για 4η συνεχή χρονιά, οργανώνουμε γλέντι ταξικής αλληλεγγύης με ζωντανή ΔΗΜΟΤΙΚΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 στις 9.00 μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

 Θέλουμε και μ΄ αυτήν την δράση μας να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα: «ένας για όλους και όλοι για έναν». Να αναδείξουμε την δύναμη της οργανωμένης πάλης, με προοπτική την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, που επιβάλλει αυτήν την βαρβαρότητα σε βάρος των εργαζομένων για τα κέρδη του κεφαλαίου. Χτίζουμε τις δικές μας ανθρώπινες αλυσίδες αλληλεγγύης, όχι για να επιβιώσουμε αλλά για να τους ανατρέψουμε.

 Κάνουμε πράξη την ολόπλευρη αλληλεγγύη. Η ταξική αλληλεγγύη είναι όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης. Η διοργάνωση του γλεντιού είναι η ταξική – εργατική απάντηση αλληλεγγύης απέναντι στην ψεύτικη και υποκριτική «αλληλεγγύη» της «ελεημοσύνης» και της «φιλανθρωπίας» των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των ΜΚΟ, της εκκλησίας και όλων αυτών των παρασίτων και των «εργαλείων» τους, όπως είναι η φασιστική Χ.Α.

 Η εργατική τάξη με τους συμμάχους της μπορεί να επιβάλλει το δικό της δίκιο. Τα ταξικά Σωματεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, απλώνουν το χέρι στον κάθε συνάδελφο – συναδέλφισσα που είναι άνεργος – άνεργη η κάνει ένα δύο μεροκάματα για να σταθεί με το κεφάλι ψηλά, να παλέψει, να οργανωθεί και να κατακτήσει όλα όσα του στερούν.

 Κανένας μόνος! Με το κεφάλι ψηλά, με το ταξικό κίνημα αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας. Όλοι μαζί, άνεργοι και εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, προετοιμαζόμαστε για τους σκληρούς ταξικούς αγώνες που είναι μπροστά μας. Στη ζωή που μας επιβάλλουν οι καπιταλιστές, η ΕΕ, η κυβέρνηση, απαντάμε με ταξική περηφάνια, ο ένας ακουμπώντας στον άλλον, προετοιμάζοντας την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Σας καλούμε να δώσετε μεγαλύτερη δύναμη σε αυτούς τους αγώνες, να απλώσουμε πλατιά την αλληλεγγύη.

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων υπηρετεί πολιτικές αποκλειστικά υπέρ του κεφαλαίου. Το “μεταμνημονιακό” μνημόνιο που υπέγραψε, η πραγματικότητα των παλιών και νέων μέτρων, των ματωμένων πλεονασμάτων και των προνομοθετημένων περικοπών σε συντάξεις και αφορολόγητο, τον διαψεύδουν. Αυτά επιφυλάσσουν για την επόμενη μέρα στο λαό, τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα άλλα κόμματα που υπηρετούν την ίδια στρατηγική του κεφαλαίου και την ΕΕ.

Την ώρα που φορτώνουν στον λαό δυσβάσταχτα βάρη, την ίδια ώρα ψηφίζουν νόμους για νέες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους. Την ίδια στιγμή εμπλέκουν την Ελλάδα ακόμη πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς στο όνομα της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” της χώρας.

 Να γίνει σε όλους μας καθαρό πως για να βγει νικητής ο λαός, απαιτείται οργάνωση και συσπείρωση στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων σε κάθε χώρο δουλειάς, στα συνδικάτα, σε κάθε γειτονιά. Να δυναμώσει ο συντονισμός του αγώνα, η ταξική – αγωνιστική αλληλεγγύη. Μόνο ένα ισχυρό κίνημα αντίστασης μπορεί να αναχαιτίσει την αντιλαϊκή επίθεση.

 Σ ΄αυτά τα πλαίσια διακινούμε κουπόνι για την ενίσχυση των λαϊκών φροντιστηρίων που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο, για την ενίσχυση των Σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, και θα κληρώνει είδη πρώτης ανάγκης για την λαϊκή οικογένεια.

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...

Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά: Συλλυπητήριο Σημείωμα για την απώλεια της Αθηνάς Ζύμαρη

Το Δ.Σ του Σωματείου καθαριστριών – καθαριστών Πειραιά εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην...